Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
obzor-Z-723
Crozilla ID:
001-651-620
Vrsta oglasa:
Građevinska zemljišta
Cijena:
100 €
Cijena/m2:
0,11 €

Opis nekretnine

Prodaje se građevinsko zemljište u zoni - izgrađeni dio, 150m od mora, 300m od plaže, dozvoljena gradnja apartmana, obiteljske kuće, kuće s bazenom...Zemljište se nalazi na odličnoj lokaciji, blizina struja, voda, asfalt, luka, crkva kao i svi ostali društvenih sadržaji.
Vlasništvo 1/1. Tražena cijena 100€ / m2 - nije fiksna, postoji mogućnost dogovora oko cijene.
Sali je općinsko i administrativno središte Dugog otoka i mjesto s najviše stanovnika. Smješteno je na sjeveroistočnoj obali otoka, a ima razvijen izletnički, nautički i sportski turizam. Gostima na usluzi stoje opća i zubna ambulanta, poštanski ured, bankomat te ispostava Lučke kapetanije, a u saljskom portu uređeno je privezište brodova. U saljskoj Čitaonici mogu se pročitati ili posuditi knjige na nekoliko svjetskih jezika, a sama Čitaonica organizator je mnoštva zanimljivih događanja kao što su to prezentacije tradicionalnih saljskih jela i koncerti klasične glazbe.
Sali su mjesto tisućgodišnje ribarske tradicije, potvrđene pisanim dokumentima iz 10. stoljeća, a prastari maslinici koji okružuju naselje svjedoci su intenzivne poljoprivredne djelatnosti održavane kroz stoljeća.
Saljsku kulturnu baštinu zastupaju sakralni objekti kao što je to župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije sa raskošnim drvenim oltarom iz 17. stoljeća i natpisima na glagoljici te crkvice sv. Roka i sv. Nikole, dok u saljskim poljima postoje ostaci tlocrta drugih kršćanskih crkava.
Jedan od najzanimljivijih saljskih manifestacija su Saljske užance, trodnevna saljska fešta, u sklopu koje nastupa i nadaleko poznata Tovareća mužika.
Svojim turističkim objektima, neposrednom blizinom Parka prirode Telašćica te Nacionalnog parka Kornati, Sali su mjesto idealno za opuštanje. Svi koji ljubitelji aktivnijeg odmora mogu u Salima iznajmiti brodicu, bicikl ili skuter i na taj iskusiti ljepote samog mjesta i cijelog Dugog otoka, a postoji i taksi služba koja zaineresiranima nudi vožnje po cijelom otoku...

Šifra objekta: Z-723

Kontakt: Ante, obzor.nekretnine@gmail.com, +385 98 978 0588
Kontakt: Stoja Zurak, obzor.nekretnine@gmail.com, +385 98 921 8311