Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
casavita-csv-511
Crozilla ID:
001-980-234
Vrsta oglasa:
Kamene kuće
Cijena:
1.200.000 €
Cijena/m2:
2.857 €
Sobe:
4
Zemljište:
24000 m2
Broj kupaonica:
4
Broj spavaćih soba:
4
Godina izgradnje:
2011

Energetski certifikat: A

Opis nekretnine

Istra
Istarska povijest ostavila je brojna blaga u obliku kamenih tradicionalnih kuća nekadašnjih domaćinstava. I one su fantastičan i neprocjenjiv potencijal za onoga tko ga zna prepoznati, iskoristiti i transformirati u nešto posebno. Ova vila u okolici Livada, koju imamo u svojoj ponudi, ima baš takvu priču. Više starih kamenih kuća je 2011. godine spojeno u velebni objekt magične ljepote, okružen punom ljepotom netaknute prirode, iz kojeg se pruža spektakularan pogled na divote kojima se Istra s pravom ponosi.
Svaki komadić nekadašnje tradicionalne arhitekture restauriran je i obnovljen s posebnom pažnjom te s vrhunskim materijalima koji su omogućili da se vila spontano, sa svom svojom ljepotom, stopi s prirodom koja je okružuje. Nastao je tako pravi djelić raja od 420 metara kvadratnih, okružen s čak 24.000 kvadrata prekrasne, zelene okućnice. Vilu karakterizira prepoznatljivi mediteranski stil u koji su profinjeno i mudro utkani elementi moderne arhitekture. Na raspolaganju je vanjski bazen iz kojeg se proteže pogled na slikovita brda, vinograde i maslinike, a tu je i manji jacuzzi bazen u intimnom i natkrivenom prostoru u koji se izlazi direktno iz kuće, idealnom za neponovljive trenutke opuštanja s neprocjenjivim pogledom.
Vila se sastoji od glavne, velike kuće te od druge, manje, koja je zamišljena kao gostinjska. U glavnoj kući su tri spavaće sobe s pripadajućim en suite kupaonicama, dnevni boravak s lijepim, kaminom koji je zanimljiva kombinacija rustikalnog i modernog, blagovaonica visokog stropa s fantastičnim rustikalnim stolom za koji stane čak deset osoba i moderno, vrhunski opremljena kuhinja, dok je tu i poseban dodatak – vinski podrum. Manja, gostinjska kuća, ima spavaću sobu i kupaonicu.
Ova nekretnina predstavlja jedinstven spoj tradicije, udobnosti i modernog luksuza, a kako bi pričala zajedničku priču s prirodom koja je okružuje, posvuda su velike staklene plohe zahvaljujući kojima se stvara dojam da su sve vanjske ljepote zapravo neodvojiv produžetak kuće. Tome dodatno doprinosi i raspored prostorija, jer praktički svaka od njih ima direktnu povezanost s vanjskim dijelom. Na nekoliko mjesta u centralnoj okućnici uređene su oaze za sjedenje i odmor, savršene za ručak, večeru, ili, naprosto, uživanje uz kavu ili čašu vina. U toplim danima nezamjenjivo mjesto ima i ljetna kuhinja s roštiljem. U hladnijim danima, udobnost je osigurana podnim grijanjem.
Interijer vile na svakom koraku pruža vrlo zanimljivu kreaciju u kojoj se mislilo na svaku sitnicu. Lagano i fluidno spojeni su moderni detalji sa starima, koji su u ovakvoj kombinaciji dobili neku novu energiju. Upravo su uz komade tradicionalnog namještaja do punog izražaja došli moderni detalji živih boja, a sve zajedno daje topao, domaćinski ugođaj. Tomu svakako doprinose i brojni kameni elementi koji su brižno očuvani, a kompletan prostor diše i pun je prirodnog svjetla i života.
Ova je vila, najjednostavnije rečeno, remek djelo mediteranske arhitekture te pojam danas toliko željenog, udobnog života u prirodnom okruženju.

Šifra objekta: csv-511

Energetska klasa: A

Kontakt: Miloš Šverko, miloscasavita@gmail.com, +385 98 856 846
ENERGETSKI RAZRED: A

CASA VITA D.O.O.