Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Iznajmi stan

Najam stanova - predaj oglas i brzo pronađi novog podstanara

Iznajmite stan brzo i jednostavno. Ukoliko iznajmljujete stan, oglasnik za nekretnine Crozilla.com idealno je mjesto za oglašavanje jer će vaš oglas automatski biti vidljiv i na preko 50 inozemnih portala, uključujući i one iz grupacije Immowelt.

  • preko 400.000 pregledanih oglasa - mjesečno
  • 4u1: predajom oglasa na Crozilla.com oglašavate na čak 4 portala u 4 države
  • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
  • automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa (njemački i engleski)
  • kroz suradnju sa StudyinCroatia.hr privlačimo velik broj stranih studenata
  • sigurno plaćanje: internet bankarstvom, općom uplatnicom ili kreditnom karticom

već od 70 kn

Predaj oglas Pregled cijena

Oglasi za najam stanova

number1

Izrada oglasa

Unesite lokaciju, cijenu, površinu i druge informacije o stanu koji se iznajmljuje, a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt stana. Pripremite i energetski certifikat, te u oglasu navedite i energetski razred nekretnine. Oglas možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati svoju nekretninu u trajanju od 60 dana ili 6 mjeseci. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite stanare

Nakon što objavite oglas na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih najmoprimaca. Upite zaprimite putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Stanovi najam: Korak po korak do uspješnog iznajmljivanja stana

Iako je puno lakše iznajmiti nego prodati stan, dosta napora treba uložiti i kada je iznajmljivanje u pitanju. S obzirom na veliku količinu stanova za najam koji čekaju svoje nove podstanare, potrebno je prikazati svoju nekretninu u što boljem svjetlu kako bi se istaknula u moru ostalih.
Kako bi „proces“ iznajmljivanja stana prošao što brže i jednostavnije potrebno je nekretninu za najam predstaviti na najbolji način, te na oglasniku Crozilla.com napraviti dobar i kvalitetan oglas kako bi privukao što veći broj ljudi.

Oglasnik Crozilla.com donosi vam savjete što je sve dobro učiniti kako bi se nekretnina iznajmila u što kraćem roku

Savjet:

Na oglasniku Crozilla.com možete besplatno izraditi svoj korisnički račun, a nakon odabira odgovarajućeg paketa i njegove aktivacije, Vaši će oglasi biti automatski vidljivi i na brojnim inozemnim portalima i oglasnicima za nekretnine.

Predaja oglasa

number1 Korak 1: Izradite oglas

Izrada kvalitetnog oglasa vrlo je bitan korak za iznajmljivanje stana. Oglas je prvo mjesto na kojem potencijalni najmoprimci vide vaš stan za najam stoga je bitno posvetiti mu dovoljno pozornosti.

Objavite dobre fotografije

Dobre i kvalitetne fotografije dat će prvi dojam o izgledu stana za iznajmljivanje. Crozilla.com savjetuje da, ukoliko je moguće, fotografirate sve prostorije u stanu: kuhinju, kupaonicu, dnevni boravak, spavaće sobe, ali također i balkone i terase.

Crozilla savjetuje da u oglasima ne objavljujete fotografije neurednih ili prljavih prostorija jer mogu ostaviti dojam da nekretnina nije održavana što može uzrokovati suprotan efekt od željenog.

Prilikom fotografiranja, važno je osigurati dobru kvalitetu slike, a male ili mutne fotografije nisu previše poželjne s obzirom da se na njima ne vidi sve kako bi trebalo.

Pri fotografiranju interijera poželjno je da su prostorije obasjane sa što više svjetla, po mogućnosti dnevnog, dok se za eksterijer preporuča slikanje za lijepog i sunčanog vremena.

Tlocrt

Kod objavljivanja oglasa za najam stana na Crozilla.com poželjno je prikazati i tlocrt nekretnine. Na taj će način potencijalni najmoprimci moći vidjeti raspored i veličinu pojedinih prostorija u stanu te će ga moći bolje vizualizirati.

Cijena najma stanova

Objava realne cijene najma stana vrlo je bitan dio oglasa. Mnogi korisnici filtriraju ponudu oglasa na Crozilla.com upravo na osnovu određenog cjenovnog ranga, stoga će oglas biti gledaniji ukoliko je u njemu navedena cijena.

Crozilla.com savjetuje da se u oglasima navede realna cijena. Naime, prenapuhana cijena može znatno produžiti vrijeme potrebno da se stan iznajmi.

Mnogi stanodavci ne znaju na koji način odrediti cijenu najma njihove nekretnine. Kako bi odredili cijenu najma postoji nekoliko „brzinskih“ metoda. Preporučuje se pogledati ponudu takvih ili sličnih stanova koji se iznajmljuju putem oglasnika Crozilla.com, poželjno je pogledati baš one koji se nalaze u tom dijelu grada, ulici ili kvartu. Pregled prosječnih oglašavanih cijena u pojedinim gradovima ili dijelovima grada može se pronaći i na news.crozilla.com . Pritom valja imati na umu kako su u oglasima navedene oglašavane cijene koje se nerijetko razlikuju od onih po kojima se nekretnina doista i iznajmi.

U oglasu za iznajmljivanje stana je poželjno naglasiti koliko u prosjeku iznose mjesečne režije te jesu li uključene u navedenu cijenu najma.

Ukoliko se od podstanara zahtjeva i plaćanje pologa, poželjno je u oglasu navesti i to, kao i njegov iznos kako bi znali koliko novca već u startu moraju platiti.

Opis nekretnine

Crozilla.com savjetuje da se u oglasu navede što više informacija o nekretnini koja se iznajmljuje. Stoga je u oglasima za iznajmljivanje stanova dobro navesti sljedeće: tip stana (apartman, dvoetažni stan, penthouse, potkrovlje, prizemlje, visoko prizemlje), mogućnost parkinga, opremu koju stan ima, stanje nekretnine, vrsta i izvor grijanja, orijentaciju stana, balkon, terasa i drugo. .

Bitno je spomenuti i da li se stan iznajmljuje namješten ili nenamješten. Naime, dio podstanara traži namještene stanove, dok postoje i oni koji već imaju vlastiti namještaj te bi željeli iznajmiti prazan, nenamješten stan koji bi zatim opremili pokućstvom koje već posjeduju.

Mnogo stanodavaca u svojim nekretninama ne dopušta držanje kućnih ljubimaca, no, ukoliko je situacija drugačija poželjno je navesti i to u oglasu jer mnogi podstanari traže upravo stanove u kojima mogu držati i svoje kućne ljubimce.

Stanje i lokacija stana za najam

Crozilla.com preporučuje da se u oglas za iznajmljivanje stana unese i tekstualni opis nekretnine. Poželjno je opisati nekretninu koja se iznajmljuje, te u tekstualni opis unijeti što više informacija.
Osim svih prednosti koje nekretnina ima, dobro je opisati i lokaciju kao i sve sadržaje, institucije ili ustanove koje se nalaze u blizini. Naime, studenti najčešće traže stanove u blizini studentskih domova ili menzi, roditelji u blizini škole ili vrtića itd., stoga su informacije poput tih ponekad iznimno bitne kako bi ste stan iznajmio. Crozilla.com preporučuje i da se u oglasima navede i nalazi li se stan u domeni javnog gradskog prijevoza te koliko je udaljen od autobusne ili tramvajske stanice.

Certifikat energetske učinkovitosti

Energetski certifikat obavezan je za nekretnine koje se prodaju, iznajmljuju, daju u zakup ili leasing. Stoga je ishođenje energetskog certifikata potrebno i kada je riječ o stanovima koji se iznajmljuju.

Prije nego započnete proces iznajmljivanja stana, u rubrici Energetska učinkovitost na Crozilla.com provjerite tko je sve dužan pribaviti energetski certifikat, tko ga ne mora imati, te mnoge druge informacije o toj temi.

number2 Korak 2: Objavite oglas

Kada ste prikupili sve informacije o stanu za najam, vrijeme je za objavu oglasa na Crozilla.com.
Uzmite dovoljno vremena za izradu kvalitetnog oglasa na Crozilla.com kako bi potencijalni najmoprimci dobili što bolji uvid i stekli što bolji dojam o stanu kojeg želite iznajmiti.

Najprije je potrebno ulogirati se ili registrirati na Crozilla.com. Pri izradi korisničkog računa Crozilla.com nužno je unijeti sve zakonom propisane podatke o oglašivaču. Sljedeći korak je odabir odgovarajućeg paketa. Za oglašivače koji imaju samo jedan oglas, odnosno samo jedan stan za najam Crozilla.com preporučuje odabir „Pojedinačnog oglasa“ , a nakon zaprimljene uplate paket će biti aktiviran.

Izbor odgovarajućeg obrasca za predaju oglasa

Ovisno o vrsti nekretnine za stanovanje koja se želi iznajmiti, oglašivači će odabrati odgovarajući obrazac za predaju oglasa, a u ovom slučaju odabrat će onaj pod nazivom „Stanovi najam“.

Trojezično izdanje oglasa

Crozilla.com svojim korisnicima omogućuje trojezično izdanje oglasa, stoga, osim na hrvatskom, mogu unijeti naslov i tekstualne opise i na njemačkom i engleskom jeziku, dok će fiksni dio poput cijene, površine, broja soba i sl. sustav automatski prevesti na druge strane jezike.

Podaci i opis nekretnine

Osnovne informacije o stanu koji se iznajmljuje bile bi cijena, lokacija, površina, visina troškova režija, broj soba i kupaonica, kat, godina izgradnje te iznos kaucije ili provizije. Izgled i uređenost prostora, stanje nekretnine, vrsta grijanja, kat, energetski certifikat, tip stana, oprema, parking, namještaj, kućni ljubimci i sl. također su dijelovi oglasa koje je poželjno popuniti.

Tekstualni opis nekretnine također je poželjan dio oglasa na Crozilla.com, a idealno bi bilo unijeti ga i na jednom od stranih jezika kako bi ga razumjeli i stranci. Dobro je napisati barem kratak opis same nekretnine, te dodati ponešto i o lokaciji i opremi.

Fotografije u oglasima

Fotografije su iznimno bitan dio oglasa, stoga Crozilla.com preporučuje da ih se svakako unese kako bi potencijalni najmoprimci mogli što jednostavnije i bolje vizualizirati izgled nekretnine.

Objava oglasa

Kada su u obrazac za predaju oglasa uneseni svi potrebni podaci i fotografije, oglas se može spremiti odnosno aktivirati. Bitno je naglasiti da se nakon spremanja oglasa na Crozilla.com, on može naknadno izmijeniti i dopuniti u bilo kojem trenutku.

number3 Korak 3: Pronađite podstanara

Nakon što Vaš oglas bude aktivan na Crozilla.com, potencijalni podstanari mogu vam slati upite mailom ili vas telefonski kontaktirati za više informacija o stanu kojega iznajmljujete.

Izrazito je bitno na sve upite odgovoriti u što kraćem roku, kao i javljati se na telefon ukoliko zovu telefonski. Prilikom pokazivanja stana zainteresiranima, dobro je biti strpljiv i odgovoriti na sva tražena pitanja.

Iznajmili ste stan

Kada ste pronašli idealnog najmoprimca koji planira unajmiti vaš stan, Crozilla.com preporučuje da dogovorite sve obveze i prava obiju strana te da sve dogovoreno stavite na papir i priložite ugovoru o najmu.

Prije nego podstanar useli u stan potrebno je napraviti uvid u stanje brojila struje, vode i drugih režija. Također je bitno dokazati da su sve prethodne režije plaćene te da nema dugovanja kako budući podstanari ne bi plaćali i tuđe zaostatke.