Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Kako do kupca?

Prepustite brigu agencijama.

Zašto angažirati agencije za nekretnine?

Svaki vlasnik koji želi prodati ili iznajmiti kuću, stan ili bilo koju drugu nekretninu sigurno se suočio s pitanjem: treba li angažirati agenciju za nekretnine?

Kako bi se nekretnina prodala ili iznajmila potrebno je oglasiti ju na pravim mjestima, odnosno na oglasnicima za nekretnine kao što je Crozilla.com. No, ponekad je dobro angažirati i profesionalce koji će stručno odraditi posao. Naime, agenti za nekretnine mogu odrediti vrijednost nekretnine, odraditi posao pokazivanja nekretnine potencijalnim kupcima ili najmoprimcima, ali i odraditi pravne poslove i ostalu „papirologiju“ koja je prijeko potrebna da se zatvori proces prodaje ili najma.
Mnogo je argumenata koji idu u prilog angažmanu profesionalaca, a Crozilla.com donosi neke od njih:

5 razloga za angažman agencije za nekretnine

number1

Agenti poznaju tržište nekretnina

Mnogi vlasnici nekretnina skloni su napuhivanju cijena - zbog sentimentalne vezanosti ili pak zbog mogućnosti veće zarade, no takva će situacija najčešće samo odužiti vrijeme prodaje tijekom koje će se cijena vjerojatno postepeno spuštati sve do realnih vrijednosti.
Agenti za nekretnine mogu odrediti realnu vrijednost nekretnine jer dobro poznaju tržište te mogu znati koliko novca vlasnik stana ili kuće može tražiti za nekretninu koju želi prodati ili iznajmiti.

number2

Ušteda vremena

Za prodaju, ali i najam nekretnine ponekad treba uložiti mnogo napora i slobodnog vremena. Brojni su oni koji žele prodati ili iznajmiti nekretninu u što skorijem roku, ali nemaju mogućnosti posvetiti se tom poslu. Svima onima koji nemaju dovoljno slobodnog vremena pokazivati nekretninu ili odgovarati potencijalnim kupcima na mailove ili pozive, Crozilla.com savjetuje da angažiraju agenciju za nekretnine. Do zaključenja prodaje ili iznajmljivanja nekretnine nerijetko treba odgovoriti na mnogo upita potencijalnih kupaca ili najmoprimaca, a mnogo vremena se izgubi i u pokazivanju nekretnine.

Agenti mogu odgovoriti potencijalnim domaćim ili stranim kupcima na pitanja o nekretnini koja ih zanimaju, te će im pokazati nekretninu u ono vrijeme koje im odgovara, a nerijetko je to tijekom radnog vremena – upravo onda kada mnogim vlasnicima ne odgovara.

number3

Brzina: nekretninu treba maknuti s tržišta u što kraćem roku

Agencije za nekretnine mogu vrlo brzo i učinkovito odraditi svoj posao. Naime, upoznati su s tržištem kao i sa načinima i mogućnostima oglašavanja. Stoga pojedine nekretnine mogu oglašavati upravo kod ciljane publike kako bi se u što kraćem roku mogao pronaći kupac ili najmoprimac.

number4

Agenti nisu emocionalno vezani uz nekretninu

Agenti za nekretnine nisu poput vlasnika emocionalno vezani uz nekretninu, stoga su u mogućnosti odraditi posao prodaje ili najma na nekoj „drugoj razini“. Mogu odrediti realnu cijenu bez njezinog napuhivanja te odgovoriti na sva pitanja vezana uz nekretninu. Kod pokazivanja potencijalnim kupcima odrađuju posao puno profesionalnije, bez uključivanja emocija i nametanja nepotrebnih informacija.

number5

Pravna sigurnost

Agencije za nekretnine upoznate su s ugovorima i važećim pravnim propisima i zakonima, stoga mogu svojim klijentima pružiti i pomoć vezanu uz pravna pitanja i sastavljanje ugovora i dokumenata potrebnih pri prodaji ili najmu nekretnine. Upoznati su s pravima i obvezama obiju strana pa mogu biti od velike pomoći i pri izradi ili potpisivanju ugovora, prepisivanju vlasništva nekretnine ili režija na novog vlasnika i slično. Osim navedenog, agenti za nekretnine upoznati su i sa svim dodatnim troškovima koji se javljaju pri kupoprodaji ili najmu nekretnina, stoga mogu biti od pomoći kupcima ili prodavateljima i kada je riječ o izračunu svih troškova koji se pritom javljaju.

Kako i gdje pronaći idealnog agenta za nekretnine?

Preporuka

Preporuka prijatelja

Raspitajte se među prijateljima ili poznanicima imaju li iskustava s angažiranjem agencija za posredovanje u prometu nekretninama. Možda vam netko može preporučiti dobrog agenta koji radi na području na kojem se nalazi vaša nekretnina.

Pretraga

Traženje agencija za nekretnine putem interneta

Kako bi pronašli kvalitetnu agenciju za nekretnine, poželjno je pretražiti Internet. Na taj način u trenu možete doći do kontakt podataka stručnjaka s kojima biste željeli poslovati.
Preporučujemo vam da svakako pogledate koje se agencije oglašavaju na oglasniku Crozilla.com na području na kojem se nalazi nekretnina koju biste željeli prodati ili iznajmiti.
Sve nekretnine koje se oglase na Crozilla.com automatski su vidljive i na preko 50 renomiranih inozemnih portala, između ostalog i na oglasnicima za nekretnine u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, stoga bi i vaš oglas mogao biti vidljiv na svim tim portalima ukoliko odlučite angažirati agenciju koja se oglašava na Crozilla.com.

Prvi dojam

Prvi dojam

Kada ste našli agenta za nekretnine, uzmite si vremena i upoznajte se s njim. Agent je osoba s kojim bi u vremenu koje je pred vama trebali često kontaktirati, stoga je bitno da međusobno „kliknete“. To ćete najbolje prepoznati u osobnom kontaktu. Vrlo je važno da agent za nekretnine može odgovoriti na sva pitanja koja će vas zaimati vezana uz prodaju ili najam vaše nekretnine.

Kako prepoznati dobrog agenta za nekretnine

Agentica

Svi oni koji za prodaju ili iznajmljuju svoje nekretnine žele angažirati stručnjake na koje se mogu osloniti. No, pitanje je kako prepoznati dobrog agenta za nekretnine?

Dobro informiran agent

Agent za nekretnine trebao bi biti stručnjak u svom poslu, a to znači da je pouzdan i dobro informiran. Trebao bi dobro poznavati tržište nekretnina i sve vezane zakonske propise. Agent za nekretnine trebao bi od vas prikupiti sve potrebne informacije o nekretnini koju želite prodati ili iznajmiti kako bi mogao odgovoriti na upite zainteresiranih trećih strana: potencijalnih kupaca ili unajmljivača.

Značajne reference

Agent za nekretnine također trebao bi imati određeni broj referenci, stoga nije na odmet provjeriti ih.

Registar posrednika u prometu nekretnina

Iznimno je bitno angažirati agenciju za nekretnine koja djeluje legalno, a na oglasniku Crozilla.com takve možete pronaći vrlo jednostavno.
Na temelju Zakona o posredovanju u prometu nekretnina Hrvatska gospodarska komora vodi Registar posrednika u prometu nekretnina. U navedenom Registru posrednika nalaze se podaci o pravnim i fizičkim osobama kojima je Ministarstvo gospodarstva izdalo rješenje o ispunjavanju uvjeta za obavljanje posredovanja u prometu nekretnina. Na oglasniku Crozilla.com u svakom se pojedinom oglasu nalazi oznaka ukoliko se agencija za nekretnine nalazi u tom registru. Na taj način svi korisnici već u startu mogu znati posluje li agencija legalno.