Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
dux-XML-4108-193927
Crozilla ID:
002-146-708
Vrsta oglasa:
Kuće prodaja
Cijena:
360.000 €
Cijena/m2:
1.385 €
Sobe:
12
Zemljište:
830 m2
Broj kupaonica:
5
Broj spavaćih soba:
8

Opis nekretnine

LOVRAN- kuća u blizini centra 260 m2 + 830m2 okućnice
Kuća se u naravi sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja:
PRIZEMLJE:
Prizemlje se sastoji od stana od 48.60 m2 s jednom spavaćom sobom, dnevnim boravkom, kuhinjom s blagovaonicom, kupaonicom i velikom terasom od 82m2.
Pokraj stana u prizemlju je spremište cca 14m2.

KAT:
Kat površine 122 m2 sastoji se od 3 apartmana sa zajedničkim ulaznim prostorom.
Svaki apartman ima kuhinju i blagovaonu, dnevni boravak i 1 spavaću sobu.
Kat ima terasu od cca 17 m2 te balkon od 7,5 m2.
Apartmani na katu se mogu pretvoriti u jedan veći stan s kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim boravkom, 3 kupaonice i 4 spavaće sobe.

POTKROVLJE:
Potkrovlje površine 133.25 m2 se sastoji od 3 stana/apartmana:
1. stan se sastoji od kuhinje s blagovaonom i dnevnog boravka, 1 spavaće sobe, kupaone i spremišta.

2. stan je u naravi studio apartman s kupaonom.

3. stan se sastoji od kuhinje s blagovaonom i dnevnog boravka, kupaone i 1 spavaće sobe.

Kuća ima pogled na more i južnu orijentaciju, nalazi na tihoj i mirnoj poziciji.

LOVRAN:
Lovran je grad duge i bogate prošlosti sa stogodišnjom tradicijom u turizmu. Ime je dobio po lovoru (laurus nobilis) koji u izobilju raste u zimzelenim gajevima u mjestu i okolici.
Lovran se nalazi na istočnoj obali Istre u Kvarnerskom zaljevu. Smjestio se u podnožju najzelenije i vegetacijom najbogatije planine na Jadranu – Učke.
Udaljen je od naše najveće luke Rijeke 19 km, željezničke stanice u Matuljima 14 km, a od zračne luke u Puli 80 km. Okružen je visokim planinama na sjeveru i zapadu (Učka 1396 m, Snježnik 1605 m, Risnjak 1528 m), a s morske strane otocima (Krk, Cres) te je položajem izvanredno zaštićen od vjetrova. U zimskim mjesecima najčešći vjetar je bura koja puše sa sjevera i donosi vedro i hladno vrijeme. Jugo donosi kišu i veliku vlagu, a maestral u ljetnim mjesecima s pučine donosi svježinu ublažavajući sparinu i žegu.
Lovran je sačuvao svoju povijesnu jezgru srednjovjekovne urbane koncepcije. Stari grad je bio okružen obrambenim zidom i bastionima na čijim su temeljima i zidovima vremenom izgrađene kuće.
Kortili Starog grada su draž i posebnost mediteranskog urbanog graditeljstva. Iza kamenog portala naziru se fasade susjednih kuća, ukrašene skalinama, trijemovima i skodovima, a u sredini kortila uzdiže se kameno grlo cisterne.
Lovran u 21. stoljeću raspolaže s bogatom povijesnom baštinom, stoljetnom turističkom tradicijom, očuvanom prirodom, izgrađenom infrastrukturom, a sve to omogućuje ponovni uzlet turizma uz održivi razvoj i poštivanje svih ekoloških standarda.
Dobra klima, bujna mediteranska vegetacija i povoljan zemljopisni položaj omogućili su snažni razvoj turizma na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Lovran je od tog vremena, uz Opatiju, najvažnije mjesto glasovite Rivijere. Nekoliko vila sagrađenih u to doba ubraja se u svjetsku graditeljsku baštinu.
Klima je mediteranska s elementima kontinentalne. Srednja zimska temperatura zraka je 7°C ljetna 22°C dok je prosječna godišnja 13,3°C. Temperature mora kreću se od minimalnih 9°C u zimskim mjesecima do maksimalnih 26°C u kolovozu. Lovran ima godišnje 2230 sunčanih sati i prosječnu količinu padalina od 1500 litara po m2.
Ove specifične mikroklimatske prilike omogućile su da bogato uspijeva sva mediteranska vegetacija i raslinje. Tako u izobilju uz samu obalu raste lovor, palma, magnolija, razne vrste zimzelenih grmova, hrast medunac, pinije i čempresi. Iznad Lovrana na terasasto položenim vrtovima odlično uspijevaju trešnje, vinova loza i masline, a na dubokim, ispranim i zakiseljenim tlima obilno rastu šume pitomih kestena (čuvenih lovranskih maruna).
Obilje vegetacije, te visoka koncentracija soli u moru (37,8 ‰) rezultiraju bogatim biljnim i morskim aerosolom u zraku.
Svi ovi navedeni elementi čine lovransku klimu vrlo stimulativnom i povoljnom za zdravlje.
Cijenjeni klijenti, razgledavanje nekretnine moguć je isključivo uz potpisani posrednički ugovor koji je temelj za daljnje radnje vezane za ku

Dodatne informacije

Dokumentacija/dozvole
lokacijska dozvola, građevinska dozvola, vlasnički list, uporabna dozvola
Namještaj
namješteno
Oprema
klima uređaj, balkon
Izvor grijanja
struja