Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
dogma-XML-4002-55122
Crozilla ID:
001-821-620
Vrsta oglasa:
Građevinska zemljišta
Cijena:
800.000 €
Cijena/m2:
34 €

Opis nekretnine

Plodno područje Buja čini blago brežuljkast kraj kojemu pogoduje mediteranska klima. Još od davnina zasađen je vinogradima i maslinicima stvarajući tipičan istarski krajobraz.

Tu se na građevinskom terenu smjestio interesantan projekt.
Integralni hotel smješten je u naselju Gadari u gradu Buje na zemljištima koje zauzimaju cca 23 628 m². Hotel se sastoji od centralne zgrade s recepcijom i restoranom južne orijentacije, te sedam identično luksuzno opremljenih vila s bazenima na sjevernom djelu hotela. Parcela hotela je ograđena i funkcionira kao samostalna cjelina unutar naselja. Svaka vila ima svoju ograđenu okućnicu na parceli s više od 1000 m². Parcele su oblikovane i orijentirane na način da svaki korisnik pojedine vile uživa u potpunoj privatnosti. Između samih vila i centralne zgrade, smješten na glavnoj prometnici naselja nalazi se zelena "tampon" zona gusto pošumljena autohtonom vegetacijom koja u sebi skriva sportsko rekreativni sadržaj (multifunkcionalni teren, teniski teren, te fitness na otvorenom).

U samoj zgradi je saržano četiri smještajne jedinice identične onima u kućama za odmor. Glavna zgrada je oblikovana u stilu vile i prenosi isti vizualni identitet. Zgradom dominira veliki natkriveni trijem postavljen okomito na volumen prizemlja koji formira glavni ulaz kako same zgrade tako i cijelog kompleksa hotela.

Karakteristična kuća za odmor kompleksa integralnog hotela oblikovana je kao katnica nepravilnog L oblika koja je po svom presjeku podijeljena u dvije funkcionalne cjeline. U prizemlju se nalazi dnevni trakt s ulaznim prostorom, dnevnim boravkom, blagovaonom, kuhinjom, WC-ima, saunom i vanjskim prostorom za roštilj, dok su na katu smještene četiri spavaće jedinice svaka sa svojom kupaonom. U samom srcu svake parcele nalazi se vanjska natkrivena terasa s bazenom koji čini i vanjski dnevni boravak svake jedinice. Svaka kuća ima dva djelomična natkrivena parkirna mjesta na ulaznom pročelju. Prilikom oblikovanja kuća cilj je bio postići suvremeno oblikovanje s primjenom autohtonim materijala (kamenim) te sadnjom autohtonog bilja kako bi se zadržao duh mediterana.
Kuće su introventnog karaktera sa zatvorenim vanjskim fasadama, ograđena je zidovima uz koje se sadi gusto zelenilo kako bi korisnici postigli maksimalan stupanj privatnosti.

Katovi kuća za odmor, kao i kat glavne zgrade zamišljeni su kao spavaći odjeljci potpuno odvojeni od restorana i recepcije kako bi korisnicima pružali što veći mir prilikom odmora. Svaka soba posjeduje svoju kupaonicu i predprostor s ugradbenim ormarom. Jedina razlika je vidljiva kod vanjskog prostora dok sobe glavne zgrade imaju izlaz na lođe, u kućama su to staklene stijene bez mogućnosti izlaska u dvorište. Razlika je nastala zbog potrebe korisnika glavne zgrade za pristupom vanjskom prostoru, dok svaka kuća ima svoju veliku okućnicu i dvorište. Sobe su dimenzionirane tako da i pojedinačno zadovoljavaju prostorne kriterije hotela s 4 zvjezdice. Ravni krovovi prizemlja kuća i glavne zgrade su natkriveni umjetnom travom kako bi se upotpunio dojam izolacije u prirodi.

Prodavatelje je pravna osoba u sustavu PDV-a.

ID KOD AGENCIJE: IS473

Lorena Kogej
Agent s licencom
Mob: 091/738-7200
Tel: 052/639-276
E-mail: lorena.kogej@dogma-nekretnine.com
www.dogma-nekretnine.com

Dodatne informacije

Infrastruktura
struja, voda