Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
dux-XML-4108-191256
Crozilla ID:
002-107-753
Vrsta oglasa:
Kuće prodaja
Cijena:
na upit
Cijena/m2:
Sobe:
6
Zemljište:
1482 m2
Broj kupaonica:
3
Broj spavaćih soba:
3
Godina izgradnje:
2019

Energetski certifikat: A+

Opis nekretnine

Barban je malo povijesno mjesto smješteno na visoravni koja dijeli Labinštinu od Puljštine. Na pretpovijesnoj gradini obitavali su stari Rimljani. Tijekom povijesti Barban je bio poznat i po strateškom položaju, dominirajući uzvisinom i gospodareći dolinom i mostom na rijeci Raši.S prolaskom vremena mjesto postaje utvrda sa zidinama, okruglim i četvrtastim kulama, bedemima, velikim i malim gradskim vratima te kaštelom. Godine 1535. od pazinskih grofova kupuje ga mletačka plemićka obitelj Loredan čiji će članovi, iako samo povremeno obitavaju u Barbanu, a zastupa ih kapetan, porušiti stari kaštel i na istom mjestu izgraditi plaču te Župnu crkvu Sv. Nikole. Ispred velikih gradskih vrata nalazi se mala kamena crkvica Sv. Antona Opata iz 15. stoljeća, čija je unutrašnjost oslikana freskama.Najčuvenija povijesna ličnost Barbana je kanonik Pietro Stancovich (1771 - 1852), autor knjige Životopisi znamenitih Istrana u kojoj je ovjekovječio 478 istarskih velikana.Barban je danas čuven po svojoj viteškoj igri Trka na prstenac, fešti od vina i festivalu smokava.

Suvremena ladanjska kuća - nedaleko od Barbana.
Kuća ima 231 m2 stambenog prostora, opasana je kamenim suhozidom na kaskadnoj parceli s 1482 m2 okućnice koju je moguće i proširiti.
U prizemlju se nalazi hodnik s prostorom za skladištenje stvari. Dnevni je boravak orijentiran prema jugu sa staklenom stijenom koja se prostire cijelom dužinom zida iza koje se nalazi ograđena terasa. U dnevnom boravku nalazi se prostor za rad s uredskim stolom, a u produžetku i čajna kuhinja sa šankom. Na istoj etaži smjestile su se i kupaonica, glavna spavaća soba i velika terasa. Unutarnjim stepeništem dolazimo do suterena na kojem se nalaze prostrana kuhinja i blagovaonica, toalet za goste te prostorija za skladištenje stvari. U produžetku se nalazi dnevni boravak s radnim stolom i sofom za čitanje, kupaonica te gostinjska spavaća soba s bračnim krevetom.
Okućnica je na više nivoa, a čine ju popločana terasa, zeleni travnjak te multifunkcionalan prostor s gledalištem. Kaskadu ispod, nalazi se bazen opremljen protustrujnim topom i vodopadom, a moguća je i nadogradnju grijanja (za koje je pripremljena instalacija). Razinu ispod nalazi se terasa te kultivirani vrt i šuma.
Projekt Puerto Luna Azul projektirao je arhitektonski ured FABRIKA. Osnovni konstruktivni elementi su beton, metal, drvo i staklo. Za grijanje i hlađenje prostora koriste se, prema potrebi, fan coilsi i podno grijanje na obje etaže koje pokreće toplotna pumpa. Vrtovi se automatski zalijevaju i navodnjavaju.
Kuću je objavio i svjetski portal za arhitekturu Archilovers pod nazivom PUERTO LUNA AZUL i proglasio je BEST PROjectom 2019.
Vila ima energetski certifikat A+.

ID KOD AGENCIJE: 5462

Iva Zajc
Agent s licencom
Mob: +385 92 235 9472
Tel: 099/ 640 8438
E-mail: iva@dux-istra.com
www.dux-nekretnine.hr

DUX Istra
Mob: +385 98 187 5260
Tel: 099/ 640 8438
E-mail: info@dux-nekretnine.hr
www.dux-nekretnine.hr
ENERGETSKI RAZRED: A+

Dodatne informacije

Oprema
okućnica/vrt, bazen, terasa
Tip kuće
villa
Gradnja
novogradnja
Izvor grijanja
struja
Namještaj
namješteno
Vrsta grijanja
centralno grijanje
Dokumentacija/dozvole
lokacijska dozvola, građevinska dozvola, vlasnički list, uporabna dozvola