Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Najam ureda

Gdje oglasiti iznajmljivanje ureda?

Želite iznajmiti svoj ured? Oglase za najam ureda ili drugih poslovnih prostora možete objaviti putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com, evo razloga zašto:

 • oglašavajte bez provizije
 • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za najam ureda u samo nekoliko koraka
 • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
 • višejezično izdanje i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
 • primite još više upita jer oglašavate ured za najam na čak 4 oglasnika u 4 države (Hrvatska, Njemačka, Austrija i Švicarska)
 • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala kao što su Spiegel Online, Frankfurter Allgemeine, Zeit online itd.
 • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016).
Predaj oglas

Napravite kvalitetan oglas za iznajmljivanje ureda

Oglasite ured za najam na najbolji način

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o uredu kojeg želite iznajmiti (lokaciju, cijenu, površinu i drugo), a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt. Oglas za najam ureda možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite najmoprimce za ured koji iznajmljujete

Nakon što objavite oglas za iznajmljivanje ureda na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih stranih ili domaćih kupaca. Upite zaprimate putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Najam ureda – pronađite stanare za svoj poslovni prostor

Kod iznajmljivanja poslovnih prostora ponekad vrijede nešto drugačija pravila nego što je to slučaj na tržištu nekretnina za stanovanje. No, princip oglašavanja u pravilu je isti.
Bilo da želite iznajmiti jedan ured ili veliki poslovni kompleks, savjetujemo Vam da svoj oglas postavite na Crozilla.com, jer će se u tom slučaju Vaš oglas ujedno prikazivati i na više od 50 inozemnih portala i online izdanja dnevnih novina – čime su povećane šanse za brže iznajmljivanje poslovnog prostora.

Što je bitno kod iznajmljivanja komercijalnih nekretnina?

Stanari komercijalnih nekretnina, odnosno poslovnih prostora imaju određene zahtjeve i kriterije vezane uz objekt, a oni se najčešće odnose na cijenu i veličinu objekta, položaj, pristup, opremljenost, izvor i količinu buke.

Stoga je kod oglašavanja ureda za najam na Crozilla.com poželjno navesti i informacije o tim stavkama.

Cijena najma ureda

U oglas na Crozilla.com unesite iznos mjesečne najamnine za ured koji iznajmljujete. Poželjno je navesti i visinu mjesečnih režija kako bi novi stanari mogli znati na koje mjesečne izdatke mogu računati.

Površina ureda za najam

Površina objekta izrazito je bitna stavka kod oglašavanja ureda za najam. Ukoliko iznajmljujete objekt s više ureda, kod unošenja oglasa na Crozilla.com u dio „Opis nekretnine“ poželjno je unijeti i površinu svakog ureda posebno.

Lokacija ureda igra veliku ulogu

Bitno je navesti gdje se ured nalazi, jer njegova lokacija ima vrlo velik utjecaj na cijenu najma. Poželjno je navesti i na kojem je katu ured smješten. Ovisno o djelatnosti koja će se odvijati, ponekad je izrazito bitno da se ured nalazi u blizini velikih prometnica ili brzih cesta, dok, isto tako, potražnje ima i za onima koji su smješteni u mirnim dijelovima grada. U svakom slučaju preporučujemo vam da i to navedete u oglasu za najam ureda na Crozilla.com.

Pristupačnost

Za određene djelatnosti izrazito je bitno dali je uredu koji se iznajmljuje omogućen pristup vozilima, ali i koliko je pristupačan prolaznicima i pješacima. Navedite i kakvo je stanje s parkirališnim mjestima: ima li poslovni prostor osiguran parking za djelatnike i posjetitelje? Postoji li garaža koja se može koristiti?

Oprema

Da li je ured već opremljen? Postoje li internetska i telefonska mreža? Postoji li dizalo u zgradi?
Vrlo često je oprema ključni faktor za brzo iznajmljivanje nekog poslovnog prostora. Stoga Crozilla.com preporučuje da u oglasu za najam ureda navedete svu opremu koja se nalazi u sklopu ureda.

Izvor buke

Za neke je djelatnosti izrazito bitno da nema buke, stoga ured u blizini izvora buke ponekad može biti otegotna okolnost. No, ukoliko se nalazi u poslovnom ili mirnom dijelu grada, poželjno je to naglasiti u oglasu.

Što objaviti u oglasu za iznajmljivanje ureda?

Uz dobro formuliran tekstualni dio oglasa za iznajmljivanje ureda, vrlo je bitno u oglasu objaviti i fotografije prostora.
Pri fotografiranju se trudite da ured bude što više osvijetljen te da slikate sve prostorije i ključne dijelove ureda.
Izbjegavajte mutne i nejasne fotografije, a ukoliko je potrebno, fotografije obradite u računalnom programu. Naime, uz softver za obradu slike, možete optimizirati svjetlinu, kontrast i boje na fotografijama.

Pripremite se za nove stanare u uredu kojeg iznajmljujete

Nakon što ste objavili oglas za najam ureda putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com, možete očekivati upite potencijalnih stranih i domaćih kupaca.
Pokušajte im u što skorijem roku odgovoriti na upite te dogovoriti s njima vrijeme u koje bi ga došli pogledati.

Ugovor o najmu poslovnog prostora

Bez obzira da li je riječ o najmu ureda, ordinacije, trgovine, skladišta ili bilo koje druge vrste poslovnog prostora - bitno je potpisati ugovor o najmu poslovnog prostora. Usmeni dogovori uvijek su mogući, no izrazito je bitno prenijeti ih i na papir. Naime, zakup poslovnog prostora zasniva se upravo na pisanom ugovoru o zakupu kojim se dogovaraju obveze i prava obiju strana: zakupodavca i zakupoprimca.

Ugovor o najmu poslovnog prostora trebao bi sadržavati sljedeće stavke:

 • podatke o ugovornim stranama – najmodavcu i najmoprimcu
 • podatke o poslovnom prostoru
 • iznos zakupnine, ali zakon kaže da mora sadržavati i pretpostavke i način izmjene zakupnine
 • podatke o djelatnosti koja će se u njemu odvijati
 • odredbe o zajedničkim prostorijama i načinu njihova korištenja
 • rok predaje poslovnog prostora
 • razdoblje na koje se ugovor sklapa
 • mjesto i vrijeme sklapanja ugovora