Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
dux-XML-4108-175245
Crozilla ID:
001-935-424
Vrsta oglasa:
Kuće prodaja
Cijena/m2:
198 €
Sobe:
6
Zemljište:
369 m2
Broj kupaonica:
1
Broj spavaćih soba:
3

Opis nekretnine

Roč je utemeljen kao ilirsko naselje, a prerastao je u rimski castrum; u srednjem vijeku preobrazio se u utvrđeni kaštel ograđen zidinama s obrambenim kulama te Velikim vratima i Malim vratima. Tijekom 15. i 16. stoljeća Roč je bio središte hrvatske pismenosti, nakladništva i tiskarstva temeljenih na najstarijem slavenskom pismu, glagoljici.
U smislu očuvanja glagoljske baštine, u Roču se svake godine održava „Mala glagoljska akademija“ koju pohađaju učenici šestih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske.
Roč je i gradić glazbenog amaterizma. Ovdje se, u organizaciji KUD - a „Istarski željezničar“ Roč, svake godine u svibnju održava međunarodna manifestacija „Z armoniku v Roč“ koja okuplja svirače na dijatonskim harmonikama – triestinama.
Nalazi se oko 10 km istočnije od Buzeta, gradić na brdu opasan zidinama koji se spominje davne 1064. g. bogat prirodnim ljepotama, miru i tišini.
Po obilasku Roča, možete se okrijepiti specijalitetima domaće istarske kuhinje.

U mirnom naselju okruženom zelenilom na prodaji je dvojna kuća za adaptaciju na dvije etaže ukupne površine 134 m2. U prizemlju je nekada bio dnevni dio, dok su na katu bile tri spavaće sobe.
U kući je postavljena električna energija, a šaht gradskog vodovoda postavljen je u blizini kuće te pruža mogućnost priključenja.

Okućnica se prostire na 369 m2 što daje mogućnost za gradnju mnogih sadržaje ovisno željama budućeg vlasnika.

Moguća je kupnja i druge dvojne kuće koja predstavlja kamenu starinu od 80 m2 na dvije etaže i 583 m2 okućnice.
Krov je obnovljen.
U koliko se kupac odluči na kupnju obojih kuca cijena je 52.000 Eura.

Prilika za sve ljubitelje kamenih starina koje mogu postati miran i topao dom ili pak unosan posao.

Cijenjeni klijenti, razgledavanje nekretnine moguć je isključivo uz potpisani posrednički ugovor koji je temelj za daljnje radnje vezane za kupoprodaju kao i za naplatu provizije, a sve sukladno Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina.

Agencija DUX NEKRETNINE kao ovlašteni Posrednik u prometu nekretninama, za uslugu posredovanja u trenutku sklapanja Predugovora ili Ugovora:
- i to od KUPCA i od PRODAVATELJA naplaćuje posredničku naknadu u iznosu od 3 % + PDV od UGOVORENE KUPOPRODAJNE CIJENE.

Čl. 27 Zakona o posredovanju u prometu nekretnina regulira da se visina posredničke naknade određuje ugovorom.ID KOD AGENCIJE: 3666

DUX Istra
Mob: 0958254533
Tel: 0996408438
E-mail: istra@dux-nekretnine.hr
www.dux-nekretnine.hr

Dodatne informacije

Izvor grijanja
struja
Dokumentacija/dozvole
vlasnički list