Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Sažetak

Interni broj:
Smart-6445
Crozilla ID:
001-445-573
Vrsta oglasa:
Kuće najam
Cijena:
na upit
Stambena površina:
1100 m2
Sobe:
10
Zemljište:
5212 m2
Broj kupaonica:
5
Broj spavaćih soba:
10
Godina izgradnje:
1904

Opis nekretnine

OPATIJSKA RIVIJERA, stara austrougarska vila 1. red od mora.

Ova vila je jedna od najatraktivnijih na Opatijskoj Rivijeri, građena je 1904.-1906. po nacrtima slavnog bečkog arhitekta Carla Seidla koji je zaslužan za podizanje više značajnih zgrada na Opatijskoj rivijeri.
Seidl je imao istančan osjećaj za prirodno i kulturno okružje, pa je i ova vila arhitekturom na najbolji način uklopljena u pejsaž.

Ne treba sumnjati da su nekadašnji aristokrati znali uživati. I danas, za čovjeka umornog od putovanja i nemira kojemu ga izlažu posao i svakodnevica, ne postoji boljeg lijeka od šetnje obalnim putem koji se pruža u duljini od nekoliko kilometara i prolazi neposredno pod terasom ove vile.
Mir se može potražiti i u ponekom kutku velike okućnice, na šljunčanim stazama, među kopijama spomenika razasutim vrtom, klupama s vidicima koji obuhvaćaju čitav Kvarnerski zaljev, pergolama i kamenim vazama s raskošnim reljefima.
Zahtjevnije će oko na pročelju vile, među lođama, terasama i neorenesansnim stupovima, otkriti i lunetu s mozaikom koji prikazuje dva anđela- kopiju detalja Raffaellove Sikstinske Madonne, a pred ulaznim vratima i kameni reljef svetog Nikole.

Villa je proglašena spomeničkom vrijednošću prve kategorije, u središnjoj dvorani se nalazi bogato ukrašen kamin a koja dvorana je okružena secesijskim mesinganim kvakama i drugim tragovima ukusa prijašnjih vlasnika i starih vremena.
Baš kao što ova vila izrasta iz neusporedivo starije kuće kraj nje, tako će se i Vama učiniti da su dani provedeni u vili pomogli da se i u Vašem izvornom ambijentu osjećate bolje tijekom ostatka godine. A kvarnerske vedute, u kojima ste uživali i koje ćete nositi u sebi kud god pošli, tjerat će Vas da im se uvijek iznova vraćate.

Za sva pitanja i detalje isključivo u agenciji. +385/99/320-0001

ID KOD AGENCIJE: 6445

Milan Mandić
Direktor - Agent s licencom
Mob: +385(0)99/320-0008
Tel: +385(0)99/320-0001
E-mail: milan@smart-invest.hr
www.smart-invest.hr

Dodatne informacije

Tip kuće
vila
Izvor grijanja
struja
Namještaj
namješteno
Oprema
balkon, parking, terasa