Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
dux-XML-4108-261652
Crozilla ID:
002-567-890
Vrsta oglasa:
Poljoprivredna zemljišta
Cijena:
26.999 €
Cijena/m2:
21 €

Opis nekretnine

Otok Krk, okolica Malinska - Poljoprivredna parcela sa potencijalom za suhu marinu i reklame za cjelogodišnji najam uz glavnu državnu cestu, 1km od mora i 50m od struje!

Malinska i cijeli njezin kraj zove se Dubašnica te se nalazi u zapadnome dijelu otoka Krka. Sve do 15. st. Dubašnica je bila gotovo bez stalnih stanovnika, kao i južnije područje od nje, gotovo do grada Krka. Naziv kraja potječe od duba ili hrasta, jer tu su bogate šume i pašnjaci uz ponešto oranica. Dubašnica je uglavnom bilo omišaljsko područje, već otprije 12. stoljeća, ali dio su držali i Krčani. Malinska, kao središte Dubašnice, nekada otočna luka za izvoz drva, te omiljena turistička destinacija bečke aristokracije. Spominje se u 15. st. kao dobro sidrište na kojem su se brodovi sklanjali za vrijeme jačih vjetrova, osobito jakog juga. Dolaskom parobroda 1866. godine, Malinska od luke za izvoz drva, postaje klimatsko lječilište zahvaljujući blagoj klimi s oko 260 sunčanih dana godišnje. Danas je jedno od jačih otočnih turističkih odredišta, poznato po brojnim plažama i razvijenom hotelijerstvu, te obiteljskom turizmu.

Plaže na području općine Malinska-Dubašnica povezane su brojnim šetnicama te čine jedinstvenu prirodnu cjelinu. Uređenost plaža varira od uređenih betonskih platoa do divljih, kamenih avanturističkih ulaza u more, ali i mnogo skrivenijih i skrovitijih mjesta za kupanje u malim uvalama koje vrijedi posjetiti. Plaže se protežu zapadnim dijelom otoka Krka: počinju uz Rajsku cestu koja povezuje Malinsku i Njivice, a završavaju iza romantičnog gradića Porta.
Malinska je jedna od destinacija koje obitelji s djecom najviše vole. Osim izuzetno dobre povezanosti i blizine, primarno Rijeke i Zagreba, Malinska se kroz svoju ponudu obiteljskog i hotelskog smještaja, plaža i ugostiteljskih objekata s prihvatljivim cijenama nametnuta kroz godine kao TOP izbor za brojne obitelji. Osim toga, sigurnost i mir koju pruža Malinska poseban su bonus za sve roditelje željne istinskog odmora. Ako želite da vaša djeca iskuse magiju na odmoru, gdje svi zajedno možete bezbrižno šetati, voziti bicikle ili provoditi dane pored kristalno čistog mora, okruženi prirodom bez previše buke – posjetite Malinsku. Ljetni odmor može biti puno više od upijanja sunca i osluškivanja morskih valova: aktivni odmori postaju sve popularniji – od vožnji biciklom, trčanja i planinarenja do jedrenja i sportova na vodi. Zbog svoje blage klime, čistog mora i bujne mediteranske vegetacije te obilja staza i šetnica, Malinska je postala odredište mnogobrojnih zaljubljenika u outdoor sportove i aktivni odmor. Mediteranska kultura, kao kultura hrvatskog otoka, uronjena je u obitelj, arhitekturu, glazbu i hranu – njen uzgoj, obradu, pripremu i konzumaciju. Kako se lokalno stanovništvo bavilo ribarstvom, uzgojem maslina, vinove loze, smokava te ovčarstvom, tradicija se njegovala te ponosno živi i danas.

Prodaje se prekrasna, još neočišćena livada, kao poljoprivredno zemljište na otoku Krku u okolici Malinske, udaljena 1km od mora. Zemljište ima pristupni put sa glavne državne ceste. Zemljište je dimenzija 43x31 te je udaljeno od infrastruktura vode 200m. Struja prolazi na samoj parceli.
U slučaju ne spajanja na infrastrukturu, voda se dobiva iz kišnice (veći dio Općine Dobrinj je do 2015. godine tako dobivao vodu), a struja se može lako dobiti iz danas dostupnih i prihvatljivim cijenom, sunčanih kolektora. Vikend mobilna kućica se može postaviti, te se ova parcela može uživati za nasade maslinika, voćnjaka zbog velikog broja sunčanih dana i blizine mora. Vlasnički papiri potpuno čisti kao i prilaz parceli. S obzirom na blizinu prolaza velikog broj vozila u danu, nudi se opcija cjelogodišnjeg najma za reklame koji je jako isplativ, kao i suha marina. Moguće je otkupiti još jednu parcelu pored.
1km od mora omogućava uživanje u ovoj nekretnini u bilo kojem djelu godine i brz povrat investicije, a blizu svih potrebnih sadržaja i centra Malinske!

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje s

Dodatne informacije

Infrastruktura
struja, voda
Dokumentacija/Dozvole
vlasnički list