Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Crozilla ID:
002-012-799
Vrsta oglasa:
Kuće prodaja
Cijena:
160.000 €
Cijena/m2:
1.600 €
Sobe:
6
Zemljište:
2072 m2
Broj kupaonica:
2
Broj spavaćih soba:
3
Ukupno katova:
2
Godina izgradnje:
1930

Opis nekretnine

Stara kamena kuća sazidana cca 1930. godine od temelja renovirana 1996. s uređenom okućnicom (uredno održavana i nadopunjavana sadržajem do danas).

Kuća u svojih 100 m2 sadrži dvije spavaće sobe, kupaonicu, kuhinju s blagovaonom te kamenu konobu u funkciji dnevne sobe. U konobi (dnevnoj sobi) nalazi se kamin na drva koji pokreće centralno grijanje u cijeloj kući. U kući je cijelom površinom postavljen kvalitetan parket od masivne . Iako je kuća klimatizirana, kuća vrlo dobro i sama održava ugodnu temperaturu od ugodnih 20tak stupnjeva ponajviše zbog svojih preko pola metra debelih zidova i činjenice da je do pola ukopana u stijenu.
Kuća se nalazi na rubnom dijelu sela, te ima samo jednog susjeda u blizini pa je zagarantirana privatnost i mir. Kuća ima velik turistički potencijal zbog položaja na rubnom dijelu sela - u prirodi, blizina mora (19 km) kao i grada Imotskog (10 km) koji sve više obiluje zanimljivim turističkim sadržajem (poznata imotska jezera).

Okućnica sadrži pomoćni objekt površine 20 m2 kojeg čine gostinjska soba s tuš kabinom i vanjski zahod. Ispod sobe nalazi se prostrana alatnica. Kuća također sadrži natkriveni balkon, jednu nenatkrivenu i jednu natkrivenu terasu, zidani roštilj i sjenicu na nekadašnjem pitoresknom, kamenom gumnu. Prilaz kući krasi kameni zidić i kovana ograda.
Kuća se prodaje u potpunosti namještena (kvalitetan namještaj od masivne hrastovine). Kuća je registrirana i za turističku namjenu, a do sada je vrlo malo korištena - u prosjeku mjesec dana godišnje.

Kuća je spojena na vodovod, ali ima i gušternu (čatrnju), kao i kabelski internet.

Ukupna površina cijele čestice je 2172 m2 što pruža mogućnost za nadogradnju i uređenje okućnice dodatnim sadržajem.

Ovakve kamene kuće se više ne grade zbog svoje skupe izgradnje pa se takve kuće rijetko i prodaju. Sama rekonstrukcija kuće kako bi postala upotrebljiva trajala je više od 10 godina te su u nju uložena značajna novčana sredstva.

Dodatne informacije

Vrsta grijanja
centralno grijanje
Gradnja
starogradnja
Namještaj
namješteno
Dokumentacija/dozvole
vlasnički list
Tip kuće
samostojeća
Stanje nekretnine
renovirano
Izvor grijanja
drvo
Oprema
okućnica/vrt, klima uređaj, balkon, kuhinja, terasa
Kvaliteta opreme
prosječno
Faza izgradnje
dovršeno
Infrastruktura
potpuna
Garaža/parking
parkirališno mjesto