Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Crozilla ID:
001-451-330
Vrsta oglasa:
Kamene kuće
Stambena površina:
131 m2
Ukupno katova:
2

Opis nekretnine

Stambena građevina datira iz 18-og stoljeća i tipičan je primjer tradicionalne povijesne građevne baštine otoka. Ima sve elemente koji odlikuju starodalmatinsku gradnju u naseljima. Ulaz kroz volat, balatura, kameno pročelje, kameni okviri, luminari, kamene konzole-zubi koje nose kameni odvod vode. Dio je postojećeg niza od 3 kuće u zaštićenoj jezgri neselja Povlja.

Građevina ima dvojno vlasništvo. Unutarnjim zidom vertikalno je podijeljena na dva dijela, a predmet prodaje je sjeverni, veci dio zgrade (2/3 cjelokupne površine odnosno 131 m2 neto površine). Dio koji je predmet prodaje ima suteren-konobu, prizemlje i potkrovlje, a zbog dotrajalosti se ne koristi iako ima uredno izdanu uporabnu dozvolu, a vlasništvo nad tim dijelom je 1/1. Spada u kulturnu graditeljsku baštinu, nalazi se na građevinskom izgrađenom dijelu naselja, 100 metara od mora.

Građevina je priključena na postojeću vodovodnu mrežu naselja i javnu instalaciju struje.

Izrađen je glavni projekt u svrhu cjelokupne restauracije predmetne nekretnine kojim se predviđa izgradnja 2 zasebne stambene jedinice unutar objekta, jedne u suterenu neto površine 44,30 m2 te kata drvenim stepeništem povezanog s potkrovljem, neto površine 86,60 m2.

Dodatne informacije

Dokumentacija/dozvole
uporabna dozvola
Stanje nekretnine
nekorišteno, potrebno renoviranje, dotrajalo
Namještaj
nenamješteno
Lokacija
turističko naselje
Oprema
terasa