Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Prodaja stanova

Prodaja stanova putem oglasnika Crozilla.com

Zašto oglašavati prodaju stana na oglasniku za nekretnine Crozilla.com?

Prodati stan posljednjih godina nije naročito jednostavan posao. Oglasnik za nekretnine Crozilla.com donosi vam savjete koji vam mogu pomoći da stan za prodaju oglasite na pravi način kako bi ga vidjelo što više potencijalnih kupaca.

 • oglašavajte stan za prodaju bez provizije
 • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za prodaju stana u samo nekoliko koraka
 • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
 • višejezično izdanje oglasa i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
 • primite još više upita jer oglašavate stan na čak 4 oglasnika u 4 države
 • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
 • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016).
Predaj oglas

Napravite kvalitetan oglas za prodaju stana

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o stanu koji želite prodati (lokaciju, cijenu, površinu i drugo), a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt stana. Pripremite i energetski certifikat, te u oglasu navedite i energetski razred nekretnine. Oglas možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati svoju nekretninu u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite kupce za svoj stan

Nakon što objavite oglas za prodaju stana na Crozilla.com, možete zaprimati upite potencijalnih stranih ili domaćih kupaca. Upite primate putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

number1 Korak 1: Izradite dobar oglas za stan koji prodajete

U prvom koraku pripremite sve potrebne informacije o stanu kojeg prodajete, uključujući i fotografije i tlocrt stana. Na oglasniku za nekretnine Crozilla.com besplatno izradite svoj korisnički račun, a pritom unesite sve zakonom propisane podatke. Prilikom naručivanja oglasa, naručitelj je dužan navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe, odnosno ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.
Crozilla preporučuje da vodite računa o tome da unesete ispravne kontakt podatke, e-mail i broj telefona, kako bi vam se potencijalni kupci mogli javiti.

Nakon što se ulogirate u svoj korisnički račun na oglasniku za nekretnine Crozilla.com odaberite odgovarajući paket oglašavanja i možete započeti s ubacivanjem oglasa. Ukoliko imate samo jedan oglas, odnosno samo jedan stan za prodaju, odaberite „Pojedinačni oglas“, a možete se odlučiti za oglašavanje u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Ukoliko u navedenom vremenu ne prodate stan, paket možete ponovno naručiti. Odabrani paket za prodaju vašeg stana bit će aktiviran nakon zaprimljene uplate za njegovo oglašavanje.

Dobrim fotografijama stana probudite interes kupaca

Fotografije stana kojeg prodajete prva su „točka“ koja može privući potencijalne kupce da obrate pozornost na vašu nekretninu. Stoga vam Crozilla donosi nekoliko savjeta za objavu fotografija u oglasu.

 • Pri fotografiranju stana kojeg prodajete vodite računa o tome da su fotografije kvalitetne
 • Obratite pozornost na veličinu, kvalitetu i položaj fotografija. Nije poželjno objavljivati mutne niti tamne fotografije. Prije učitavanja ih okrenite na pravu stranu - poželjno je fotografirati slike u vodoravnom položaju, a ukoliko su pretamne probajte prilagoditi svjetlinu koristeći program za uređivanje fotografija.
 • Fotografirajte sve prostorije u stanu koji se prodaje. Ako ne možete sve slikati, potrudite se fotografirati barem kuhinju, kupaonicu, dnevnu i spavaću sobu, balkon i terasu. Idealno bi bilo kada biste fotografirali i zgradu izvana, kao i pogled s prozora ili balkona.

Crozilla.com donosi i savjete „Kako fotografijama privući kupce nekretnina“ koji će vam pomoći da fotografijama u oglasu svoj stan za prodaju prezentirate na najbolji način.

Tlocrt stana

Crozilla.com preporučuje prodavateljima da uz fotografije, u oglas stave i tlocrt stana – ukoliko ga posjeduju. Naime, na osnovu tlocrta potencijalni kupci imaju uvid u veličinu i raspored prostorija u stanu, te će im biti jednostavnije vizualizirati prostor. Tako će moći vidjeti postoji li mogućnost promjene rasporeda prostorija, nadogradnje ili rušenja zidova u stanu kako bi prostor prilagodili svojim zahtjevima i potrebama.

Cijena stana

Svi koji se odluče za prodaju stana moraju dobro promisliti o njegovoj cijeni. Ponekad je prodavateljima bitno da prodajom uspiju vratiti sav uloženi novac, dok neki planiraju i dodatno zaraditi.
U oglasima za prodaju stanova poželjno je navesti realnu cijenu. Previsoke i napuhane cijene nisu rijedak slučaj, no objavljivanje takvih najčešće će odužiti vrijeme prodaje, a velika je vjerojatnost da će vlasnik stana morati spuštati cijenu te prodati po nižoj od prvotno objavljene.

Cijena stana ovisi o brojnim faktorima poput lokacije, uređenosti, kvalitete, stanja nekretnine, godine izgradnje te brojnim drugim čimbenicima koji mogu spustiti ili podići cijenu stana. Prije no što oglasite stan za prodaju pročitajte savjete Crozilla.com koji će vam pomoći kod određivanja cijene: 7 stvari koje utječu cijenu vaše nekretnine.

Nije rijetkost da se u istoj ulici ili zgradi nalaze dva slična stana prodana po vrlo različitim cijenama.
No, preporučljivo je pogledati kako se kreću cijene nekretnina koje su prodane u susjedstvu, ali i kako se kreću cijene oglašavanih stanova na Crozilla.com - kako bi se mogla odrediti približna vrijednost vašeg stana. Oglasnik Crozilla.com objavljuje redovne mjesečne statistike cijena stanova stoga je dobro i na taj način provjeriti kako se kreću cijene u vašem gradu ili kvartu.

Pomoć pri određivanju cijene potražite i u savjetima Crozilla.com: 4 pogreške kod određivanja cijene nekretnina.

Savjet:

Prosječne tražene cijene stanova za prodaju provjerite na news.crozilla.com

Stanje i oprema stana za prodaju

Stanje u kojem se stan nalazi kao i oprema koja je u njemu imaju velik utjecaj na cijenu. Primjerice, ukoliko se 2 stana prodaju u istoj zgradi, veća je mogućnost da će višu cijeni postići onaj s boljom opremom, koji za razliku od onog „lošijeg“ ima npr. klimu, uređenu kuhinju, novu stolariju, alarm, balkon, spremište, protuprovalna vrata…

Crozilla.com preporučuje da se kod predaje oglasa navede sva oprema i sve prednosti koje stan za prodaju ima kako bi postao konkurentniji pred drugim stanovima u istoj rubrici ili na istoj lokaciji.

Energetski certifikat kod prodaje stana

Energetska svojstva nekretnine predočuju se energetskim certifikatom, a na taj se način dobiva uvid u kvalitetu nekretnine vezano uz potrošnju energije. Energetski certifikat svrstava nekretnine u jedan od 8 razreda, od A+ koji je energetski najbolji razred, sve do G koji je najlošiji.
Ishođenje energetskog certifikata obavezno je kod nekretnina koje se prodaju, pa tako i kod stanova. Kod oglašavanja stana za prodaju na Crozilla.com vlasnik može navesti kojem energetskom razredu od A+ do G pripada stan. Vlasnik stana dužan je kupcu pokazati energetski certifikat za stan koji se prodaje.

Tko je sve dužan ishoditi energetski certifikat, a tko nije obvezan, te mnoge druge informacije o ovoj temi saznajte na Crozilla.com u rubrici Energetska učinkovitost.

number2 Korak 2: Objavite oglas

Nakon što ste prikupili fotografije i sve potrebne informacije o stanu kojeg želite prodati, vrijeme je da se besplatno registrirate na oglasnik za nekretnine Crozilla.com ili da se ulogirate ukoliko već posjedujete svoj korisnički račun.

Crozilla.com omogućuje trojezično izdanje oglasa, a naslov i tekstualni opis možete sami unijeti na stranim jezicima, dok će fiksni dio oglasa sustav sam prevesti na njemački i engleski.

Napomena:

Imajte na umu kako se svi oglasi sa Crozilla.com automatski prebacuju i na renomirane portale iz grupacije Immowelt u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Kako biste predali kvalitetan oglas nužno je odabrati pravu rubriku, a u ovom slučaju potrebno je odabrati obrazac „Stanovi prodaja“. Podatke u oglasu možete izmijeniti u svakom trenu, ali pazite u koju rubriku postavljate svoj oglas jer nakon što ga predate, rubrika se ne može promijeniti.

Potrudite se osmisliti dobar naslov oglasa za prodaju stana kako bi njime privukli pažnju potencijalnih kupaca. Crozilla savjetuje da naslov unesete i na stranim jezicima kako bi privukli i strane kupce.

U oglas unesite sve bitne pojedinosti o stanu koji se prodaje. Cijena, lokacija, površina – osnovni su elementi oglasa za prodaju stana, no bitno je navesti i niz drugih podataka.

U oglas možete unijeti i adresu te označiti želite li da ona bude prikazana u oglasu.

Crozilla svojim oglašivačima omogućuje da u oglasima za prodaju stana označe sljedeće:

 • Energetski certifikat
 • Tip stana
 • Garaža ili parking
 • Oprema
 • Kvaliteta opreme
 • Vrsta grijanja
 • Stanje nekretnine
 • Novogradnja ili starogradnja
 • Dokumentacija i dozvole
 • Lokacija
 • Namještaj
 • Orijentacija stana

Tekstualni opis stana

Crozilla omogućuje svojim oglašivačima da kod predaje oglasa unesu i tekstualni opis, a savjetuje se da ga napišu i na stranim jezicima.
U polje „Opis nekretnine“ korisnici mogu do detalja opisati stan koji se prodaje, te navesti sve njegove prednosti. Pod „Oprema“ mogu opisati svu opremu koja dolazi u paketu sa stanom. U tekstualnom polju pod nazivom „Lokacija“ korisnici mogu detaljno opisati lokaciju stana koji se prodaje. Pritom je dobro navesti koliko je stan udaljen primjerice od škole, bolnice, vrtića, parka, igrališta, trgovačkih centara te nekih drugih sadržaja ili javih institucija. Ukoliko se stan prodaje negdje na moru, poželjno je napisati koliko je udaljen od obale ili plaže.

Nakon što je tekstualni dio unesen i spremljen, mogu se unositi slike.

Istaknite stan za prodaju

Crozilla svojim korisnicima nudi mogućnost dodatnog isticanja oglasa kako bi ga mogao vidjeti što veći broj ljudi. Kako bi istaknuli svoj oglas, aktivirajte usluge TopListing i TopPonuda, a više o tome saznajte ovdje: Isticanje oglasa na Crozilla.com.

number3 Korak 3: Pronađite kupce za svoj stan

Nakon što ste predali oglas, možete se posvetiti drugim stvarima kao što su odgovaranje na upite, pokazivanje nekretnine, kupoprodajni ugovor, primopredaja nekretnine.

Upiti za stan koji se prodaje

Kada je oglas za prodaju stana objavljen na oglasniku za nekretnine Crozilla.com potencijalni kupci mogu vam slati upite putem kontakt obrasca u oglasu, ali i telefonski, na broj naveden u korisničkom računu ili u samom oglasu.

Prilikom zaprimanja upita potencijalnih kupaca za stan koji se prodaje, Crozilla.com preporučuje odgovaranje u što kraćem roku. Naime, kupci nerijetko pošalju upite na nekoliko sličnih stanova za prodaju, stoga ukoliko se upit čini ozbiljan dobro je dogovoriti gledanje stana prije nego što se kupac možda odluči za kupnju nekog drugog.

Pokazivanje stana potencijalnim kupcima

Kupci koji dolaze vidjeti stan koji ih zanima trebali bi se u njemu osjećati kao u svom budućem domu.
Stoga Crozilla.com preporučuje da stan bude u dobrom stanju kada ga kupci dolaze gledati, a pritom se misli da je dobro očišćen i pospremljen. Pri dolasku potencijalnih kupaca poželjno je u stanu popraviti sve sitne nedostatke, kvarove i oštećenja, a nije na odmet niti oličiti ga barem slojem svježe boje.
Crozilla savjetuje da se stan očisti od viška osobnih predmeta, fotografija i drugih uspomena kako potencijalni kupci ne bi imali osjećaj da „uzurpiraju“ tuđi dom već je poželjno da se osjećaju kao u vlastitom. .

Prazan stan možda izgleda hladnije no namješten, ali istovremeno djeluje i prostranije, stoga ga praznog kupci mogu lakše zamisliti sa vlastitim namještajem ili uređenog po svom ukusu.

Prilikom pokazivanja stana kupcima pokušajte ne biti previše nametljivi, te pustite kupce da u miru razgledaju stan i upitaju vas ono što ih zanima.

Prodaja stanova putem agencije za nekretnine

Svi oni koji nemaju vremena, volje ili mogućnosti prodavati sami svoj stan, na raspolaganju su im brojne agencije za nekretnine koje će taj posao stručno odraditi. Agencije za nekretnine mogu preuzeti potpunu kontrolu nad procesom prodaje stana. S obzirom da poznaju tržište nekretnina, mogu procijeniti vrijednost stana koji se prodaje. Osim njegova oglašavanja, odgovaranja na upite te dogovaranja s kupcima za razgledavanje stana u vremenu koje im odgovara, mogu riješiti i dio „papirologije“ i pravnih poslova.

Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina

Postoje trikovi kojima možete, čak i u vrijeme recesije, dovesti kupca do svoje nekretnine. Pročitajte savjete koje Vam donosi Crozilla.com i izdvojite svoju nekretninu u moru ostalih: Trikovi za bržu i uspješniju prodaju nekretnine .