Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Izjava o privatnosti


Uvod

Privatnost korisnika internetske stranice Crozilla iznimno nam je važna, te iz tog razloga činimo sve kako bismo osigurali zaštitu njihovih osobnih podataka. Potrebni su nam određeni podaci kako biste mogli koristiti uslugu oglašavanja, slanje upita, MojAgent i registraciju na Crozilli, kako biste poslali oglas „prijatelju“ ili biste željeli stupiti u kontakt s djelatnicima ili oglašivačima Crozille. Bez vašeg dopuštenja ne spremamo vaše osobne podatke, osim ako su nužno potrebni za sigurnost sustava - o čemu ćete biti pravovremeno informirani. Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni istražnim organima, odnosno nadležnim državnim institucijama ako se pokaže potreba za time ili ukoliko od njih dobijemo zahtjev za podacima.

Koje osobne podatke skuplja Crozilla?

Kod posjetitelja koji pristupaju internetskoj stranici Crozilla i pregledavaju njezin sadržaj prikupljamo IP adresu, verziju i naziv preglednika, te adresu stranice koja je učitana. Ti su nam podaci potrebni za osiguranje rada poslužitelja i internetske stranice, povećanje razine sigurnosti sustava i brzu detekciju malicioznog ponašanja i napada na internetsku stranicu. Podaci se spremaju na naše poslužitelje/servere i nisu dostupni trećim stranama.

Kome prosljeđujemo podatke

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo trećim stranama bez Vašeg dopuštenja, osim u slučajevima kada je nužno potrebno da isporučimo uslugu koju ste naručili. U tim slučajevima ćemo tražiti Vašu privolu.

Registracija

Kako biste se mogli registrirati na internetskoj stranici Crozilla potrebna nam je Vaša e-mail adresa, korisničko ime i lozinka. Upisanu e-mail adresu koristit ćemo kako bismo Vam na nju poslali potvrdu o registraciji, te e-mail s uputama za ponovno postavljanje (reset) lozinke - ukoliko ga zatražite. Za registraciju na internetsku stranicu Crozilla potrebno je potvrditi Pravila i uvjeti korištenja stranice.

Osobni podaci oglašivača

Kako biste se mogli oglašavati na Crozilla portalu potrebno je, sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, da nam dostavite sljedeće podatke: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište. Korisnik za točnost podataka jamči zakonskom odgovornošću. Ovdje upisane podatke koristit ćemo i za izradu računa za naručene usluge i njegovu dostavu. U slučaju plaćanja usluge oglašavanja putem kreditnih ili debitnih kartica dužni smo izraditi fiskalizirani račun i samim time proslijediti podatke u Poreznu. Morate potvrditi i naša pravila i uvjete, koja možete pročitati ovdje.
Vaši osobni podaci neće biti vidljivi posjetiteljima portala Crozilla, osim ako vi to ne postavite u vašem korisničkom profilu. Posjetitelji će vas moći kontaktirati na upisanu E-Mail adresu samo koristeći obrazac dostupan na stranici Vašeg oglasa.

Narudžba paketa i/ili isticanja

Usluge na Crozilli moguće je platiti uplatnicom, Internet bankarstvom, te kreditnom ili debitnom karticom. Svi podaci kod narudžbe za uplatu uplatnicom odnosno Internet bankarstvom ostaju na internetskoj stranici Crozilla.
Za plaćanje putem kreditnih i debitnih kartica koristimo T-Com Payway servis. Crozilla ne skuplja niti obrađuje broj Vaše kartice i povezane podatke. Payway servis traži vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu, email, državu) iznos i oznaku narudžbe kako bi mogao izvršiti naplatu i terećenje Vaše kartice.
Prema Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom Republike Hrvatske dužni smo izvršiti fiskalizaciju računa i slanje podataka u Poreznu upravu kod uplate kreditnim i debitnim karticama. Za tu funkcionalnost koristimo usluge servisa Solo (solo.com.hr), kojem prosljeđujemo podatke o naručitelju, oznaku košarice, naziv usluge, iznos u kunama, te datum i vrijeme.

Slanje upita

Prilikom slanja upita Crozilla sprema na poslužitelje/servere podatke koje ste upisali u obrazac za slanje upita, te ih prosljeđuje oglašivaču kako bi oglašivač mogao odgovoriti na upit. Podatke spremamo radi interne statistike i s ciljem sprječavanja slanja malicioznih poruka oglašivačima. Podatke ne koristimo u druge svrhe niti dijelimo s trećim stranama.

Podijeli oglas

Prilikom prosljeđivanja oglasa putem obrasca „Podijeli oglas s prijateljima“ Crozilla sprema podatke upisane u obrascu te ih prosljeđuje na e-mail adresu koju ste naveli. Podatke spremamo radi sprječavanja slanja malicioznih poruka. Podatke ne koristimo za druge svrhe.

Zendesk chat

Crozilla koristi uslugu Zendesk chat za pružanje korisničke podrške. Prilikom korištenja ove usluge na poslužitelje tvtke Zendesk Inc. Prosljeđuje se Internetska lokacija (internetska adresa/poveznica) na kojoj ste otvorili alat, te podaci koje upišete, uključujući čitav tekst prepiske. Podatke koristimo isključivo kako bismo bili u mogućnosti odgovoriti na Vaša pitanja i zahtjeve, odnosno kako bi mogli uspostaviti valjanu komunikaciju.

Kontakt obrazac

Ukoliko imate pitanja za portal Crozilla možete nas kontaktirati i putem obrasca. Kako bismo Vam mogli pravovremeno i što točnije odgovoriti potrebni su nam vaši podaci. Podatke koristimo samo za odgovor na vaše pitanje.

MojAgent


Putem usluge MojAgent sustav korisnicima prosljeđuje nove oglase koji ispunjavaju kriterije njegove pretrage. Poruke se šalju na e-mail adresu koju su naveli prilikom aktivacije usluge. Kako bismo mogli realizirati ovu uslugu potrebna nam je Vaša e-mail adresa. Adresu spremamo u našu bazu i koristimo je samo za slanje e-mail poruke s novim oglasima. U slučaju da imate više aktivnih naloga, bit će vam poslano više e-mail poruka po zatraženom nalogu. Uslugu možete deaktivirati u svakom trenutku klikom na poveznicu za odjavu koja se nalazi u e-mail poruci. MojAgent nalog se automatski deaktivira i briše 6 mjeseci od njegove aktivacije.

Kolačići

Kako bi radila ispravno te u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva kao i praćenja performansi stranice, internetska stranica Crozilla.com koristi kolačiće (eng. cookies). Detaljnije o kolačićima koje koristi internetska stranica Crozilla, te kako ih možete podesiti saznajte ovdje.

Google Analytics

Crozilla koristi uslugu Google Analytics tvrtke Google. Uslugu koristimo za praćenje performansi i statistike korištenja internetske stranice Crozilla. Na temelju tih podataka radimo izmjene i poboljšanja na stranici. Kolačići usluge skupljaju podatke o vašoj posjeti i korištenju stranice te ih prosljeđuju na Google poslužitelje. Podešena je i aktivirana anonimizacija IP adrese za uslugu tako da je Google ne može saznati. Kako deaktivirati praćenje putem Google Analytics usluge saznajte ovdje.

Google Adsense i Remarketing

Koristimo usluge tvrtke Google pod nazivom Adsense i Remarketing. Usluge služe reklamiranju Crozille na Internetu u obliku tekstualnih ili vizualnih reklama. Kada posjetite našu stranicu Google u kolačić snimi taj podatak te ga koristi kako bi Vam prikazao personalizirane oglase na drugim stranicama na Internetu. Možete podesiti da Vas Google ne prati za potrebe reklamiranja i ne prikazuje personalizirane oglase ovdje.

Dotmetrics

U svrhu istraživanja posjećenosti internetskih medija Fistnet d.o.o. (DotMetrics) u suradnji s Ipsos d.o.o. prikuplja podatke o posjećenosti web stranica. Više o politikama privatnosti koje DotMetrics koristi u svom radu možete vidjeti na sljedećoj poveznici: http://script.dotmetrics.net/privacy/policy_hr.pdf .

Društvene mreže i dodaci

Na Crozilli su integrirani dodaci za podjelu oglasa na društvene mreže. Kako bismo spriječili da Vas društvene mreže prate tijekom boravka na stranici, a pri tome nudili neki način da podijelite oglas na društvenim mrežama, integracija je izvedena u obliku poveznice. Na taj način smo osigurali da nema mogućnosti povezivanja s društvenim mrežama bez Vašeg dopuštenja.

Newsletter

Crozilla povremeno šalje newsletter - e-mail poruku s novostima iz svijeta nekretnina, izvještajima o stanju na tržištu, pregledom novih usluga i aktivnosti na Crozilli. E-mail poruku možete primati ako se registrirate koristeći Vašu e-mail adresu. Upisane podatke koristit ćemo samo za slanje newslettera za koji ste se prijavili.

Prijenos oglasa na druge portale

Internetska stranica Crozilla u usluzi oglašavanja uključuje i prijenos Vaših oglasa na internetske stranice Immowelt.de, Immowelt.at, Immowelt.ch. Uz nadoplatu omogućujemo Vam i prijenos u Immonet.de stranicu. Prijenos sadržava podatke oglasa, slike, te obavezno Vašu e-mail adresu. E-mail adresa je potrebna na stranicama kako bi znali kamo proslijediti upit od njihovih posjetitelja. Ostale osobne podatke prenosimo samo ako ste odobrili njihov prikaz u vašem korisničkom profilu. U slučaju da ne želite da se Vaši oglasi prenose na navedene stranice, postoji greška u podacima i/ili oglasu molimo pošaljite pismeni zahtjev na mail info@crozilla.com ili poštom na adresu tvrtke Digitalni klik d.o.o., Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb.

Brisanje osobnih podataka

Vaše podatke brišemo kada zatražite brisanje podataka, kada nam podaci više nisu potrebni za isporuku usluge ili je istekao period u kojem čuvamo podatke. Određene podatke nismo u mogućnosti obrisati jer time ne bismo bili u mogućnosti ispuniti Zakonske obaveze Republike Hrvatske. Brisanje Vaših osobnih podataka možete zatražiti u svakom trenutku pismenim zahtjevom na mail info@crozilla.com ili poštom na adresu tvrtke Digitalni klik d.o.o., Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb.

Usluge partnerskih tvrtki

Na našim stranicama nudimo razne usluge, koje potražuju unos Vaših osobnih podataka. U te usluge spadaju:
- Ponude stambenog kreditiranja
- Ponude za refinanciranje stambenih kredita
- Ponude za procjenu nekretnina
- Ponude poslovnih nekretnina
- Ponude za geodetske usluge

Obujam zatraženih podataka ovisi o vrsti usluge. Slanjem Vašeg upita, upisani se podaci šalju na navedene ponuđače/institucije koji pomoću njih obrađuju tražene zahtjeve te stupaju u kontakt s Vama.
Pravni temelji za obradu podataka je članak 6 - 1b opće uredbe u zaštiti podataka EU „Zakonitost obrade“. Sva polja koja su označena kao obavezna su potrebna za provedbu ugovorene usluge. Ukoliko se ne dostave potrebni podaci, ugovorena usluga ne može biti izvršena. Isporuka svih ostalih podataka je dobrovoljna.

Uvid u osobne podatke

Na Vaš zahtjev šaljemo vam sve osobne podatke koje internetska stranica Crozilla ima o Vama. Imate mogućnost i pravo zatražiti ispravak i brisanje podataka ukoliko Zakoni Republike Hrvatske to dopuštaju. Uvid u Vaše osobne podatke koje internetska stranica Crozilla ima o Vama možete zatražiti u svakom trenutku pismenim zahtjevom na mail info@crozilla.com ili poštom na adresu tvrtke Digitalni klik d.o.o., Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb.

Izmjena osobnih podataka

Izmjenu Vaših osobnih podataka možete zatražiti u svakom trenutku pismenim zahtjevom na mail info@crozilla.com ili poštom na adresu tvrtke Digitalni klik d.o.o., Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb.

Izmjena izjave o privatnosti

Crozilla zadržava pravo izmjene Izjave o privatnosti u bilo kojem trenutku, objavom izmijenjenog teksta na stranicama Crozilla.com. Izmjenu ćemo objaviti na stranici i obavijestiti sve posjetitelje i korisnike.

Kontakt podaci

Primjedbe, prigovori i zahtjevi vezanu uz osobne podatke na internetskoj stranici Crozilla mogu se dostaviti u pisanom obliku na adresu tvrtke Digitalni klik d.o.o. Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb, kao i putem e-maila na info@crozilla.com.