Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Pravila & Uvjeti


Članak 1.

Uvod

Stranica CROZILLA, (u daljnjem tekstu: Crozilla) u vlasništvu je tvrtke DIGITALNI KLIK d.o.o. (u daljnjem tekstu: DIGITALNI KLIK d.o.o.). Za vrijeme korištenja Crozille, primjenjuju se ovdje navedena Pravila i uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi Zakoni. Smatra se da je korištenjem stranice Crozilla korisnik stranice Crozilla upoznat s Pravilima i uvjetima korištenja i dužan je redovito ih čitati. Crozilla zadržava pravo promjene ovih Pravila i uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Promjene stupaju na snagu trenutkom objave.

Članak 2.

2.1. Uporaba i zaštita podataka

Pri korištenju Crozilla dužni ste osigurati potpunost, istinitost i točnost podataka koje dajete. Internetska stranica Crozilla čini sve kako bi zaštitila privatnost osobnih podataka oglašivača u smislu Zakona o zaštiti osobnih podataka.
U ime Crozilla.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne i podatke o kupcima/ korisnicima koji su propisani Zakonom (Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti).
Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

2.2. Podaci o naručitelju oglasa

Sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, korisnik koji želi objaviti ili naručiti oglas, odnosno, oglašivač dužan je u navesti/dostaviti sljedeće podatke: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište. Korisnik za točnost podataka jamči zakonskom odgovornošću.

Prema Zakonu o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti zabranjeno je objavljivati oglase ako naručitelj oglasa ne dostavi navedene podatke. Predaja oglasa ne može se smatrati potpunom ukoliko korisnik (oglašivač, odnosno, naručitelj oglasa) prilikom predaje oglasa ne dostavi sve prethodno navedene identifikacijske podatke, stoga Crozilla nije dužna objaviti navedeni oglas. U tom će slučaju sve nastale troškove snositi oglašivač. Kako bi stekao mogućnost korištenja pojedinih usluga stranice Crozilla, korisnik je dužan registrirati se i odabrati lozinku. Korisnik je dužan brinuti o sigurnosti svoje korisničke lozinke. Crozilla ne odgovara za moguću zloporabu lozinke.

Korisnik je pri registraciji dužan navesti aktivnu e-mail adresu. Korisnik se obvezuje pravovremeno odgovarati na upite poslane od strane drugih korisnika e-mailom ili telefonom.

Članak 3.

Zaštita autorskih prava

Podaci na Crozilli su zaštićeni Zakonom o autorskom pravu. Autorska prava koja se odnose na Crozillu uključuju tekstove, njihovo oblikovanje, slikovne sadržaje i druge grafičke prikaze koji pripadaju Crozilli te dozvolu pružatelja usluge i/ili oglašivača. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilima i uvjetima korištenja.

Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribuiranjem podataka, bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu te podliježete sankcijama. Crozilla se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na Crozilli.

Članak 4.

Isključenje iz uporabe, naknada štete

Crozilla zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uvjete korištenja, na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika. Crozilla zadržava pravo da iz daljnje uporabe stranica isključi onog korisnika koji zlouporabljuje objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi Crozillu, a osobito u smislu:

 • kopiranja sadržaja objavljenog na Crozilli i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja
 • l lobiranja oglašivača Crozille na oglašavanje na sličnim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja,
na način da ih kontaktira na bilo koji način i nudi im svoje usluge Crozilla, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit.

Članak 5.

Jamstvo

Crozilla ne jamči:

 • točnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta u njima, kao ni kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga
 • točnost, potpunost i istinitost identifikacijskih podataka navedenih od strane oglašivača
 • nadležnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka oglašivača, koje je isti koristio na ispravan način u poslovanju
 • da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku
 • da će treća strana legalno koristiti stranice Crozille cijelo vrijeme.

Članak 6.

6.1. Odgovornost

Crozilla se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog:

 • korištenja stranice Crozilla
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice Crozilla
 • informacija na stranici Crozilla
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti u vezi s informacijama na stranici Crozille
 • uporabe, nedostupnosti, nemogućnosti uporabe ili zlouporabe stranice Crozilla
 • uklanjanja ili neobjavljivanja oglasa i sadržaja koji nisu u skladu s Pravilima i uvjetima stranice Crozilla.
Crozilla ne može snositi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s Crozillom, niti podupiranja takvih stranica od strane Crozille. Crozilla može sadržavati linkove prema drugim stranicama, ali ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo pomoću Crozille na taj način. Korisnik takvim stranicama pristupa na vlastiti rizik.

6.2. Promjene

Crozilla zadržava pravo promjene dizajna, izgleda, tekstova na stranici, kao i izmjene Pravila i uvjeta korištenja stranice bez prethodne najave.

Članak 7.

7.1. Uvjeti kupnje usluga

Između kupca i tvrtke DIGITALNI KLIK d.o.o. sklapa se Ugovor o kupnji. Prije narudžbe Crozilla usluga, kupac mora prihvatiti uvjete i pravila internetskog portala www.crozilla.com. Ugovor između kupca i tvrtke DIGITALNI KLIK d.o.o traje od trenutka naručivanja usluge od strane kupca, odnosno od trenutka knjiženja narudžbe usluge u bazi oglasa portala Crozilla.com.

Više o uvjetima kupnje usluga na Crozilla.com doznajte u rubrici Oglašavanje.

7.2. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, Potrošači (oglašivači oglasnika Crozilla.com) u mogućnosti su Ugovor jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

7.2.1. Računanje roka za jednostrani raskid ugovora

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.
Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana sklapanja ugovora.

7.2.2. Povrat uplaćenog iznosa

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

7.2.3. Korištenje usluga prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora

Ako je na Vaš zahtjev izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid ugovora, dužni ste nam platiti iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada ste nas obavijestili o jednostranom raskidu ovog Ugovora.

PRIMJERAK OBRASCA O JEDNOSTRANOM RASKIDU

Članak 8.

Cijene

Cijene Crozilla usluga su prikazane na stranicama www.crozilla.com.

Članak 9.

Plaćanje

Prilikom online-narudžbe, Crozilla kupcima nudi ove mogućnosti plaćanja:

 • plaćanje putem opće uplatnice/virmana
Ovim načinom plaćanja kupac može plaćati bilo koju uslugu na Crozilla.com. Važno je upisati dodijeljeni generirani broj u polje „Poziv na odobrenje“ kako bi se uplata kupca lakše identificirala. Način ispunjavanja opće uplatnice/virmana korisniku će se automatski prikazivati u postupku plaćanja.

 • plaćanje putem kreditnih ili debitnih kartica
Prilikom online plaćanja kupcu će biti ponuđeno korištenje njegove kreditne ili debitne kartice kako bi podmirio svoj račun. Sigurnost podataka na stranicama Crozilla.com osigurana je korištenjem Secure Socket Layer (SSL) sigurnosnog protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka.

Više o načinu plaćanja na Crozilla.com pronađite ovdje: Način plaćanja.

Članak 10.

Oglas

Kod predavanja oglasa na Crozillu oglašivač dodjeljuje Crozilli pravo da odašilje informacije koje se odnose na proizvod. Strogo je zabranjeno predavanje oglasa na Crozilli na bilo koji drugi način osim onog koji je istaknut od strane Crozille. Crozilla ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetnu uslugu radi čega zadržava pravo da uređuje, izmjenjuje ili obriše sve oglase koji ne udovoljavaju tom kriteriju, a posebno u sljedećim slučajevima.

 • kada je oglas predan u krivu rubriku
 • kad se oglašava potražnja
 • kada je proizvod, opis i/ili cijena u oglasu neispravna i/ili nepotpuna
 • kada proizvod i/ili oglašivač krše autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • kada proizvod može uzrokovati štetu i/ili na bilo koji način prekršiti prava intelektualnog vlasništva nekog drugog
 • kada proizvod i/ili sadržaj oglasa sadrži diskriminirajuće aspekte ili po hrvatskom zakonu nedopuštene i zabranjene materijale
 • kada jedan oglas sadrži više proizvoda ili usluga
 • kada je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema Crozilli
 • kada je oglas sumnjiv u smislu oglašavanja ukradene ili ilegalne robe
 • kada je cilj oglasa promovirati poduzeće, direktno ili indirektno
 • kada oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja
 • kada oglašivač prije predaje oglasa nije dostavio sve identifikacijske podatke propisane Zakonom o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti
Korisnici objavom oglasa neopozivo daju suglasnost da Crozilla oglašeni sadržaj koristi, umnožava, objavljuje ili pak distribuira na nekim drugim medijima ili društvenim mrežama. U tom slučaju Crozilla može koristiti link koji vodi na oglas objavljen na toj stranici kao i sadržaj oglasa.

Članak 11.

Moj Agent

Aktivacijom usluge MojAgent korisnici odabiru parametre poput vrste nekretnine, lokacije ili cijene, a svi novi oglasi, prema zadanim kriterijima, korisniku će svakodnevno dolaziti direktno na e-mail, ili će ih, u drugom slučaju, kontaktirati agencije za promet nekretninama – ukoliko to korisnici sami potvrde/odobre.

Ukoliko korisnici usluge MojAgent to odobre, podaci koje su naveli prilikom aktivacije usluge MojAgent biti će privremeno pohranjeni i proslijeđeni agencijama za posredovanje u prometu nekretninama kako bi ih iste mogle kontaktirati (ukoliko su korisnici naveli da žele da ih kontaktiraju agencije).

Članak 12.

Kolačići

Kolačići (cookies), su informacije, odnosno tekstualne datoteke spremljene na računalo korisnika od strane internetske stranice Crozilla. Kolačići omogućavaju korisnicima da prikažu informacije prilagođene potrebi korisnika, odnosno njegovo „prepoznavanje“ pri ponovnom posjetu internetskoj stranici.

Kolačići mogu spremati mnogo informacija uključujući osobne identifikacijske informacije, e-mail, IP adresu korisnika,određene tehničke podatke itd. Internetske stranice, pa tako i Crozilla može dobiti samo podatke koje sami korisnici navedu. Korisnici mogu sami promijeniti postavke na svome računalu te odabrati da li će dopustiti ili odbiti spremanje kolačića, također imaju mogućnost i brisanja kolačića (no u tom slučaju može doći do prestanka valjanog rada nekih od usluga i funkcija internetske stranice Crozilla). Korisnik korištenjem stranice Crozilla pristaje na uporabu kolačića na navedeni način.

Članak 13.

Primjedbe i prigovori

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 10. i 11.a, sve pisane primjedbe i prigovori vezani uz internetsku stranicu Crozilla mogu se dostaviti u pisanom obliku na adresu Digitalni klik d.o.o. Ulica Pere Budmanija 1, 10000 Zagreb, kao i putem e-maila na info@crozilla.com ili na broj faxa +385 1 78 88 355.

Članak 14.

Sudska nadležnost

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli proizaći iz korištenja predmetnih materijala, stvarno je nadležan sud u Zagrebu.

U Zagrebu, 15.05.2018.

Ovi uvjeti i sadržaj ove stranice podliježu autorskom pravu. DIGITALNI KLIK d.o.o. Sva prava pridržana.