Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Lokali

Map of Croatia
Odaberite područje Hrvatske

Klikni na željeno područje i pronađi

Najnoviji oglasi lokala za prodaju/najam

Poslovni prostor PRODAJA 117,45 m2 + 249 m2 + 146 m2 skladišta
Istra, Poreč - Uređen poslovni prostor na odličnoj lokaciji
Poslovni prostor, Froudeova, 159.41 m2
Garaža, Žuti jarak, 18.18 m2
Poslovni prostor, Rudeš, Sky Office, 45 m2
Poslovni prostor, Rudeš, Sky Office, 48 m2
Poslovni prostor, Rudeš, Sky Office, 31 m2
Poslovni prostor, Rudeš, Sky Office, 42 m2
Poslovni prostor, Trg kralja Petra Svačića, 89.5 m2

Kako pronaći odgovarajući lokal

Iako tržište obiluje lokalima za prodaju ili najam, kupcima ili najmoprimcima ponekad je vrlo teško pronaći baš onaj koji odgovara svim njihovim kriterijima. Ukoliko netko želi kupiti ili unajmiti poslovni prostor, odnosno dućan, caffe bar, kiosk ili neku drugu vrstu lokala, prije no što to doista realizira mora razmisliti o dosta stvari o kojima je važno povesti računa.

Lokali na portalu Crozilla.com

Najprije valja definirati djelatnost koja će se obavljati u traženom poslovnom prostoru s obzirom da su oni najčešće prilagođeni djelatnostima za koje su namijenjeni. Ovisno o djelatnosti, moći će se odrediti koja je površina potrebna kako bi posao u lokalu mogao funkcionirati.
Vrlo je bitno s kojim novčanim iznosom kupac ili najmoprimac raspolaže, s obzirom da o tome ovisi na kakvoj će si lokaciji moći priuštiti željeni lokal. Primjerice, lokacije u središtu grada, na popularnim gradskim šetalištima, trgovačkim centrima ili frekventnim mjestima najčešće će biti skuplje od onih na periferiji ili nekim manje atraktivnim dijelovima grada. Analizom cijena lokala na željenom području kupac ili najmoprimac može odrediti kakav i koliki lokal si može priuštiti.

Ukoliko netko želi kupiti ili iznajmiti, primjerice, luksuzni lokal ili neki na prestižnoj lokaciji, Crozilla savjetuje da tom slučaju potraži pomoć lokalnih agenata za nekretnine s obzirom da su oni najčešće dobro upoznati s ponudom na tržištu. U tom slučaju također valja računati i na plaćanje agencijske provizije za usluge koje će obaviti agencija za nekretnine.

Nije rijedak slučaj da se iznajmljuju ili prodaju potpuno opremljeni lokali s već uhodanim poslom, što je kupcu ili najmoprimcu olakotna okolnost jer na taj način može uštedjeti vrijeme koje bi bilo utrošeno za privlačenje novih mušterija.

Prodaja i iznajmljivanje lokala na portalu za nekretnine Crozilla.com

U ovim kriznim vremenima nije tako jednostavno prodati ili iznajmiti lokal, dućan, caffe bar ili neki drugi prodajni prostor.
Putem portala Crozilla.com oglašeno je mnogo lokala za prodaju i najam, a među njima se nalaze razne vrste objekata kao što su: dućan, caffe bar, prodajni ili izložbeni prostor, kiosk, maloprodaja te samoposluga. Potencijalni kupci mogu pogledati svaku vrstu od njih zasebno, a moguće ih je filtrirati i prema lokaciji, cijeni, površini te vrsti oglasa (prodaja ili najam).
Osim toga, na portalu Crozilla.com ponudu lokala moguće je dodatno filtrirati ovisno o lokaciji na kojoj su smješteni, a to su: kuća, poslovna zgrada, robna kuća, samostojeći objekt, shopping centar, stambena ili stambeno-poslovna zgrada.

Lokal kao investicija

Kupiti lokal za vlastiti posao sasvim je uobičajena praksa, no lokale mnogi kupuju i radi mogućnosti dodatne zarade. Naime, ponekad kupci nalete na poslovni prostor na dobroj lokaciji koji se jeftino prodaje, pa kada u tome vide dobru priliku za naknadnu zaradu, ne ispuštaju to olako iz ruku.
Kupnjom jeftinih starih ili neuređenih lokala na dobrim lokacijama kupci mogu profitirati i ako ga renoviraju te nakon toga iznajme ili prodaju za veći iznos no što su uložili u njega.

Kako oglasiti lokal za najam ili prodaju na Crozilla.com

Oglašavanje lokala za najam ili prodaju na Crozilla.com

Na portalu Crozilla.com oglašeni su mnogi poslovni prostori. Korisnici, odnosno oglašivači mogu predati svoj oglas za najam ili prodaju raznih vrsta lokala kao što su dućan, prodajni ili izložbeni prostor, caffe bar, kiosk, samoposluga te objekt za maloprodaju. Pritom u oglasima obavezno navode lokaciju i površinu objekta, a preporučuje se da navedu i cijenu te da objave i fotografije. Valja računati da će oglasi biti gledaniji ako su u njemu prikazane sve prethodno navedene informacije, stoga Crozilla savjetuje svojim korisnicima da navedu što više bitnih detalja o lokalu kojeg prodaju ili iznajmljuju.

Od opreme koju lokal ima korisnici mogu navesti sljedeće: alarm, informatička mreža, klima uređaj, protuprovalna vrata i telefonski priključak. No, također mogu navesti i kvalitetu opreme, odnosno da li je lokal opremljen jednostavno, luksuzno ili prosječno.

Od dodataka uz poslovni prostor, Crozilla nudi mogućnost da se označi ima li lokal garažu, parking, sanitarni čvor ili skladišni prostor, a osim toga, mogu označiti i kakva je mogućnost dostave robe: preko glavnog ili stražnjeg ulaza te ima li lokal i parking za dostavu. Također, korisnici mogu navesti i gdje je lokal smješten: kuća, poslovna zgrada, robna kuća, samostojeći objekt, shopping centar, stambena ili stambeno-poslovna zgrada. Kada je riječ o stanju nekretnine, moguće je navesti da li je ono dotrajalo, uredno ili renovirano, nekorišteno te da li je potrebno renoviranje.