Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Kuće prodaja

Map of Croatia
Odaberite područje Hrvatske

Klikni na željeno područje i pronađi

Najnoviji oglasi kuća za prodaju

Dobrinj, atraktivna kuća u nizu sa tri apartmana
Dobrinj, stara kamena kuća za adaptaciju
PRILIKA! Poreč, prizemnica nedaleko od centra
Lijepa vila s bazenom, sa velikom okućnicom
Predivna kuća u okolici Poreča
Dvojna kuća nedaleko Poreča
Lijepa vila u izgradnji
Vila sa 3 apartmana blizu centra i plaže
Poreč, prizemnica sa bazenom
Istra, Poreč - Prekrasna moderna vila s bazenom

Prednosti i mane kupnje kuće

Svi koji žele kupiti kuću trebali bi najprije dobro razmisliti o svim prednostima i nedostacima takve investicije.

Kupnja kuće idealna je solucija za sve one koji imaju siguran posao, dovoljno prihoda i želju da dugo žive na istom mjestu.

Najam kuće povoljan je izbor onima koji često mijenjaju mjesto stanovanja, odnosno radno okruženje ili životnu sredinu. Vlasnik kuće ne mora plaćati mjesečni najam drugim vlasnicima, niti brinuti oko povećanja mjesečne stanarine, a dugoročno gledajući, kupnja kuće je i dobra investicija za starije dane i ostavštinu potomcima.

Obilazak kuće prije kupnje

No, uz sve prednosti, kupci kuća moraju biti svjesni još nekih stvari: kupnja nerijetko zahtjeva nešto veće financijske izdatke nego najam. Život u vlastitoj kući često nosi dodatne troškove, poput onih za popravke i održavanje, a koje bi u slučaju najma stanar dijelio s vlasnicima ili, pak, ostalim sustanarima objekta. Kupnja ili najam kuće – obje solucije imaju svoje pozitivne i negativne strane, a odluka je u konačnici tek predmet želja i mogućnosti svakog pojedinca.

Kako pronaći odgovarajuću kuću za prodaju?

Na tržištu je mnogo kuća za prodaju, ali ne odgovara baš svaka od njih željenim kriterijima pojedinih kupaca.

Cijena, veličina, lokacija, godina izgradnje, uređenost… samo su neki od faktora koji svaku kuću čine jedinstvenom, te su istovremeno potencijalnim kupcima bitni faktori u donošenju odluke za kupnju.

Prvi korak kod kupnje nekretnine je određivanje maksimalnog iznosa kojeg kupac može izdvojiti, a zatim i odluka o željenoj lokaciji kuće. Prije kupnje bitno je provesti istraživanje o cijenama kuća koje se prodaju u traženoj četvrti kako bi kupac već u startu mogao znati kakvu si nekretninu možete priuštiti, odnosno kako ju pri kupnji ne bi platio više no što vrijede druge slične kuće u okolici.

Kupnja kuće

U atraktivnim dijelovima grada ili na područjima uz more, prodaja kvalitetne kuće može biti jednostavan posao čak i bez prevelikih reklama. No, oglašavanje nekretnina od iznimne je važnosti kako bi potencijalni kupci uopće mogli doznati da se određena nekretnina prodaje. U potrazi za idealnom kućom brojni kupci pregledavaju novine i internetske portale. Mnogi pretražuju ponudu kuća za prodaju upravo putem specijaliziranih oglasnika za nekretnine kao što je portal za nekretnine i turizam Crozilla.com, a rubrika Kuće prodaja je jedna od traženijih.

Jedan od glavnih razloga popularnosti internetskih oglasnika je količina informacija koja može biti objavljena o svakoj pojedinoj nekretnini, a i fotografije u oglasima velika su prednost. Pregledavajući internetske oglasnike potencijalni kupci mogu već iz samog oglasa steći snažan prvi dojam i velik interes za određene kuće koje se. Na portalu Crozilla.com potencijalni kupci mogu pretraživati oglase za prodaju kuća po mnogim kriterijima kao što su: tip kuće, oprema, gradnja, grijanje, parkirališno mjesto ili faza izgradnje.

Kupnja kuće za najam ili stanovanje?

Prodaja kuće ne mora biti težak posao, čak niti u krizi, ako ona po svojim kriterijima odgovara nekom kupcu. Cijena, veličina, lokacija, godina izgradnje i uređenost samo su neki od faktora koji svaku kuću čine jedinstvenom, a to su istovremeno potencijalnim kupcima bitni kriteriji u donošenju odluke za kupnju, te o njima ovisi prodaja kuća.

Kod kupnje kuće valjalo bi razmišljati dugoročno – ukoliko kuću koju kupujete gledate tek kao privremeno rješenje te ne planirate u njoj zauvijek živjeti, tada bi bilo dobro odlučiti se za onu koja bi se kasnije mogla lakše prodati ili iznajmiti.

U tom slučaju valja misliti na lokaciju kuće te njezinu poziciju i cijenu. Prije kupnje dobro je provjeriti da li se nekretnina nalazi u blizini škole, vrtića, javnog gradskog prijevoza, trgovačkih centara ili liječnika – to su samo neke od stavki čija blizina, osim što olakšava svakodnevni život, daje doprinos i povećanju vrijednosti nekretnine.

Pozicija kuće također je bitan faktor kod kupnje nekretnine, s obzirom da, primjerice, buka uz autocestu i prometne puteve često može smanjiti i vrijednost kuće. Stoga je dobro odvagnuti nalazi li se kuća na dobroj poziciji.

Cijena je uvijek jedan od primarnih kriterija kod kupnje bilo koje vrste nekretnine, pa tako i kuće. Mnogi će kupci za kuću koja im se sviđa platiti i više no što treba, no ukoliko je kasnije zaista imate u planu prodati ili iznajmiti Crozilla savjetuje da ju ne plaćate više no što ona zaista vrijedi.

Obiteljska kuća, dvojni objekt, kuća u nizu - svaki tip kuće je drugačiji

Kako su različiti ljudi, tako su različite i kuće. U najvećem broju slučaja kuće su samostojeće, obiteljske, no osim njih postoje, primjerice i dvojni objekti, kuće u nizu te druge vrste kuća.

Samostojeća kuća – samostojeće obiteljske kuće najučestaliji su primjeri kuća. Namijenjene su stanovanju obitelji s djecom s obzirom da u takvima ima dovoljno prostora, pa se djeca mogu nesmetano igrati i razvijati. Budući da su obiteljske kuće najčešće okružene zemljišnom parcelom, one mogu osigurati veliku privatnost i vlastiti mir.

Dvojni objekt - dvojni objekt dvije su kuće spojene jednom stranom, a svaka od njih ima vlastiti ulaz. Kupci dvojnih objekata trebali bi imati na umu da im u takvom tipu kuće privatnost nije zajamčena (kao što je to slučaj s obiteljskim kućama). Osim toga, njihov je vrt izravno povezan sa susjednim.

Kuća u nizu

Kuća u nizu – karakteristično za ovaj tip kuća, kako ih i samo ime opisuje, jest to da su spojene s drugim kućama u nizu. Svaka kuća ima vlastiti ulaz, a najčešće i mali vrt. Međutim i vrtovi se nalaze neposredno jedan uz drugi, stoga niti u tom slučaju privatnost nije osigurana. Ušteda na troškovima grijanja jedna je od prednosti ovakvih kuća, jer su one međusobno povezane stoga se gubi manje topline kroz vanjske zidove.

Vikendica je najčešće manja kuća za odmor izvan grada, odnosno, izvan mjesta stanovanja. Vikendice su često smještene u prirodi, odnosno u području pogodnom za odmor i relaksaciju od posla i obaveza u gradu. Najčešće je riječ o samostojećoj kući ili kući u nizu.

Prizemnice su neke od najtraženijih vrsta kuća na portalu Crozilla.com, a da su takve kuće trenutno doista tražene potvrđuju i mnoge agencije za nekretnine. Više o prizemnicama saznajte na ovoj poveznici: Traže se prizemnice.

Na portalu Crozilla.com pretragu je moguće filtrirati prema raznim tipovima kuća kao što subungalov, dvojni objekt, dvorac, farma, kuća u nizu, samostojeća kuća, stambeno-poslovna kuća, villa i vikendica.

Prodaja kuće starije gradnje: na što paziti kod obilaska objekta

Prodaja kuće oglas

Pri donošenju odluke oko kupnje stare ili nove kuće, odlučujući faktor najčešće je količina novca kojeg je potrebno izdvojiti za kupnju. Kuće starije gradnje u pravilu su jeftinije od novih, a upravo je to jedan od primarnih razloga zbog kojih se kupci odlučuju za njihovu kupnju. No, nekretnine starije gradnje često zahtijevaju kompletnu adaptaciju, koja može skupo koštati. U tom slučaju, Crozilla savjetuje da zbrojite cijenu nekretnine i mogući iznos kojeg je potrebno izdvojiti za renoviranje stare kuće kako bi se vidjelo isplati li se sviše kupiti staru kuću i renovirati ju ili potpuno novu koja ne zahtjeva dodatna ulaganja.Crozilla savjetuje kupcima starijih kuća da najprije provjere ima li nekretnina urednu dokumentaciju, s obzirom da je nesređena papirologija kronična boljka mnogih kuća starije gradnje.

Ukoliko ste, primjerice na portalu Crozilla.com, pronašli kuću starije gradnje koja cijenom, površinom i lokacijom odgovara Vašim kriterijima, prije njezine kupnje potrebno je učiniti detaljan pregled kako bi ustanovili u kojem je ona stanju.

Crozilla kod nekretnina starije gradnje preporučuje provjeru kvalitete objekta:

 • Kakva je kvaliteta izolacije?
 • Jesu li krovište i krov u dobrom stanju? Da li je krovište obnavljano i kada?
 • Što je sve i kada obnovljeno?
 • Zatražite uvid u certifikat energetske učinkovitosti.

Crozilla kod nekretnina starije gradnje preporučuje provjeru kvalitete objekta:

 • Kvalitetu i stanje podnih obloga, stepenica, te vrata i prozora.
 • Veličinu i broj prostorija.
 • Stanje kuhinje i kupaonice.
 • Stanje sustava grijanja i instalacija
 • Ima li oštećenja ili vlage na unutarnjim zidovima, podovima i stropovima?

Crozilla kod nekretnina starije gradnje preporučuje provjeru kvalitete objekta:

 • Kvalitetu i stanje ulaznih i garažnih vrata te ograde
 • Stanje vanjskih zidova.
 • Stanje krova, dimnjaka, temelja i podruma.
 • Stanje prozora i vrata.

Kupiti kuću ili stan?

Što je bolje kupiti: kuću ili stan? Ova je dvojba učestala pojava kod kupaca nekretnina, a za sve one koji su opterećeni tim pitanjem portal za nekretnine Crozilla.com donosi prednosti i mane obiju opcija. Tekst pronađite na ovoj poveznici Što je bolje kupiti: kuću ili stan?