Crozilla - turizam
HR  |  DE  |  EN
 

Pratite Crozillu na:
Facebook
Twitter
RSS kanal
 
Pretraživanje po vrsti smještaja
Top destinacije - apartmani
 

Top Ponude


 

 

 

Želite oglašavati u inozemstvu?
Predajte oglas i oglašavate na njemačkom portalu Ferienwohnung.com uz 50% popusta!
Vrijeme u Hrvatskoj
Rijeka
16°C, 1017hpa
Dubrovnik
18°C, 1017hpa
Split
19°C, 1017hpa
Zadar
18°C, 1017hpa
Stanje na cestama
Stanje i prohodnost cesta - Promet je srednje gust, povremeno pojačan na gradskim prometnicama. Poteškoće u prometu moguće su na dionicama cesta na kojima traju radovi. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t promet je zabranjen u subotu, (30.4.) od 15 do 23 sata te u nedjelju, na Praznik rada, 1. svibnja, od 14 do 23 sata na važnijim državnim cestama u priobalju. Detaljan popis cesta na kojima je zabrana nalazi se na poveznici: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/
Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.
Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno. Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom od 4. +700 do 2. +500 km, uz privremenu prometnu regulaciju.
Od 29. travnja do 3. svibnja zbog radova na oštećenju mosta Bistrina, na Jadranskoj magistrali (DC8), promet će teći uz regulaciju semaforima, a vozila će se propuštati naizmjence. Do 30. travnja od 08,00 do 19,00 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.
Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:
-na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani od 136. km + 700 do 141. km + 300 vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz ograničenje brzine od 80 km/h; -na DC306 na Virskom mostu vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom; -DC1 u mjestu Klinča Sela (na dionici Zagreb-Jastrebarsko od 8,30 do 15 sati), Budačka Rijeka-Grabovac (kroz naselja Veljun i Blagaj) i u Kninu; -DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: u Bibinju, Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te na dionicama Srebreno-Mlini i Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica; -DC28 Novi Glog-Kenđelovac; -na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac. Do 15. lipnja traju radovi I. faze rekonstrukcije Kolodvorske ulice u Koprivnici. U sklopu radova obavit će se rekonstrukcija raskrižja Ulice Ante Starčevića i Kolodvorske ulice, a promet će teći obilazno. Ulazak u centar grada Koprivnice iz smjera Varaždinske ceste, Zagrebačke ulice ili Ulice Ivana Česmičkoga u Koprivnici, teći će prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji - raskrižje Ulice Ivana Česmičkoga i Pavelinske ulice (pozivamo na oprez prilikom kretanja željezničko-cestovnim prijelazom u Pavelinskoj ulici).
Podsjećamo vozače motornih vozila:
-počelo je ljetno računanja vremena što znači da prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. Na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.), bez obzira na ljetno računanje vremena. Također podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju. -uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. IZVANREDNI PRIJEVOZI: -zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila 3. i 4. svibnja iz Kolodvorske ulice u Bizovcu (željeznički kolodvor) do raskrižja DC2 i DC34 u mjestu Petrijevci i Josipovac od 9 do 10 te od 13 do 14 sati promet će teći usporeno, a vozače pozivamo na strpljenje i upute prometne policije te tehničke pratnje tereta.


Granični prijelazi - Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko 3km.
Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.
Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.
Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.


Trajektni promet - Trajekti i katamarani plove redovito.


Na portalu Crozilla.com pronađite turistički smještaj po vlastitom ukusu i provedite idealan godišnji odmor! Odlučite se između velikog broja ponuđenih apartmana, soba, hotela ili rustikalnih kamenih kuća u kojima možete provesti godišnji odmor po svom ukusu. Prekrasne plaže, čisto more i priroda samo su dio ponude koje pruža odmor na Jadranu, a smještaj u kojem ćete boraviti potražite na Crozilla.com!
Istra, Dalmacija, Lika, Kvarner ili pak kontinentalni dijelovi Hrvatske – u kojem god da se području Hrvatske odlučite boraviti, putem portala za nekretnine i turizam Crozilla.com potražite idealan turistički smještaj.

Zadnje pogledano
  Spremljeno u podsjetnik 
na upit