Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Kuće najam

Map of Croatia
Odaberite područje Hrvatske

Klikni na željeno područje i pronađi

Najnoviji oglasi kuća za najam

Predivna luksuzna Villa iznad Ičića !!
Opatija - etaža ville
Ičići – Poljane, luksuzna vila s bazenom
Opatija – Volosko, uređena samostojeća kuća s unutarnjim bazenom
KUĆA ZA NAJAM U MATULJIMA za djelatnike
Najam, Lovran, prekrasna vila s bazenom i pogledom na cijeli Kva
Opatijska rivijera, luksuzna vila

Iznajmljivanje kuća - Oglas za najam kuće

Što sve treba uzeti u obzir prilikom unajmljivanja kuće?

Uvjeti najma kuće

Najam kuće za stanovanje danas je sasvim uobičajen trend. Naime, globalna gospodarska kriza posljednjih je godina unijela dosta nestabilnosti, straha i neizvjesnosti, pa se mnogi građani boje preuzeti rizik dugogodišnjeg kredita za kupnju ili izgradnju vlastitog doma te se radije odlučuju na život u unajmljenoj kući.

Najam kuće pruža mogućnost fleksibilnijeg načina života u smislu „izbjegavanja“ dugogodišnjeg kreditnog zaduživanja, ali i brže i jednostavnije promjene životne sredine.


Najam kuće, jednako kao i njezina kupnja ili izgradnja ima svoje prednosti i nedostatke, a konačni izbor ovisi tek o željama i mogućnostima pojedinaca.

Kako pronaći odgovarajuću kuću za najam?

Povoljne kuće za najam na portalu Crozilla.com

Glavnina potražnje za kućama za najam usmjerena je na pretraživanje putem interneta. Specijalizirani portali za oglašavanje nekretnina za kupnju ili najam kao što je Crozilla.com nude široku paletu oglasa pa tako i kuća koje se iznajmljuju. Ponudu oglasa na portalu Crozilla.com, u ovom slučaju ponudu kuća za najam, moguće je filtrirati prema nizu kriterija kako bi korisnici suzili pretragu baš na one prema njihovim željama.

Nakon što se odluče za lokaciju, odnosno dio grada u kojem bi željeli unajmiti kuću, budući bi najmoprimci trebali i odrediti budžet koji mogu izdvojiti. Kako bi dobili što bolju sliku o traženim cijenama dobro je da na portalu Crozilla.com provjere ponudu oglasa na željenom području.

Portal Crozilla.com svojim korisnicima nudi mogućnost pretrage oglasa i putem mobilne aplikacije koja omogućava prikazivanje svih oglasa neke kategorije po radijusu. Tako korisnici mogu tražiti kuće za najam u blizini mjesta na kojem se nalaze ili u točno određenom kvartu. Ostali mediji, mimo interneta, također mogu oglašavati određenu ponudu nekretnina, no u tom slučaju ne može biti uvijek objavljena jednaka količina informacija kao što je to slučaj s internetskim stranicama ili specijaliziranim portalima za nekretnine.

Najam klasičnih obiteljskih kuća sasvim je uobičajen, no s druge strane, postoje i unajmljivači kojima su površina i cijena nebitni faktori, te traže luksuzne nekretnine. U tom slučaju idealna je solucija angažirati agenciju za promet nekretninama koja će za klijenta pronaći baš ono što on traži.

Naravno, svi oni koji traže nekretninu, u ovom slučaju kuću za najam, ne bi smjeli zaboraviti na još jedan, vrlo djelotvoran način pretrage: raspitati se kod prijatelja, rodbine ili stanovnike u određenom kvartu u kojem bi željeli stanovati.

Koliki su troškovi najma kuće?

Troškovi najma kuće

U troškove mjesečnog najma ulaze redovna mjesečna stanarina i režije, pa mjesečni troškovi mogu varirati tijekom godine. Naime, nije neuobičajeno da su, zbog troškova grijanja, mjesečne režije skuplje u zimskom periodu. Ovisno o dogovoru s vlasnicima kuća koje se iznajmljuju, u cijenu najma već mogu biti uračunati troškovi režija pa u tom slučaju podstanari plaćaju jednak iznos svaki mjesec.

Obilazak kuće – na što obratiti pozornost?

Prije unajmljivanja treba dobro sagledati sve pozitivne i negativne strane svake pojedine kuće koju unajmljivači žele pogledati.

Dio informacija o kući može se pronaći u oglasu (ako je kuća oglašavana na nekom od medija), dio se može saznati telefonski, a ostatak obilaskom nekretnine.

Kako bi pronašli idealnu kuću za najam, Crozilla savjetuje da se, između ostalog, provjeri sljedeće:

 • U kakvom je stanju kuća, da li je održavana?
 • Ima li garažu ili parkirališno mjesto?
 • Da li je u zoni javnog gradskog prijevoza?
 • Nalazi li se u blizini trgovina, trgovački ili sportski centri, doktor, park…?
 • Da li je susjedstvo mirno?
 • Nalazi li se kuća u blizini bučne prometnice?
 • Ima li kuća vrt ili okućnicu?
 • Kolike iznose prosječne mjesečne režije?

Crozilla savjetuje da se prije najma kuće također provjeri postoje li neki tehnički nedostaci, kako se nakon useljenja novi stanari ne bi neugodno iznenadili. Dobro bi bilo provjeriti nekretninu u društvu stručnjaka, no barem ono osnovno mogu provjeriti i sami najmoprimci.

Trebalo bi provjeriti sljedeće:

 • Kada je kuća izgrađena?
 • Postoje li vidljivi nedostaci poput pukotina na kući ili mrlja na fasadi?
 • Da li su vidljivi tragovi vlage unutar kuće?
 • Da li je podrum suh ili ima vidljive tragove vlage ili čak vode?
 • Kakvo je grijanje u kući?
 • U kakvom je stanju stolarija? Mogu li se otvoriti i zatvoriti svi prozori u kući?

Kako kuću za najam predstaviti na tržištu?

Iznajmljivanje kuća

Mnogi vlasnici pri pokušaju iznajmljivanja kuće ne daju dovoljno važnosti oglašavanju. Ponekad već i sam pogled na oglas može odbiti potencijalne klijente. Provjerite i savjete portala Crozilla.com koji mogu pomoći da već i sam oglas privuče potencijalne kupce ili unajmljivače: Kako fotografijama privući kupce nekretnina.

Već sam oglas trebao bi sadržavati što je više informacija o kući, a posebno podatke o cijeni, lokaciji i površini. Fotografije u oglasu također su poželjne s obzirom da su statistike portala Crozilla.com pokazale kako korisnici više gledaju oglase sa slikama.

Kada potencijalni najmoprimci dolaze u obilazak kuće trebali si se osjećati kao u svom domu. U tom slučaju kuća bi trebala biti uredna i čista, bez viška osobnih stvari. Prostorije bi trebale izgledati što veće pa je dobro riješiti se viška namještaja i nepotrebnih stvari. Kako bi prostor izgledao vizualno veći potrebno je unijeti što više svjetlosti: upaliti svjetla, podići rolete i razgrnuti zastore.