Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Zamjena nekretnina

Pronađite nekretnine za zamjenu

Crozilla.com donosi Vam oglase u kojima su prodavatelji naveli kako žele zamijeniti nekretninu:

Tražite veći stan? Kuću u drugom gradu? Željeli biste preseliti iz kuće u stan? Stan u Zagrebu zamijenili biste za kuću na moru?

Ukoliko je neka od prethodnih opcija i Vama u planu, s tim da najprije morate prodati postojeću nekretninu, Crozilla.com preporučuje da razmislite i o zamjeni nekretnina.

Razmjena kuća ili stanova za godišnji odmor vani je već postala uobičajena praksa, dok se kod nas još uvijek rijetko primjenjuje. No, zamjena stanova, kuća, građevinskih zemljišta pa i poslovnih prostora kod kupoprodaje već je učestalija praksa.

Mnogo je razloga zbog kojih se velik broj građana odlučuje zamijeniti za nekretninu. Na Crozilla.com pretražite sve oglase čiji vlasnici nude mogućnost zamjene, možda pronađete baš ono što ste tražili.

Zamjena nekretnina ide i uz nadoplatu

Zamjena nekretnine uz nadoplatu

Brojni građani željeli bi kupiti drugu nekretninu, no u nedostatku financijskih sredstava nerijetko su to u mogućnosti učiniti tek nakon što prodaju onu koju već posjeduju.

Vrlo često vlasnici prodaju nekretninu u kojoj stanuju, a da pritom još uvijek nisu pronašli drugu u koju bi trebali preseliti. Također, nisu rijetke ni obrnute situacije – kada građani prije pronađu novi dom nego što uspiju prodati postojeću nekretninu. U takvim slučajevima kupci njihove nekretnine su spremni pričekati neko vrijeme, no i njihovo strpljenje ima granice. Zamjena nekretnina između kupca i prodavatelja u takvim je slučajevima idealna opcija jer i jednima i drugima bitno skraćuje vrijeme do useljenja u novi dom.

Naime, ukoliko vlasnik prodaje nekretninu, te istovremeno traži drugu koju bi kupio, idealna opcija je da pronađe nekoga u sličnoj situaciji, odnosno, nekoga tko traži nekretninu poput one koju on prodaje, te je spreman zauzvrat ponuditi drugu.

Ovisno o vrijednosti nekretnina, razlike u cijeni vlasnici međusobno dogovaraju, pa u tom slučaju nadoplate nisu neuobičajene.

Klasična razmjena podrazumijeva jednostavnu zamjenu jedne nekretnine za drugu između dvije osobe. No, realno gledajući, vrlo su mali izgledi za pronalaženje nekoga tko traži upravo onakvu nekretninu i po onoj cijeni kakvu i vi nudite, te Vam je spreman zauzvrat ponuditi baš ono što tražite.
Zato se u najvećem broju slučajeva zamjene nekretnina obično odvijaju na način da vlasnik jeftinije nekretnine dodatno nadoplati dogovoreni iznos.

Zamjena nekretnina na Crozilla.com

Putem Crozilla.com moguće je pronaći nekretnine za koje su vlasnici naveli da bi ih zamijenili za neku drugu. U takvim slučajevima je najčešće riječ o zamjenama na relaciji kopno-more. Vrlo često vlasnici nekretnina žele zamijeniti stan na moru za onaj u Zagrebu ili obrnuto.

Zamjena manjeg stana za veći, uz nadoplatu također se može često pronaći među oglasima za prodaju nekretnina na Crozilla.com. Na područjima na kojima su cijene nekretnina izrazito niske, ponekad se mogu pronaći i oglasi u kojima su vlasnici spremni svoju kuću ili zemljište zamijeniti za automobil.