Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Pretraživanje vikendica

Pretraživanje vikendica - prodaja

Povoljne vikendice za prodaju pronađite na Crozilla.com u svim regijama.

Na Crozilla.com pronađite idealnu vikendicu

Mnogi se građani odlučuju za kupnju svoje druge nekretnine - vikendice u kojoj bi mogli provoditi slobodno vrijeme.

Korisnicima Crozilla.com omogućeno je da oglašavaju vikendice koje prodaju, stoga ih potencijalni kupci mogu na jednostavan način pretraživati i na tom oglasniku.
Crozilla.com donosi prednosti i mane kupnje vlastite vikendice, kako se kreću cijene vikendica, kako pronaći i kupiti odgovarajuću vikendicu te mnogo drugih informacija o toj temi.

Prednosti i mane kupnje vikendice

Užurbani način života ponekad zahtijeva pronalazak mjesta za odmor, po mogućnosti udaljenog od gradske vreve i gužve. Kupnja vlastite nekretnine, u ovom slučaju kupnja vikendice, može imati i svoje prednosti i mane, a Crozilla donosi neke od njih.

Apartmani na moru

Prednosti posjedovanja vlastite vikendice:

Mjesto za odmor - brojni građani vikende provode u vikendicama izvan grada u kojima se mogu kvalitetno odmoriti i napuniti baterije.

Investicija za mirovinu - velik broj građana odlučuje se umirovljeničke dane provoditi upravo u vikendicama u kojima imaju vlastiti mir, daleko od gradske buke i gužve

Vikendice na moru - vrlo su tražene, pa se lako mogu prodati onda kada vlasnicima prestane potreba za njezinim korištenjem.

Godišnji odmor - vlasnici vikendica, posebno onih na moru, uvijek imaju mjesto na kojem mogu provesti godišnji odmor, bez da mnogo planiraju unaprijed

Mjesto za stanovanje - vikendice s vremenom mogu postati i mjesto za stalni boravak, odnosno za stanovanje.

Kupnja vikendice ili kuće za odmor ponekad može imati i negativne strane, Crozilla donosi neke od njih:

Troškovi - vlasnici nekretnina moraju računati da se nekretnina „troši“ i kada se ne koristi, stoga su troškovi održavanja gotovo neizbježni bez obzira koliko se vremena provodi u njoj

Održavanje - vikendica, kao i svaka druga nekretnina zahtjeva redovno održavanje.

Plaćanje mjesečnih režija - vlasnici vikendica moraju računati i na redovne mjesečne izdatke za plaćanje komunalija koje svaka nekretnina zahtijeva.

Rad vikendom - većina vlasnika na svoje vikendice odlazi vikendom kada tamo moraju obaviti sve poslove koji ih dočekaju. Nerijetko su to popravci, košenje trave, održavanje okućnice i vrta, a uz sve to i čišćenje po dolasku i odlasku

Cijene i troškovi vlastite vikendice

Cijena apartmana na moru

Kada je riječ o kupnji vlastite vikendice, njezina kupoprodajna cijena samo je početni dio mogućih financijskih izdataka. Kao i kupnja svake druge vrste nekretnina, tako i kupnja vikendice zahtijeva odgovarajuće razmatranje u financijskom pogledu, stoga Crozilla.com savjetuje potencijalnim kupcima da prije donošenja konačne odluke o kupnji najprije odvagnu prednosti i nedostatke.

Cijene vikendica razlikuju se ovisno o lokaciji, godini izgradnje, kvaliteti, održavanju, opremi i brojnim drugim faktorima. Cijene nekretnina potencijalni kupci mogu provjeriti na news.crozilla.com.
Prije kupnje vikendice poželjno je provjeriti kako se kreću njihove cijene u željenom mjestu.

Potencijalni kupci mogu i na oglasniku Crozilla.com provjeriti oglašavane cijene vikendica, a to mogu učiniti na način da u tražilici na naslovnici odaberu rubriku Kuće prodaja te upišu mjesto u kojem ih zanima ponuda. Nakon što sustav prikaže ponudu, korisnik će u lijevom izborniku pod Tip kuće, odabrati Vikendica. Nakon toga sustav će prikazati ponudu vikendica koje se prodaju u određenom mjestu ili gradu, pa korisnik tada može provjeriti kako se kreću njihove oglašavane cijene.

Oni koji razmišljaju o kupnju vlastite vikendice, trebali bi imati na umu sljedeće troškove:

Cijena apartmana na moru

Cijena same nekretnine

Otplata kredita (ukoliko se vikendica kupuje na kredit)

Uređenje i renoviranje vikendice

Porez

Održavanje vikendice i mogući popravci

Osiguranje vikendice

Komunalije

Trošak prijevoza do vikendice

Kakvu vikendicu kupiti?

Kako bi pri kupnji vikendice dobili za svoj novac najviše što mogu, kupci najprije trebaju odrediti primarnu funkciju vikendice. Hoće li vikendica služiti za uživanje i odmor u prirodi? Hoće li služiti za zabavu i okupljanje prijatelja? Planirate li provesti mirovinu u vikendici? Planirate li u njoj ljetovati? Hoćete li vikendica služiti za iznajmljivanje i dodatnu zaradu? Odgovori na ova pitanja mogu odrediti kakvu vikendicu i na kojoj lokaciji bi bilo dobro kupiti.

Ukoliko biste kupili vikendicu u koju se planirate preseliti u umirovljeničkim danima poželjno je da se u njenoj blizini nalaze trgovine, ambulante, bolnice, te druge javne ustanove.
Obiteljska vikendica trebala bi biti dovoljno velika, odnosno imati dovoljno soba ili prostora za spavanje za članove obitelji koji će u njoj boraviti.
Vikendica za iznajmljivanje trebala bi biti smještena u turističkim mjestima ili područjima s velikim turističkim potencijalom kako bi postojala potražnja za njezinim najmom.

Kako pronaći odgovarajuću vikendicu?

Nekretnine za najam i prodaju, pa tako i vikendice, mogu se oglašavati na različitim medijima, od novina ili radija pa sve do interneta. No, posljednjih su nekoliko godina društvene mreže i internetski portali najčešći način njihova oglašavanja.

Vikendice za prodaju na oglasniku Crozilla.com

Putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com oglašen je velik broj vikendica. No, kako ih pronaći u moru drugih oglasa?
Vikendice su na oglasniku Crozilla.com smještene u rubrici „Kuće prodaja“, stoga posjetitelji na naslovnici u tražilici moraju odabrati navedenu rubriku te navesti lokaciju u kojoj traže. Nakon što sustav ponudi rezultatnu listu, potrebno je dodatno filtrirati pretragu, te pod „Tip kuće“ odabrati „Vikendica“. Sustav će tada prikazati popis svih vikendica koje se putem oglasnika Crozilla.com prodaju u traženom mjestu.
Dobivenu listu vikendica za prodaju korisnici mogu i dodatno filtrirati kako bi suzili svoju pretragu.

Ukoliko se u rezultatima nisu prikazale vikendice za prodaju po vašem ukusu, Crozilla.com omogućuje aktivaciju usluge MojAgent. Navedena usluga radi na principu da sustav korisnicima šalje ponudu novih oglasa (prema kriterijima koje su naveli) direktno na email.