Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
obzor-Z-743
Crozilla ID:
001-748-560
Vrsta oglasa:
Stanovi prodaja
Cijena:
110.000 €
Cijena/m2:
1.926 €
Stambena površina:
57,12 m2
Sobe:
2
Broj kupaonica:
1
Broj spavaćih soba:
2
Kat:
1
Godina izgradnje:
2002

Energetski certifikat: C

Opis nekretnine

Prodaje se dvosoban apartman na prvom katu stambene zgrade. Apartman se sastoji od dvije spavaće sobe, kuhinje s blagavaonom i dnevnim boravkom, klime, kupatila s toaletom i lođe. Također apartmanu pripada jedno parkirno mjesto. Orijentacija apartmana je JZ.
Društveni sadržaji poput restorana, trgovine, pošte, crkve...su u neposrednoj blizini. Udaljenost od mora cca. 100m.
Vlasništvo1/1.
Sve dodatne informacije na upit.

Povljana je smještena na jugu otoka Paga, u prekrasnoj prirodnoj uvali. Okrenuta prema zapadu dobro je zaštićena od snažnih vjetrova bure i juga. Nudi zaštitu i utočište kako onima koji dolaze sa mora tako i onima sa kopna. Onima koji su zaljubljeni u otočni kamen i biljke okupane sunce i s okusom soli. Smjestila se na brežuljku gdje se susreću otočni krš i plodno polje.
Zahvaljujući obilju izvora vode, poljoprivreda je bila poprilično važna a osobito uzgoj povrća i vinove loze. Široka površina plodne zemlje je pokrivena vinogradima. Povljana je tradicionalno poljoprivredna zona koja je stoljećima opskrbljivala povrćem većinu stanovništva otoka. Uz poljoprivredu, stanovništvo Povljane je živjelo također od ovčarstva i nešto manje ribolova.
Velike promjene dogodile su se sredinom 20 stoljeća kada se počeo razvijati turizam. Zabilježen je prvi veći dolazak turista još 1954. godine.
Ipak, lovni turizam se pojavio prvi. Na Velikom Blatu postoje ostaci kuće koji potvrđuju ovu tvrdnju. Kuća je bila vlasništvo obitelji Košćina, ugledne obitelji koja je živjela u gradu Pagu, a pozivala je u lov na svoje imanje lovce diljem Europe.
Iako je nekad bila strogo ruralna, Povljana je postala općinski centar, reflektirajući napore stanovništva koji investiraju i streme ka tome da bude prepoznata turistička destinacija.

Šifra objekta: Z-743

Energetska klasa: C

Kontakt: Ante, obzor.nekretnine@gmail.com, +385 98 978 0588
Kontakt: Stoja Zurak, obzor.nekretnine@gmail.com, +385 98 921 8311
ENERGETSKI RAZRED: C

Dodatne informacije

Tip stana
apartman