Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Prodaja zemljišta

Prodaja građevinskih zemljišta na Crozilla.com

Zašto oglašavati prodaju građevinskih zemljišta na oglasniku za nekretnine Crozilla.com?

  • oglašavajte građevinska zemljišta bez provizije
  • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za prodaju zemljišta u samo nekoliko koraka
  • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
  • višejezično izdanje oglasa i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
  • primite još više upita jer oglašavate zemljište za prodaju na čak 4 oglasnika u 4 države (Hrvatska, Njemačka, Austrija i Švicarska)
  • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
  • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016).
Predaj oglas

Napravite kvalitetan oglas za prodaju građevinskog zemljišta

Oglasite zemljište za prodaju na najbolji način putem oglasnika Crozilla.com

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o zemljištu kojeg želite prodati (lokaciju, cijenu, površinu i drugo), a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete i fotografije. Oglas možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati građevinsko zemljište u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite kupce za svoje zemljište

Nakon što objavite oglas za prodaju građevinskog zemljišta na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih stranih ili domaćih kupaca. Upite zaprimate putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Oglasite građevinsko zemljište koje prodajete

Bez obzira da li su ga dobili u nasljedstvo, zato što ga ne koriste, zbog želje za zaradom… - mnogo je razloga zbog koji se vlasnici građevinskih zemljišta odlučuju za prodaju.

Želite li prodati svoje građevinsko zemljište? Crozilla vam donosi savjete kako pomoći da objavite svoj oglas i lakše pronađete odgovarajućeg kupca.

O kakvom je zemljištu riječ?

Prije nego li krenete s oglašavanjem građevinskog zemljišta kojeg želite prodati, najprije morate prikupiti sve potrebne informacije o nekretnini.
Neka zemljišta već imaju dovedene sve potrebne infrastrukturne priključke, što je svakako dodatan plus. Nije rijetkost da se prodaju zemljišta na kojima već postoji kuća koja je u tom slučaju najčešće predviđena za rušenje.
Na oglasniku Crozilla.com nisu rijetkost da se prodaju i zemljišta na kojima se nalaze ruševine starih kuća ili vila.

U oglasima za prodaju zemljišta bitno je naglasiti i gdje je zemljište smješteno: neka zemljišta nalaze se daleko od naselja i civilizacije, dok se druga nalaze u urbanim područjima.

Postoje i različite namjene građevinskih zemljišta kao što su primjerice stambena namjena, mješovita namjena, javna i društvena namjena, gospodarska namjena , proizvodno-poslovna namjena, gospodarska, poslovna namjena – stoga bi bilo dobro prije objave oglasa za prodaju putem Crozilla.com najprije provjeriti namjenu zemljišta kako bi budući kupci mogli znati što na njemu mogu graditi.

Odredite vrijednost zemljišta

Pri prodaji građevinskog zemljišta najprije je potrebno odrediti njegovu vrijednost, odnosno realnu cijenu. Ovisno u njegovom izgledu, položaju, lokaciji, udaljenosti od prometnice, infrastrukturi i drugim čimbenicima građevinska zemljišta mogu postići različite cijene.
Više cijene mogu imati građevinska zemljišta smještena na dobrim lokacijama, kao što su ona u blizini mora, u središtu grada, u blizini važnih prometnica i slično. Vrijednost može varati i ovisno o tome da li je zemljište smješteno u blizini škole, vrtića, trgovine ili nekih drugih ustanova.
Važnu ulogu u određivanju cijene zemljišta ima i infrastruktura. Poželjno je da se na građevinskom zemljištu već nalaze priključci za primjerice struju, vodu i slično, ili da su barem dovedeni u njegovu blizinu – što se također može odraziti na njegovu cijenu.

Ukoliko niste sigurni u pravu vrijednost građevinskog zemljišta provjerite na Crozilla.com kako se kreću njihove cijene. Na news.crozilla.com možete pronaći prosječne tražene cijene građevinskih zemljišta u pojedinim gradovima ili županijama. Dobro je i na oglasniku Crozilla.com provjeriti kako se kreću cijene zemljišta u mjestu u kojem se nalazi i vaše kako bi mogli odrediti barem njegovu približnu vrijednost.

Kako do kupaca?

Najbolji put do kupaca je objava oglasa za prodaju zemljišta, ali nije na odmet niti na samoj parceli postaviti uočljivu oznaku da se ono prodaje. Objavite li oglas na Crozilla.com on će automatski biti vidljiv i na inozemnim portalima iz grupacije Immowelt na području Njemačke, Austrije i Švicarske čime se povećava doseg potencijalnih domaćih i stranih kupaca.

Već i sam naslov oglasa trebao bi biti dovoljno primamljiv kako bi privukao pažnju onih koji traže građevinsko zemljište poput vašeg, na primjer: „Prodaje se 1000 m² zemljišta uz more“ ili „Prodaje se građevinsko zemljište u središtu grada“, „Građevinsko zemljište na ekskluzivnoj lokaciji“.

Savjetujemo vam da u oglasu za građevinsko zemljište za prodaju navedete što više informacija kako bi oglas bio što kvalitetniji. Osim cijene, površine, lokacije, te iznosa provizije (ukoliko postoji), Crozilla svojim oglašivačima nudi mogućnost da označe i namjenu zemljišta, infrastrukturu te dokumentaciju i dozvole. Korisnici imaju mogućnost i unosa tekstualnog opisa zemljišta, kao i njegove lokacije i opreme.

Fotografije u oglasu

Crozilla.com savjetuje da kod prodaje zemljišta u svoj oglas stavite i fotografije. Potencijalni kupci tako mogu vidjeti kako teren izgleda, mogu vidjeti susjedstvo, ali i kakav se pogled pruža s parcele.

Prodaja zemljišta preko agencije za nekretnine

Ukoliko nemate mogućnosti ili vremena posvetiti se prodaji svog građevinskog zemljišta Crozilla.com preporučuje da potražite pomoć stručnjaka i angažirate agenciju za nekretnine koja djeluje na području na kojem se nalazi vaša nekretnina. Agencije za nekretnine moći će odrediti vrijednost vašeg zemljišta, odgovarati će na upite potencijalnih kupaca te dogovarati obilazak zemljišta s njima, ali i pomoći oko pravnih pitanja i sastavljanja kupoprodajnog ugovora.
Odlučite li se prodavati zemljište putem agencija za nekretnine savjetujemo vam da to učinite preko onih koji oglašavaju na Crozilla.com jer će na taj način i vaš oglas biti vidljiv na preko 50 inozemnih portala u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Osim toga, u svakom pojedinom oglasu na Crozilla.com stoji oznaka ukoliko agencija za nekretninu posluje s licencom, tako da možete biti sigurni posluje li ona legalno.