Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Kamene kuće

Map of Croatia
Odaberite područje Hrvatske

Klikni na željeno područje i pronađi

Najnoviji oglasi kamenih kuća

Kamena kuća Šibenik, 137 m2, prvi red do mora
Poreč, okolica, kamena kuća u nizu
Poreč, okolica, kamena kuća sa velikom okućnicom
Kamena kuća sa dvorištem
Istra, Motovun - Renovirana kuća u centru s pogledom
Motovun, kamena kuća sa bazenom
Istra, Poreč - Prekrasna samostojeća kamena vila s pogledom
Istra, Poreč - Novogradnja! Vrhunska kamena vila s bazenom
Istra, Poreč - Dizajnerska kamena vila s pogledom na more

Kamene kuće

Putem portala za nekretnine Crozilla.com prodaju se brojne kamene kuće. Najčešće je riječ o starinama koje su smještene u mjestima uz more, u unutrašnjosti Istre ili dalmatinskom zaleđu.

Stara kamena kuća

Kakvu kamenu kuću kupiti?

Mnogo je potencijalnih kupaca koji razmišljaju o kupnji kamenih kuća. Prije početka potrage za idealnom treba donijeti odluku o stanju i starosti nekretnine koja se kupuje. Kako kod drugih vrsta nekretnina, tako i kod kamenih kuća – moguće je kupiti novu ili onu starije gradnje, a obje opcije mogu imati i svojih prednosti i mana.

Kamene kuće danas su vrlo moderne, a prema podacima portala Crozilla.com potražnja za njima postoji te ih kupuju i strani i domaći kupci. Bez obzira radi li se o starim i dotrajalim ili o onima novije gradnje, kupci bi trebali imati na umu da moraju računati na velike troškove. Naime, kod prodaje novije kamene kuće najčešće se već u startu radi o visokim iznosima, dok su kod starih kamenih kuća nakon kupnje potrebni dodatni izdaci za adaptaciju.

Prodaja starih kamenih kuća ne odvija se uvijek po niskim cijenama. Naime, takve su nerijetko smještene na dobrim lokacijama- u starim gradskim jezgrama diljem obale ili u brojnim slikovitim mjestima u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, pa je tada i njihova cijena vrlo visoka, unatoč mogućem lošem stanju. Nije rijetkost da se stare, dotrajale kamene kuće prodaju po niskim cijenama, no u tom slučaju bi valjalo računati na dodatne troškove potrebne za adaptaciju i uređenje. Unatoč iznosima koji su potrebni za kupnju i uređenje kamenih kuća, valja računati da dobro uređena stara kamena kuća koja renoviranjem zadovoljava kriterije estetike i funkcionalnosti, pri prodaji može doseći vrtoglave iznose.

Kamene kuće novije gradnje najčešće su spoj tradicionalne i suvremene arhitekture. Na portalu Crozilla.com takve se kuće najčešće prodaju uz obalu ili u unutrašnjosti, a osim što ih prati kombinacija modernog i rustikalnog dizajna, dolaze u „paketu“ s uređenom okućnicom i bazenom.

Kamena kuća kao investicija

Kamene kuće još su uvijek vrlo popularni tipovi nekretnina. Osim za odmor ili za stanovanje, kupci ih često kupuju i kako bi na njima mogli zaraditi. Naime, nije rijetkost da mnogi kupuju dotrajale kamene kuće u vrlo lošem stanju. No, nakon što ih adaptiraju i urede, njihova vrijednost ponekad se može i višestruko uvećati. U tom slučaju postoje dvije opcije: prodati ju (i zaraditi na taj način) ili iznajmljivati turistima. Mnogi turisti, posebno stranci, vole boraviti u rustikalnim kamenim kućama koje odišu posebnim ugođajem, a kako takvih nema na svakom koraku (kao što je riječ o ponudi klasičnih apartmana ili drugih turističkih objekata za najam), cijena njihova najma obično je viša od prosjeka. Prodaja renovirane kamene kuće također može biti financijski isplativa. Naime, stare kamene kuće, posebno one na atraktivnim lokacijama, nakon opsežne adaptacije mogu mnogo dobiti na cijeni. Stoga nije rijetkost da ih vlasnici nakon renoviranja prodaju kako bi na taj način zaradili.

Kriteriji za kupnju kamenih kuća

Na portalu Crozilla.com oglašeno je mnogo kamenih kuća koje se prodaju. Prije kupnje svake vrste nekretnine, pa tako i kamenih kuća, kupci najprije trebaju donijeti odluku o željenoj lokaciji i cijeni koju su spremni platiti, te nakon toga vidjeti što se na tržištu nudi u tim okvirima.

Lokacija kamenih kuća

Glavnina ponude kamenih kuća za prodaju odnosi se na područja duž Jadrana, a zatim i na područja dalmatinske zagore, te Istarskog poluotoka. Prije kupnje ovakvog tipa kuće valja računati na to da je njihova cijena vrlo često dosta visoka, unatoč godini izgradnje, dotrajalosti i stanju u kojem se možda nalazi.

Prodaja kamenih kuća ovisi i njihovoj lokaciji – prema oglasima za prodaju kamenih kuća na portalu Crozilla.com, njihova cijena se može razlikovati ovisno o tome da li su smještene u urbanim sredinama ili slabije naseljenim selima i zaseocima. Kada su smještene u poznatim turističkim mjestima na obali ili u središtima naselja, njihova je cijena obično dosta visoka. Ukoliko se kuća nalazi u starim jezgrama ili središtu mjesta valja imati na umu da je u tom slučaju velika vjerojatnost da neće imati okućnicu, a možda im neće biti omogućen niti pristup automobilom.

Brojne kamene kuće koje se prodaju smještene su i u malim, slabije naseljenim ili zabačenim mjestima, a takvima je najčešće i cijena niža no u onih koje su smještene u nešto urbanijim sredinama.

Prodaja kamenih kuća

Prodaja kamenih kuća na manjim otocima

Bilo da je riječ o staroj ili novoj kamenoj kući na malim otocima, potencijalni kupci trebali bi imati na umu da su njihove cijene već u samom startu vrlo visoke. Ranija istraživanja portala Crozilla.com pokazala su da se kamene kuće na malim otocima prodaju po dosta višim cijenama no na kopnenim područjima ili na otocima koji su povezani mostovima. Naime, manji otoci su fizički „ograničeni“ malim brojem nekretnina, a osim toga, njihova je izgradnja na takvim područjima vrlo skupa zbog otežane pristupačnosti odnosno dopreme potrebnog građevinskog materijala i radne snage za izgradnju nekretnina.

Stanje nekretnine

Prije svake kupnje kupci bi trebali dobro provjeriti stanje nekretnine koja ih zanima. Brojne kamene kuće koje se prodaju izgrađene su davno, pa nemaju struju, vodu ili kanalizaciju. Prodaja kamenih kuća ponekad se realizira bez obzira na stanje u kojem se nekretnina nalazi, a nije neobično da se one prodaju i u slučaju kada su od čitave kuće ostali tek vanjski zidovi.

Vrlo stare kamene kuće oglašene na portalu Crozilla.com često su u lošem stanju i zahtijevaju adaptaciju. No, kada je riječ o prodaji novijih kamenih kuća na portalu Crozilla.com najčešće je riječ modernim nekretninama izgrađenim prema suvremenim standardima.

Kako pronaći idealnu kamenu kuću za prodaju - Prodaja kamenih kuća na Crozilla.com

Na portalu Crozilla.com prodaje se velik broj kamenih kuća, a postoji nekoliko načina kako tamo pronaći baš odgovarajuću.

Već dolaskom na samu naslovnicu portala Crozilla.com korisnici mogu putem tražilice pronaći kamene kuće na prodaju. Potrebno je samo odabrati odgovarajuću rubriku, u ovom slučaju „Kamene kuće“ i odabrati mjesto ili grad. Nakon toga sustav će u rezultatnoj listi izbaciti sve kamene kuće na tom području. Dobivenu ponudu moguće je još detaljnije filtrirati prema cijeni, površini, opremi, stanju nekretnine ili vrsti grijanja kako bi korisnici došli do nekretnine koja će biti baš po njihovim kriterijima. Kamene kuće koje se prodaju putem portala Crozilla.com moguće je pronaći i koristeći uslugu „MojAgent“, ali i putem mobilne aplikacije za traženje nekretnina.