Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine
Iznajmi kuću

Iznajmljivanje kuća putem oglasnika Crozilla.com

Zašto oglašavati kuću za najam na oglasniku Crozilla.com?

Oglasite svoju kuću za najam putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com i vaš oglas će automatski biti vidljiv i na inozemnim portalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj – čime se povećava mogućnost da u što kraćem vremenu iznajmite svoju nekretninu.

 • oglašavajte kuću za najam bez provizije
 • jednostavna predaja oglasa - objavite oglas za najam kuće u samo nekoliko koraka
 • oglasi vidljivi na mobilnim aplikacijama
 • višejezično izdanje oglasa i automatski prijevod osnovnog dijela Vašeg oglasa
 • primite još više upita jer oglašavate kuću za najam na čak 4 oglasnika u 4 države
 • dodatna objava oglasa na preko 50 renomiranih inozemnih portala
 • pojačajte odaziv - 43 milijuna posjetitelja mjesečno u mreži portala Immowelt-a (Izvor: Adobe Analytics, Google Analytics, siječanj 2016).
Predaj oglas

Napravite kvalitetan oglas za najam kuće

Oglasite kuću za najam na najbolji način

number1

Izrada oglasa

Unesite podatke o kući koju želite iznajmiti, a Crozilla.com preporučuje da u oglas unesete fotografije i tlocrt kuće. Pripremite i energetski certifikat, te u oglasu navedite i energetski razred nekretnine. Oglas možete spremiti te ga izmijeniti ili doraditi u svakom trenu.

number2

Objava oglasa

Kako bi vaš oglas bio aktivan, odaberite odgovarajući paket za oglašavanje na Crozilla.com. Odlučite želite li oglašavati svoju kuću u trajanju od 60 dana ili 6 mjeseci. Oglas i nakon objave možete doraditi i nadopuniti kada smatrate da je to potrebno.

number3

Pronađite stanare za svoju kuću

Nakon što objavite oglas za iznajmljivanje kuće na Crozilla.com možete zaprimati upite potencijalnih stranih ili domaćih kupaca. Upite zaprimate putem e-maila (putem kontakt obrasca u oglasu) ili na broj telefona koji ste naveli u oglasu.

Iznajmljivanje kuće: Najvažniji koraci na putu do uspješnog iznajmljivanja

Stanovi za najam traženiji su, češće se iznajmljuju te ih je na tržištu više nego kuća koje se iznajmljuju. No, naravno, potražnja postoji i za kućama za najam, a u pravilu ih najviše traže obitelji s djecom kojima je potrebno nešto više prostora i vlastite privatnosti.

Iznajmiti kuću nije uvijek jednostavan posao, pa mu se treba posvetiti posebna pažnja. Svaki korak iznajmljivanja kuće treba dobro i pažljivo isplanirati: od predaje kvalitetnog oglasa sve do pokazivanja kuće zainteresiranima. Crozilla.com donosi vam savjete kako napraviti kvalitetan oglas i iznajmiti kuću na što jednostavniji način.

number1 Korak 1: Izradite oglas za iznajmljivanje kuće

Prvi korak kod iznajmljivanja kuće je izrada kvalitetnog oglasa koji će sadržavati sve potrebne informacije o nekretnini.
Oglasima za iznajmljivanje kuća potrebno je posvetiti posebnu pozornost te u njega unijeti sve informacije o nekretnini. Od osnovnih podataka poput cijene i površine, lokacije i dodatne opreme, a sve je to potrebno upotpuniti fotografijama kuće kako bi se zaokružio cjelokupan dojam.

Prikupite sve bitne informacije, brojke i činjenice

Što je bogatiji informacijama, vaš je oglas kvalitetniji. Oglasi u kojima stoji tek „Iznajmljujem kuću u Zagrebu“ stvar su prošlosti, a dolaskom internetskih oglasnika, sami su oglasi postali bogatiji informacijama. Stoga, kad već imate mogućnost, navedite što više podataka o kući koju želite iznajmiti.
Cijena, površina, broj soba, godina izgradnje - samo su neke od osnovnih informacija koje zacijelo znate u svakom trenu, no osim njih, u oglasu je poželjno navesti i brojne druge podatke o kući za najam.

Energetski certifikat kod iznajmljivanja kuće

Energetskim certifikatom predočavaju se energetska svojstva nekretnine, odnosno njime se predočava kvaliteta nekretnine vezana uz potrošnju energije. Pribavljanje energetskog certifikata obveza je kod prodaje i klasičnog najma nekretnina, te kod leasinga ili davanja nekretnina u zakup - pa tako i kod najma kuća.

Članak 23. Zakona o gradnji kaže kako energetski certifikat nije potrebno ishoditi za zgradu ukupne korisne površine manje od 50 metara kvadratnih, a tko je sve obvezan ishoditi ga, a tko nije, možete saznati na Crozilla.com u rubrici Energetska učinkovitost.

Odredite cijenu najma kuće

Određivanje cijene najama kuće nije uvijek jednostavan posao, a vlasnici kuće moraju pažljivo odrediti realan iznos najamnine. Cijene najama kuća mogu biti različite, ovisno o veličini, položaju, lokaciji, blizini javnog prijevoza, susjedstvu, opremljenosti kuće i stanju u kojem se ona nalazi.

Ukoliko niste sigurni na koji način odrediti iznos najamnine, provjerite na Crozilla.com kako se u vašoj ulici ili dijelu grada kreću cijene najma kuća sličnih karakteristika. Ukoliko se u susjedstvu iznajmljuju kuće slične vašoj, primjerice ako su jednako stare i velike, no za razliku od vaše nisu renovirane, te su u znatno lošijem stanju, znate da možete tražiti nešto viši iznos najamnine nego što se traži za te kuće. Naravno, potrebno je provjeriti koliko se dugo pokušavaju iznajmiti takve kuće jer ako su dugo na tržištu, velika je vjerojatnost da će njihova cijena možda ići dolje.
Crozilla preporučuje da se u oglasu navede približan iznos mjesečnih režija kako bi podstanari znali na kolike mjesečne troškove moraju računati.

Fotografije su sastavni dio oglasa

Fotografije kuće koja se iznajmljuje gotovo su jednako bitne kao i tekstualni opis jer pomoću njih najmoprimci mogu vidjeti odgovora li im izgled same nekretnine. Osim toga, fotografijama mogu bolje vizualizirati sam prostor, mogu steći dojam o izgledu pojedinih prostorija, njihovom rasporedu i izgledu.

 • Crozilla.com preporučuje da se u oglasima za najam kuće unesu fotografije svih bitnijih prostorija kao što su kuhinja, dnevna i spavaće sobe, kupaonica, hodnik, ali i fotografije okućnice, vrta kao i balkona, terasa te pogleda koji se pruža s njih.
 • Prije fotografiranja bilo kojeg dijela kuće, potrebno je pospremiti kako prostor ne bi izgledao neprivlačno.
 • Pri fotografiranju interijera potrebno je dobro osvijetliti prostor, dok je vanjski dio preporučljivo slikati tijekom dana, za lijepog i sunčanog vremena.
 • Fotografije će u oglasu bolje izgledati ako su snimljene u vodoravnom položaju.
 • Na Crozilla.com pronađite još savjeta za unošenje fotografija u oglase, preporučujemo vam tekst Kako fotografijama privući kupce nekretnina

number2 Korak 2: Objavite oglas za najam kuće

Kako biste objavili oglas za iznajmljivanje kuće na Crozilla.com trebate biti registrirani korisnik. Izrada korisničkog računa je besplatna i vrlo jednostavna, a bitno je da se pritom unesu svi zakonom propisani podaci.

Nakon što se ulogirate u svoj korisnički račun, odaberite odgovarajući obrazac za predaju oglasa, u ovom slučaju bit će to onaj pod nazivom „Kuće najam“. Zatim možete krenuti s unošenjem svih podataka u oglas.

Naslov oglasa za najam kuće

Osmislite privlačan naslov kojim ćete privući pažnju onih koji traže kuću za najam. Crozilla.com svojim korisnicima nudi mogućnost objave oglasa na tri jezika. Savjetujemo vam da naslov oglasa za najam kuće, osim na hrvatskom jeziku, napišete i na njemačkom i engleskom – kako bi privukao pažnju stranaca koji traže kuću za najam.

Opće informacije

Kako bi oglas bio kvalitetan, potrebno ga je upotpuniti detaljnim informacijama o kući koja se iznajmljuje.
Crozilla svojim oglašivačima nudi mogućnost da navedu opće informacije o nekretnini, konkretno o kući koja se iznajmljuje, te tako mogu navesti sljedeće:
iznos najamnine (bez režija), prosječni iznos režija, stambenu površinu kuće za najam, površinu zemljišta, broj kupaonica, spavaćih soba i katova, godinu izgradnje, iznos provizije ili kaucije, od kada je kuća dostupna te mogu navesti ima li kuća energetski certifikat, odnosno kojem energetskom razredu pripada.

U sljedećem koraku, oglašivači imaju mogućnost označiti sljedeće:
tip kuće, garaža/parking, vrsta i izvor grijanja, namještenost, gradnja, stanje nekretnine, kvaliteta opreme te da li su dozvoljeni kućni ljubimci.

Sustav oglasnika Crozilla.com nudi i mogućnost tekstualnog opisa kuće za najam. Oglašivač može detaljno opisati kuću koju iznajmljuje, kakvu opremu ima te na kakvoj se lokaciji i u blizini kojih sadržaja, ustanova ili institucija nalazi. Preporučujemo da se opis nekretnine unese i na stranim jezicima s obzirom da brojni stranici traže kuće za najam.

Nakon završetka i spremanja tekstualnog dijela, na red dolazi ubacivanje fotografija kuće, a nakon tog koraka oglas se može objaviti.

Napomena:

Oglašivač u svakom trenutku može promijeniti podatke u oglasu na Crozilla.com, čak i nakon njegove objave.

number3 Korak 3: Pronađite stanare za kuću koju iznajmljujete

Nakon što ste uspješno objavili oglas za iznajmljivanje kuće na Crozilla.com, vrijeme je da se pripremite na upite potencijalnih stanara, ali i na njihovo razgledavanje kuće.
Potrudite se uvijek odgovoriti na upite koje ćete primati putem e-maila kao i odgovarati na telefonske pozive – za očekivati je da će novi stanari željeti više informacija o kući.

Što kada stanari dođu pogledati kuću koja se iznajmljuje?

Očekujte i one koji će biti zainteresirani pogledati kuću u živo. U takvim slučajevima kuća bi trebala biti čista i pospremljena, naravno, okućnica i prilaz također. Crozilla preporučuje da pokosite travnjak, te ako je potrebno uklonite korov i lišće, a za zimskih dana očistite snijeg kako bi potencijalni stanari mogli nesmetano pristupiti kući i obići ju. Poželjno je i popraviti sve sitne nedostatke i kvarove te dovesti kuću u stanje za korištenje.

Ugovor o najmu

Prilikom iznajmljivanja kuće potrebno je sklopiti pismeni ugovor o najmu. Tim se ugovorom utvrđuju prava i obveze ugovornih strana, a u ovom slučaju su to najmodavac i najmoprimac.
Ugovorom o najmu kuće, najmodavac se obvezuje najmoprimcu predati nekretninu odnosno kuću na korištenje, dok mu se najmoprimac obvezuje plaćati najamninu za to. Iznos mjesečne najamnine, površina objekta, trajanje najma te mnogi drugi podaci smatraju se obveznim dijelovima ugovora.

Kada ste pronašli stanare koji žele iznajmiti vašu kuću, prije no što oni u nju usele, Crozilla.com savjetuje da se sastavi zapisnik o stanju nekretnine na dan njezina preuzimanja. U tom je zapisniku dobro navesti sve nedostatke i kvarove koji su „preuzeti“ s kućom kako bi se na koncu znalo da novi stanari nisu odgovorni za njihov nastanak. Crozilla.com preporučuje i dokumentiranje stanja fotografiranjem nekretnine, posebno oštećenih dijelova, te slanje fotografija drugoj ugovornoj strani na e-mail, kako bi postojala evidencija o vremenu kada su snimljene.