Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Kapetanova kuća - jedinstvena nekratnina

CIJENA
640.000 €
~ 4.750.797 kn
STAMBENA POVRŠINA
402 m2
 
BROJ SOBA
10
 
ZEMLJIŠTE
1528 m2
 

20267 Dubrovačko-neretvanska : Pelješac : Viganj

Sažetak

Crozilla ID:
000-862-596
Vrsta oglasa:
Kamene kuće
Cijena/m2:
1.592 €
Stambena površina:
402 m2
Sobe:
10
Zemljište:
1528 m2
Broj spavaćih soba:
8
Ukupno katova:
2
Provizija:
3 % + PDV

Opis nekretnine

Jedinstvena i autentična, 150 godina stara kamena kuća, nalazi se kraj mora u mjestu Vignju na poluotoku Pelješcu.

Tradicionalan način gradnje s ručno obrađenim kamenom odražava iskonski mediteranski šarm i bogatu povijest ove stare kamene kuće.

Površina kuće i okućnice od 402 m2 uključuje kuću, verandu i autentičnu konobu koja se nalazi ispod kamene terase s pogledom na more i otok Korčulu. U originalnoj konobi s bačvastim svodom nalaze se očuvani primjerci kulturne baštine: mlinica, kamenica, krušna peć a na terasi je autentičan, unikatni dimnjak (tzv. Lastovski fumar) kao simbol pokazivanja imućnosti kućevlasnika.

Kuća se sastoji od prizemlja s velikim salonom i četiri sobe, prvog kata, također s velikim salonom i četiri sobe, te potkrovlja koje se može preurediti u odličan penthouse s otvorenim pogledom na more, okolni arhipelag i Korčulu. I prizemlje i stepenište napravljeni su od kamena.

Autentični dalmatinski stil gradnje sa sačuvanim unutarnjim uređenjem, stari očuvani bunar u kuhinji, stare kamene sprave za proizvodnju i čuvanje maslinovog ulja te stare kamene klupe čine ovu kuću istinski jedinstvenom.

Na dodatnih 1528 m2 zemljišta oko kuće zasađena su stabla limuna, naranči i mandarina što osigurava potrebnu privatnost, a i idealno je mjesto za izgradnju bazena. Kuća i okućnica s vrtom zajedno čine 1930 m2.

Ostalo

Idejni projekt rekonstrukcije i bazena te troškovnik adaptacije izrađen od ovlaštenog arhitekta za rad na spomenicima kulture je moguće dobiti ne uvid u agenciji.

Dodatne informacije

Namještaj
nenamješteno
Infrastruktura
potpuna
Oprema
okućnica/vrt, terasa
Dokumentacija/dozvole
vlasnički list
Lokacija
turističko naselje
Stanje nekretnine
potrebno renoviranje

Kontakt