Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Pretraživanje garaža

Pretraživanje garaža - prodaja i najam

Zašto kupiti ili unajmiti garažu?

Garaže su korisni prostori koji dodaju vrijednost kući ili stanu. Osim što su zaštićeni i suhi prostori za parkiranje vozila, jednako su bitni i za skladištenje robe i alata ili raznih drugih potrepština.

Nedostatak parkirališnih mjesta učestao je problem gotovo svih urbanih sredina, posebno u starim gradskim jezgrama. Vlastita garaža jedno je od rješenja. Upravo zato mnogi građani koji žive u vlastitim ili unajmljenim nekretninama nerijetko razmišljaju o najmu, ili ako imaju financijske mogućnosti, i o kupnji garaže.

Cijene kupnje ili najma garaža (ili parkirnih mjesta) ovise o mnogim faktorima kao što su: lokacija, dotrajalost, uređenost, infrastruktura, pristup i td.

Prednosti garaže

Prednost garaže

Stanovnicima širih i užih središta gradova parkirališno mjesto za automobile nerijetko predstavlja velik problem. Svakodnevno gubljenje vremena na kruženje po kvartu tražeći parking može biti zamorno i iscrpljujuće. Upravo su zato vlasnicima limenih ljubimaca, prilikom potrage za kupnjom idealne kuće ili stana, garaža ili parkirališno mjesto vrlo bitni faktori.

Prilikom kupnje nekretnine garažu ne bi trebalo gledati samo kao na prostor za parkiranje vozila ili skladištenje stvari koje ne koristimo svakodnevno. One nerijetko imaju puno veći potencijal, Crozilla donosi neke od primjera:

Prilikom prodaje kuće ili stana, garažu možemo smatrati dodatnom vrijednošću koja podiže vrijednost nekretnine. Naime, brojnim je kupcima nekretnina za stanovanje garaža vrlo bitna stavka.

Garaža koja se nalazi uz kuću, s vremenom se, ukoliko za to ima potrebe i uvjeta, može prenamijeniti u dodanu sobu

Garaže su vrlo traženi prostori, kako u urbanim sredinama, tako i na rubnim dijelovima grada, stoga ne bi trebao biti problem iznajmiti je onda kada vlasnici više neće imati potrebe za njezinim korištenjem.

Garaže se, osim za parking limenih ljubimaca nerijetko iznajmljuju i kao skladišni prostori.
Garaža koja se, primjerice, nalazi uz poslovni prostor, može poslužiti i kao skladište za robu.

Najam garaže za parking

Garaže su prostori koji mogu imati brojne funkcije: u njih parkiramo svoje automobile, motore, bicikle, skladištimo alat ili razne druge stvari. No, one ponekad služe isključivo za parkiranje automobila.
Kupnja, odnosno najam garaže te garažnog ili parkirališnog mjesta postaje uobičajena praksa u većim gradovima.
Nije neobično da mnogi žive na jednom dijelu grada, a unajmljuju garažu na potpuno drugoj strani.

Parkiranje se već odavno naplaćuje u središtima brojnih gradova, naplatne zone redovito se proširuju i prema rubnim dijelovima grada, a pronaći slobodno parkirališno mjesto ponekad je zaista jednako dobitku na lutriji. Upravo zato nije rijedak slučaj da stanovnici s periferije koji rade u središtima grada unajmljuju garaže u blizini radnog mjesta.
Brojni građani primorani su u jutro ranije krenuti na posao kako bi u blizini tvrtke uspjeli pronaći parkirališno mjesto za svoj automobil. Kako bi uštedjeli vrijeme ili odspavali nešto duže, mnogi su unajmljivanjem garaža pronašli rješenje za taj problem.

Prodaja garaža

Prodaja garaža

Kako je to slučaj i kod svake druge vrste nekretnina koje se prodaju, i garažu je nužno pripremiti za prodaju. Prije no što je fotografirate za potrebe njezina oglašavanja na portalu Crozilla.com, iznimno je bitno dotjerati ju u dobro stanje kako bi se u što kraćem vremenu prodala ili iznajmila.
Prije oglašavanja garaže za najam ili prodaju, valjalo bi ju pospremiti, riješiti se viška nepotrebnih stvari, popraviti sitne nedostatke, a po potrebi i iznova oličiti.

Potražnja za garažama u urbanim je sredinama iznimno velika, što zbog parkirnog mjesta, što zbog dodatnog skladišnog prostora, stoga one koje su na takvim lokacijama najčešće ne stoje dugo na tržištu.
Ponekad je dovoljno među prijateljima ili poznanicima razglasiti da se garaža prodaje ili iznajmljuje, no one se upak češće oglašavaju putem specijaliziranih oglasnika za nekretnine. U tom slučaju, preporučujemo oglasnik Crozilla.com.

Prilikom oglašavanja garaže za prodaju ili najam preporučujemo da na portalu Crozilla.com provjerite rubriku Savjeti za uspješnu prodaju nekretnina.