Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Prodaj nekretninu

Prodaja nekretnina - pronađite kupce u što kraćem roku

Želite li prodati nekretninu, savjetujemo Vam da svoj oglas postavite i na Crozilla.com, evo razloga zašto:

 • oglašavajte bez provizije
 • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za prodaju nekretnina u samo nekoliko koraka
 • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
 • višejezično izdanje i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
 • primite još više upita jer oglašavate nekretnine za prodaju na čak 4 oglasnika u 4 države (Hrvatska, Njemačka, Austrija i Švicarska)
 • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
 • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016).
Predaj oglas

Oglasi za najam stanova

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o nekretnini za prodaju (lokaciju, cijenu, površinu i drugo), a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt. Pripremite i energetski certifikat, te u navedite i energetski razred nekretnine. Oglas možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati svoju nekretninu u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite kupce nekretnina

Nakon što objavite oglas na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih najmoprimaca. Upite zaprimite putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Donosimo informacije o prodaji nekretnina

Prodaja nekretnina ponekad može biti pravi izazov - jer nije baš da prodajete nekretninu svaki dan.
Za prodaju nekretnina potrebno je uložiti truda i vremena te uz to biti i dovoljno stručan.
Prije svega potrebno je kupcima dati do znanja da se nekretnina prodaje. Oznaku o prodaji ponekad je dobro istaknuti i na samom objektu kako bi ju kupci mogli vidjeti i na „licu mjesta“. Oglas za prodaju nekretnina svakako postavite i na Crozilla.com, jer će automatski biti prebačen i na renomirane portale u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj čime će ga vidjeti veći broj stranih i domaćih potencijalnih kupaca.
Svi oni koji nisu u mogućnosti sami odraditi posao prodaje nekretnina mogu angažirati agencije za nekretnine koje će to učiniti za njih, a pritom mogu obaviti širok spektar poslova: od oglašavanja nekretnine, pa sve do potpisivanja ugovora i rješavanja „papirologije“.

Prodaja

number1 Korak 1: Napravite oglas za prodaju nekretnine

Svima oni koji prodaju nekretnine preporučljivo je imati i otvoren korisnički račun na oglasniku Crozilla.com. Ukoliko se već niste registrirali, savjetujemo vam da to učinite kako bi mogli objaviti oglas. Izrada korisničkog računa na Crozilla.com je besplatna.
Prilikom naručivanja odgovarajućeg paketa oglašavanja na Crozilla.com potrebno je unijeti ispravne i Zakonom propisane podatke o naručitelju oglasa, ali je isto tako bitno unijeti i ispravne kontakt podatke kako bi vam se potencijalni kupci mogli javiti.

Bez obzira prodajete li kuću, stan, zemljište, poljoprivredno imanje: svaka nekretnina ima svog potencijalnog kupca. Upravo je zato poželjno napraviti dobar oglas za prodaju nekretnine i objaviti ga putem oglasnika Crozilla.com. Osim općenitih informacija poput cijene, lokacije i površine, važni detalji oglasa su fotografije i tekstualni opis, a po mogućnosti i tlocrt nekretnine.

Proces prodaje nekretnine najbolje je započeti objavom oglasa na Crozilla.com, pa zato pripremite sve podatke o nekretnini koju prodajete.

Podaci o nekretnini koja se prodaje

Crozilla preporučuje da na vrijeme prikupite sve potrebne podatke o nekretnini koju želite prodati. Cijena, površina ili lokacija stana, kuće, zemljišta, poslovnog prostora – najbitnije su informacije koje zanimaju većinu kupaca nekretnina , ali ne treba zanemariti niti niz drugih podataka o nekretnini, kako bi se u oglasu na Crozilla.com, osim osnovnih podataka, mogao staviti i tekstualni opis nekretnine. Oglas bogat informacijama bitan je kako bi potencijalni kupci mogli stvoriti što bolju sliku o kući, zemljištu, poslovnom prostoru ili stanu za prodaju.

U oglas je bitno unijeti relevantne podatke poput točne površine nekretnine, ali i površine pripadajućeg zemljišta.
Ukoliko je nekretnina renovirana, poželjno je navesti kada i što je sve renovirano, popravljeno, promijenjeno.
U oglasu za prodaju nekretnina, na oglasniku Crozilla.com navedite i energetski razred kojem nekretnina pripada.

Fotografije su bitan dio oglasa za prodaju nekretnina

Prodajete li nekretninu, bez obzira radi li se o kući, stanu, zemljištu, apartmanima, poslovnim prostorima za prodaju – vrlo je bitno u oglas unijeti fotografije kako bi potencijalni kupci mogli što bolje vizualizirati nekretninu.

Dobro je u oglas na Crozilla.com unijeti fotografije nekretnine, okućnice, ali i pogleda koji se pruža s te pozicije.

Kada je riječ o fotografijama u oglasima za prodaju nekretnina, Crozilla vam savjetuje sljedeće:

 • Unesete što više fotografija, no pripazite kakve ćete unijeti –bitno je da su dobre i kvalitetne
 • Izbjegavajte objavljivanje fotografija neurednih i prljavih prostorija
 • Izbjegavajte mutne fotografije
 • Pri fotografiranju se potrudite da su prostorije dovoljno osvjetljene
 • Fotografije eksterijera, vrta, okućnice ili zemljišta fotografirajte po danu, po mogućnosti za lijepog vremena
 • Fotografije u oglasima bolje će izgledati ako su snimljene u vodoravnom položaju
 • Crozilla savjetuje da u oglasu objavite i tlocrt nekretnine

Istaknite realnu cijenu nekretnine

Oglašavate li nekretninu za prodaju, Crozilla vam savjetuje da u oglasu navedete realnu cijenu. Naime, na tržištu je još uvijek mnogo nekretnina koje čekaju nove kupce, a oni će se vrlo često radije odlučiti za jeftiniju nego za skuplju nekretninu. Previsoke i napuhane cijene vrlo često produžuju vrijeme potrebno da se nekretnina proda, a prodavatelji u tom slučaju i onako postupno spuštaju cijenu do realnih vrijednosti.

Mnogo je faktora koji utječu na cijenu nekretnina, a Crozilla.com donosi neke od njih u ovom tekstu: 7 stvari koje utječu na cijenu vaše nekretnine

Dodatna vrijednost nekretnine

Prilikom prodaje nekretnina vlasnici nerijetko uključuju i neku dodatnu vrijednost kako bi njihova nekretnina bila u prednosti pred ostalima.
Putem oglasnika Crozilla.com oglašivači ponekad uz nekretninu za prodaju poklanjali i automobil. No, takvi su slučaji doista rijetkost, a vrlo su češće situacije u kojima dodatnu vrijednost stvaraju televizori, kuhinje ili namještaj koji su uključeni u cijenu nekretnine, kao i primjerice garaže ili parkirališna mjesta.

number2 Korak 2: Objavite oglas za prodaju nekretnina

Kada ste prikupili sve podatke o nekretnini koju želite prodati, vrijeme je za objavu oglasa na Crozilla.com.
Nakon što se prijavite u svoj korisnički račun MojZilla na oglasniku Crozilla.com, odaberite ispravnu rubriku i započnite s unošenjem oglasa za prodaju nekretnine.

Navedite sve potrebne podatke, te oglas obogatite sa što više informacija kako bi potencijalni kupci stvorili što bolju sliku o nekretnini za prodaju. S druge strane, vaša nekretnina može biti u prednosti pred ostalim oglasima, ukoliko primjerice navedete da je u cijenu uključeno parkirališno mjesto, garaža ili sav namještaj.

U oglas za prodaju nekretnina na Crozilla.com unesite i tekstualni opis kako bi sadržavao što više informacija o nekretnini te kako bi potencijalni kupci mogli dobiti što bolji dojam.

Nakon što ste u oglas unijeli sve potrebne podatke i fotografije, vrijeme je da ga i objavite. Odaberite odgovarajući paket oglašavanja na Crozilla.com koji će biti aktivan nakon zaprimljene uplate.

number3 Korak 3: Pronađite kupce nekretnina

Kada je oglas objavljen, na red dolaze upiti kupaca!
Potencijalni kupci će tražiti dodatne informacije mailom ili telefonom, a oni koji su baš zainteresirani željeti će ju pogledati i uživo. Vrlo je bitno da nekretnina tada ostavi dobar dojam na njih.

Kuću, stan, ured, apartman – bez obzira kakvu nekretninu prodajete vrlo je bitno pripremiti ju na najbolji način. Pospremite sve sobe, riješite se viška stvari, uklonite sve osobne stvari, popravite nedostatke i sva oštećenja.

Kupcima recite sve potrebne informacije o nekretnini, ali pritom pokušajte ne biti previše nametljivi kako ih ne biste otjerali.

Angažirajte agenciju za nekretnine

Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste u mogućnosti voditi prodaju svoje nekretnine, možete za taj posao angažirati agenciju za nekretnine.
Agenti su upućeni u tržište te vam, osim kod prodaje, mogu pomoći oko mnogih drugih stvari poput procjene vrijednosti nekretnine, rješavanja papirologije, te mnogih drugih stvari.

Putem oglasnika Crozilla.com pronađite dobru agenciju za nekretnine, a u svakom pojedinom oglasu naznačeno je ukoliko posluju s licencom, pa tako možete biti sigurni da nećete angažirati one koje rade legalno.