Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Hoteli

Map of Croatia
Odaberite područje Hrvatske

Klikni na željeno područje i pronađi

Najnoviji oglasi hotela za prodaju/najam

OTOK KRK-HOTEL 1. RED DO MORA
ISTRA MEDULIN Hotel s 20 soba
Cres, atraktivan pansion u srcu otoka
ZADAR, OKOLICA, NOVOADAPTIRANI HOTEL 4*
Hotel 1. red do mora
APARTHOTEL BLIZU TROGIRA
HOTEL - PRVI RED DO MORA - BLIZU ZADRA
HOTEL - 18 SOBA + 3 APARTMANA
Opatija, vrhunski hotel s panoramskim pogledom na cijeli Kvarner

Kako pronaći hotel za najam ili prodaju?

Kod kupnje ili najma hotela najprije treba odlučiti o maksimalnom iznosu koji se izdvaja za takvu investiciju - slično kao i kod ostalih vrsta nekretnina, no kod hotela je najčešće riječ o visokim iznosima koji ponekad mogu biti višemilijunski.

Predajte oglas za hotel

Potencijalni kupci koji na portalu Crozilla.com pregledavaju ponudu oglašenih hotela imaju mogućnost filtracije oglasa prema kriterijima kao što su cijena, površina, lokacija, namjena (najam ili prodaja). Popis hotela može se filtrirati do željene razine i putem kriterija kao što su oprema hotela (bar, bazen, garaža, konferencijska dvorana, lift, parkirna mjesta, praonica rublja, terasa ili vrt) i oprema po sobama (balkon, terasa, Internet, jacuzzi, kada, tuš, klima uređaj, mini-bar, telefon, televizor).

Oglašavanje hotela za prodaju ili najam

Hoteli koji se prodaju često su oglašavani u novinama ili na brojnim internetskim portalima koji su namijenjeni isključivo oglašavanju nekretnina, kao što je portal Crozilla.com. No, oni se ipak najčešće prodaju posredstvom agencija za nekretnine koje poznaju tržište i velik broj kupaca koje bi takve nekretnine mogle interesirati.

Na tržištu nekretnina nalazi se velik broj hotela koji se ponekad iznajmljuju ili prodaju javno, dok se neki prodaju i u tajnosti. Putem specijaliziranih oglasnika za nekretnine prodaju se brojni hoteli, no na taj se način najčešće oglašavaju manji ili obiteljski hoteli, dok velike hotelske grupacije svoje objekte najčešće prodaju putem agencija za nekretnine.

Tipovi nekretnina kao što su hoteli ne mogu tako jednostavno pronaći svoje kupce kao što je to stvar kod drugih vrsta nekretnina. Specifični su jer su usko vezani za svoju djelatnost - u najvećem broju slučajeva ne mogu se prenamijeniti za drugu djelatnost kao što je to kod drugih vrsta nekretnina. Osim toga najčešće je riječ o nekretninama velikih površina, smještenima na atraktivne lokacije pa samim time zahtijevaju posebnu vrstu kupaca koji si to mogu priuštiti.

Mnogo je razloga zbog koji se već uhodani hoteli nalaze na tržištu, ponekad je to zbog presporog povrata investicija, prezaduženosti, nelikvidnosti ili se planirana dobit ne ostvaruje po planu, dok uz sve to, istovremeno pritišću krediti.
Putem portala Crozilla.com moguće je oglasiti hotel koji se prodaje ili iznajmljuje, a oglašivač pritom može unijeti mnogo podataka o hotelu. Uz osnovne informacije kao što je cijena, lokacija, površina, korisnik ima mogućnost navesti broj soba, katova i parkirališnih mjesta te druge slične podatke kao što je namještenost, stanje nekretnine, kvaliteta opreme i dokumentacija.

Od ostalih obilježja, oglašivači portala Crozilla.com mogu navesti i lokaciju hotela (kuća, zgrada, samostojeći objekt te stambena, poslovna ili stambeno-poslovna zgrada), kako su sobe opremljene (imaju li sobe balkon, terasu, Internet, jacuzzi, kadu, klima uređaj, mini-bar, telefon, tuš ili televizor), te što sve još hotel ima (bar, bazen, lift, konferencijska dvorana, praonica rublja, garaža, parkirna mjesta, terasa ili vrt).

Vrijednost hotela određena brojnim kriterijima

Na tržištu je mnogo manjih hotela kao i većih hotelskih kompleksa koji se prodaju, a među njima se lako mogu pronaći dobre prilike za investiciju, no s obzirom da je kod kupnje ovakvih nekretnina potrebno izdvojiti velike svote novca (nerijetko je riječ o višemilijunskim iznosima) mnogi se radije odlučuju za najam nego za kupnju.

Lokacija hotela

Hoteli i hotelski kompleksi najčešće su smješteni na dobrim lokacijama, u prvom redu do mora ili u središtima gradova- uglavnom na atraktivnim turističkim lokacijama koje već same po sebi mogu privući turiste. Ukoliko su smješteni uz more, najčešće imaju vlastite plaže koje su uređene, a gostima, izuzev sunca i mora, pružaju i mnogo dodatnog sadržaja.

Hotelska ponuda

Brojni se hoteli i hotelski kompleksi razlikuju i po ponudi koju su u mogućnosti ponuditi svojim gostima. Dok su se jedni zadržali na osnovnoj ponudi smještaja i prehrane, drugi mogu ponuditi razne zabavne sadržaje poput bazena, privatne plaže, disco clubova, kafića, trgovina i sličnih usluga.

Stanje nekretnine

Na tržištu se nalaze hoteli različite namjene i kategorije, novi, uređeni, obnovljeni ili derutni, oni koji zahtijevaju dodatne korekcije ili potpuno renoviranje – sve su to faktori koji utječu na cijenu prodaje ili najma objekta.