Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Kuca prodaja

Prodaja kuća - brzo pronađite odgovarajućeg kupca za kuću koju prodajete

Želite li prodati kuću, savjetujemo vam da svoj oglas postavite i na Crozilla.com, evo razloga zašto:

 • oglašavajte bez provizije
 • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za prodaju kuće u samo nekoliko koraka
 • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
 • višejezično izdanje i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
 • primite još više upita jer oglašavate kuću za prodaju na čak 4 oglasnika u 4 države
 • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
 • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016)
Predaj oglas

Napravite kvalitetan oglas za prodaju kuće

Oglasite kuću za prodaju na najbolji način

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o kući koju želite prodati (lokaciju, cijenu, površinu i drugo), a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt. Pripremite i energetski certifikat, te u navedite i energetski razred nekretnine. Oglas za prodaju kuće možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati svoju nekretninu u trajanju od 60 dana, 6 mjeseci ili godinu dana. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite kupce za kuću koju prodajete

Nakon što objavite oglas za prodaju kuće na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih stranih ili domaćih kupaca. Upite zaprimate putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Vodič za bržu prodaju kuće

Prodati nekretninu nije uvijek jednostavan posao, a posebno je otežao nakon dolaska financijske krize. No, ipak, prodaja ne mora biti neka velika znanost, jer je ponekad dovoljno izraditi dobar oglas i oglašavati na pravom mjestu.
Savjetujemo vam da svoj oglas za prodaju kuće postavite na specijalizirani oglasnik za nekretnine Crozilla.com jer se na taj način svi oglasi, uključujući i vaš, automatski prebacuju na brojne portale u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj pa ga može vidjeti velik broj stranih i domaćih kupaca.

Pripremite sve podatke koje znate o nekretnini i započnite s oglašavanjem na Crozilla.com.
Donosimo vam informacije koje će vam pomoći da izradite kvalitetan oglas i lakše pronađete kupce za kuću koju želite prodati.

number1 Korak 1: Napravite oglas za kuću koju prodajete

Prije nego što kuću stavite na tržište Crozilla savjetuje da prikupite sve važne informacije i dokumente koji su potrebni da bi oglas bio kvalitetan i potpun.

Za početak, ukoliko to još uvijek niste učinili, izradite besplatno svoj korisnički račun na oglasniku za nekretnine Crozilla.com kako biste mogli oglašavati kuću koju prodajete.

Dobre fotografije važne su za dobar oglas

Kako bi oglas za prodaju kuće bio potpun, potrebne su dobre fotografije kojima se može pobuditi interes kupaca za nekretninom.

Crozilla vam savjetuje sljedeće:

 • Fotografirajte sve prostorije u kući, a pritom pazite da su sobe dovoljno osvjetljene kako bi fotografije bile što kvalitetnije
 • Uvijek imajte na umu da bi sve prostorije koje slikate trebale biti čiste, uredne i pospremljene
 • Fotografirajte vrt, okućnicu, prilaz, izgled kuće izvana – ukoliko je moguće za vrijeme lijepog vremena
 • Fotografije u oglasu bolje izgledaju ako su fotografirane u vodoravnom položaju

Energetski certifikat

Energetskim certifikatom predočuju se energetska svojstva nekretnine, a njegovo je pribavljanje obvezno kod nekretnina za prodaju pa tako i kod kuća koje se prodaju. Na oglasniku Crozilla.com, prodavatelji imaju mogućnost navesti ima li kuća koja se prodaje energetski certifikat i kojem energetskom razredu ona pripada.
Na Crozilla.com, u rubrici Energetska učinkovitost provjerite za koje je sve nekretnine potrebno ishoditi energetski certifikat.

Prikupite osnovne podatke o kući za prodaju

Kako bi oglas za prodaju kuće bio što kvalitetniji potrebno je u njega unijeti što više informacija o nekretnini. Osim cijene, površine i lokacije, u oglas je poželjno navesti i niz drugih podataka o kući koja se prodaje, poput primjerice: opreme nekretnine, stanje u kojem se nalazi, namještenost, dokumentaciju koju posjeduje, stanje infrastrukture te mnoge druge informacije o kući za prodaju.

number2 Korak 2: Objavite oglas

Kako bi mogli postaviti svoj oglas na Crozilla.com, a time i na brojne druge portale u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, nužno je biti registrirani korisnik tog oglasnika. Pri registraciji je nužno unijeti sve za to zakonom propisane podatke o oglašivaču. Članak Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti kaže kako je naručitelj oglasa dužan prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

Uz sve navedeno izrazito je bitno unijeti i točne kontakt podatke: broj telefona i e-mail adresu – kako bi vas potencijalni kupci mogli kontaktirati.
Nakon što se ulogirate u svoje korisničko sučelje MojZilla na Crozilla.com možete započeti s postavljanjem oglasa.

Savjet:

Postavite atraktivan naslov, definirajte realnu cijenu, unesite što više informacija o kući koju prodajete, no svakako pazite da pritom objavite samo istinite informacije.

Odaberite rubriku kuće prodaja i započnite s unošenjem oglasa.
Savjetujemo vam da unesete privlačan naslov, te da ga prevedete i na engleski i njemački jezik.

Cijena, lokacija i površina izrazito su bitni podaci o kući koja se prodaje. Oni se, između ostalog, prikazuju u rezultatnoj listi oglasa rubrike Kuće prodaja - stoga je dobro navesti ih.

Crozilla vam nudi mogućnost da u oglasu navedete sljedeće podatke o kući koju biste željeli prodati:

 • Ukupna cijena kuće
 • Stambena površina kuće za prodaju
 • Površina zemljišta
 • Broj soba u kući
 • Broj kupaonica
 • Broj spavaćih soba
 • Ukupno katova kuće koja se prodaje
 • Godina izgradnje kuće
 • Provizija
 • Od kada je kuća dostupna
 • Energetski certifikat
 • Mogućnost zamjene kuće

Osim navedenog, korisnici pri postavljanju oglasa za prodaju kuće na Crozilla.com imaju mogućnost navesti i tip kuće, opremu, dokumentaciju, namještaj, stanje infrastrukture, da li je riječ o kući starije ili novije gradnje, izvor grijanja, garaža ili parking, stanje nekretnine, kakva je kvaliteta opreme, te u kojoj fazi izgradnje se kuća nalazi.

Oglašivači mogu unijeti i tekstualni opis nekretnine, napisati više o opremi, lokaciji ili navesti sve druge podatke o kući koja se prodaje.

Crozilla savjetuje da navedete sve prednosti kuće koja za prodaju. Dobro je navesti i ukoliko je kuća renovirana, ako su mijenjani prozori, vrata ili krovište i slično. Da li su i kada obnovljene instalacije? Kakva je izolacija na kući? Ima li kuća vrt ili terasu? Ima li bazen, saunu ili jacuzzi? U oglasu na Crozilla.com navedite i postoji li mogućnost nadogradnje kuće, ali i kakva je kvaliteta gradnje i materijala. Vrlo često prodaju se i kuće u izrazito lošem stanju, namijenjene za rušenje – u tom je slučaju potrebno navesti i tu informaciju jer se tada kuća u pravilu prodaje zbog zemljišta na kojem je smještena.
Poželjno je navesti gdje se nekretnina nalazi, kao i udaljenost od bitnih prometnica, institucija, trgovačkih centara, škole, vrtića, bolnice i slično. Ukoliko je riječ o prodaji kuće na moru, bitna informacija je koliko je ona udaljena od obale – jer takvi podaci imaju i velik utjecaj na cijenu.

number3 Korak 3: Pronađite kupce za kuću koju prodajete

Prodati kuću obično je teži posao nego ju iznajmiti. No, svaka roba ima svoje kupce, a to je stvar i kada su u pitanju kuće za prodaju. Kvalitetne kuće na dobrim lokacijama, koje se prodaju po realnim cijenama lako pronađu svoje kupce.

Nakon što oglasite kuću za prodaju na Crozilla.com možete očekivati upite potencijalnih kupaca.
Pokušajte uvijek u što kraćem vremenu odgovoriti na upite koje vam kupci šalju. Pri pokazivanju nekretnine pokušajte ne biti previše nametljivi te pustite kupce da u miru razgledaju vašu nekretninu.

Kako pripremiti nekretninu za prodaju

Kada kupci dođu pogledati kuću koju prodajete potrudite se da nekretninu na najbolji način pripremite za to.
Prije njihova dolaska obavezno obavite sljedeće: temeljito očistite čitavu kuću, popravite sve nedostatke, osigurajte nesmetan prilaz kući kako bi ju kupci mogli obići. Prenatrpane prostorije izgledaju manje nego što zapravo jesu, stoga ukoliko je moguće, iz kuće maknite sve nepotrebne stvari, ali i sve obiteljske uspomene i razne predmete.

Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina

Posjetite Crozillinu rubriku Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina i pronađite još savjeta koji će vam pomoću da brže dođete do kupaca i prodate kuću koja je na tržištu