Crozilla.com Internet oglasnik za nekretnine

Pretraživanje nekretnina

nekretnine u Hrvatskoj.

Najnoviji oglasi nekretnina u ponudi

Sveta Klara, građevinsko zemljište 6857 m2
Av. Većeslava Holjevca Najam, Poslovna zgrada/poslovni prostor
Sveta Klara, trosoban stan NKP 72,21 m2 NOVOGRADNJA
Rakitje, kuća 400m2 na zemljištu 580m2
Sveta Klara, trosoban stan NKP 74,37 m2 NOVOGRADNJA
Sveta Klara, trosoban stan NKP 57,83 m2 NOVOGRADNJA
Sveta Klara, trosoban stan NKP 57,83 m2 NOVOGRADNJA
Sveta Klara, trosoban stan NKP 82,78 m2 NOVOGRADNJA
Remetinečka cesta, građevinsko zemljište površine 3079 m2
Kupinečki Kraljevec, rustikalna kuća
Odra, građevinsko zemljište površine 5557 m2

Pretraživanje nekretnina na internetu

Potraga za idealnom nekretninom u posljednje se vrijeme u velikoj mjeri odvija upravo putem interneta. Mnogo je kuća, stanova, zemljišta ili poslovnih prostora koje se prodaju putem internetskih oglasnika specijaliziranih za oglašavanje nekretnina kao što je Crozilla. Oglašavanjem na internetu potencijalni kupci mogu si znatno pojednostavniti pretraživanje s obzirom na mogućnost filtriranja pretrage baš prema željenim kriterijima kao što su vrsta ili tip nekretnine, cijena, lokacija, površina… Naravno, pri potrazi za idealnom nekretninom ne treba zanemariti niti druge medije poput primjerice novina, ali ne treba preskočiti niti agencije za nekretnine, traženje izravnim kontaktom odnosno na samoj lokaciji.

Oglas za nekretnine na internetu

Ponuda nekretnina na tržištu trenutno je vrlo velika, a samo na portalu Crozilla.com oglašeno je nekoliko desetaka tisuća nekretnina za prodaju ili najam.
U mnoštvu kuća, stanova, zemljišta i poslovnih prostora što se nalaze na tržištu ponekad nije jednostavno pronaći baš odgovarajuću nekretninu. Stoga je poželjno na specijaliziranim portalima za nekretnine filtrirati ponudu prema točno određenim kriterijima kako bi suzili izbor na one s traženom površinom, cijenom, lokacijom, opremom...

Kako pretraživati nekretnine?

Osnovna pitanja prije same pretrage za nekretninom bila bi: kakva me nekretnina zanima, koliko novca i vremena imam na raspolaganju? Ovi su čimbenici odlučujući kod odabira idealne nekretnine. Kuća ili stan – bitno je odrediti kakva vas vrsta nekretnine zanima. Nakon toga kupac bi trebao odrediti koliko novca ima na raspolaganju te koliko ima vremena da pronađe željenu nekretninu.

Vrijeme traženja nekretnine: bitno je odrediti koliko vremena imate za pronalazak idealne kuće, stana ili zemljišta? Da li je riječ o tjednima, mjesecima ili godinama? U nedostatku vremena za traženjem idealne nekretnine, kupci i unajmljivači ponekad moraju sniziti vlastite kriterije i uzeti ono što im se u danom roku nudi. Ponekad se idealna nekretnina može pronaći „u trenu“, no ponekad su potrebne godine. Kupnja nekretnine za stanovanje velika je životna investicija, stoga prosječni kupci ponekad trebaju dosta vremena kako bi se odlučili za kupnju one odgovarajuće.

Cijena kuća, stanova, građevinskih zemljišta, poslovnih prostora i visina budžeta

Visina budžeta za kupnju ili najam nekretnine: prije svake kupnje ili najma nekretnine kupac mora iskalkulirati s kojim budžetom raspolaže. Najmanje brige imaju oni koji si kupnju kuće ili stana mogu priuštiti iz vlastitih sredstava. Kada je riječ o plaćanju kredita ili mjesečne stanarine za najam, bitno je odrediti koliki udio mjesečnih primanja može otpasti na troškove ove vrste. Stanari za najam kuća ili stanova obično izdvajaju oko 20-40 posto od svojih ukupnih mjesečnih primanja – kako bi ostatkom budžeta mogli pokriti i neke druge redovne troškove.

Vrsta nekretnine i ostali zahtjevi: koju lokaciju odabrati, koja je željena površina nekretnine, kakva nekretnina mora biti? Kada se odrede prethodni kriteriji, na internetskim portalima ponuda se može lakše filtrirati. Također je bitno odrediti kupuje li se nekretnina za stanovanje ili kao investicija. Naravno, svaka nekretnina može poslužiti u obje svrhe, no neke su ipak pogodnije za investicijski projekt. U tom slučaju bolje je tražiti nekretnine manjih površina i na dobrim lokacijama – s obzirom da je takve kasnije lakše prodati ili iznajmiti.

Različiti načini pretraživanja nekretnina: portali, novine, izravni kontakt

Pretraživanje nekretnina - oglasi za kuće i stanove

Ovisno o raznim čimbenicima, dobro je primijeniti različite tehnike pretraživanja – putem novina, specijaliziranih portala ili izravnim kontaktom. Specijalizirani portali uvijek su dobar izbor za pretraživanje jer mogu ponuditi veliku količinu informacija o svakoj pojedinoj nekretnini, osim toga nude sofisticirane načine pretraživanja, kao i mogućnost izravnog kontaktiranja s vlasnicima ili agencijom za nekretnine.

Specijalizirani portali za oglašavanje nekretnina na internetu su važni alati za pretraživanje oglasa. Velik broj objavljenih nekretnina, brojne mogućnosti filtriranja, mogućnost pronalaska točne lokacije nekretnine putem karte u oglasu, fotografije nekretnine u oglasu – samo su neke od prednosti pretraživanja nekretnina za kupnju ili najam na specijaliziranim oglasnicima poput portala Crozilla.com.

Osim pretraživanja kuća, stanova, zemljišta ili drugih nekretnina filtrirajući samu ponudu, nekretnine tj. oglasi mogu i sami, automatski pristizati potencijalnim kupcima čak i kada oni nisu online. Naime, na portalu Crozilla.com korisnici mogu aktivirati uslugu „MojAgent“ koja radi na principu da sustav sam obavještava korisnika o svim novim nekretninama koje odgovaraju njegovim prethodno zadanim kriterijima. Povoljni stanovi u novogradnji, na dobrim lokacijama mogu se prodati dosta brzo, a putem usluge „Moj Agent“ potencijalni kupci mogu zatražiti da, primjerice svi koji su označeni baš kao takvi odmah pristižu upravo na njihov mail.

  • Mobilna aplikacija: Ponudu nekretnina možete pretraživati i putem mobilne aplikacije portala Crozilla.com na svojim pametnim telefonima. Posebna značajka ove mobilne aplikacije je to da korisnik ima mogućnost pretraživanja nekretnina prema radijusu određenog područja. Tako, primjerice, korisnici mogu pretraživati nekretnine u željenom kvartu i/ili njegovoj okolici Više o pretraživanju ponude putem mobilne aplikacije. (Mobilna aplikacija)
  • Novine: dobra alternativa internetskim portalima za pretraživanje nekretnina svakako su novine, naročito one s lokalnom ponudom nekretnina na tržištu. Kupci mogu i na taj način pronaći bar dio ponude nekretnina na željenom području. Ponuda je u ovom slučaju manja no kod internetskih portala, a također je izostavljena i mogućnost filtriranja po svim željenim kriterijima. Na ovaj način vrlo često oglašavaju sami vlasnici nekretnina, pa nije problem kontaktirati ih i doći do svih potrebnih podataka.
Pretraživanje nekretnina - oglasi za kuće i stanove

Agencije za nekretnine: kupci koji nemaju vremena, volje ili mogućnosti samostalno tražiti kuću, stan ili bilo koju drugu vrstu nekretnine mogu angažirati agenciju koja će odraditi posao umjesto njih. Osim toga, agencije za nekretnine mogu odraditi i brojne druge poslove poput izrade cjelokupne kupoprodajne dokumentacije, prijenosa režija na kupca, mogu pružiti pravnu podršku kao i niz drugih poslova. Više o razlozima zbog kojih kupci i prodavatelji angažiraju agenciju za posredovanje u prometu nekretninama pronađite na ovoj poveznici: Zašto angažirati agenciju za posredovanje u prometu nekretninama? (Zašto angažirati agenciju za posredovanje u prometu nekretninama?)

Izravan pristup: kupci ponekad mogu pronaći nekretninu i na način da prošetaju kroz dio grada u kojem bi željeli živjeti. Prodavatelji vrlo često, na vidljivo mjesto na nekretnini, izvjese natpis da se ona prodaje. Osim toga, dobro je raspitati se po susjedstvu ili mjestu, razgovarati sa stanovnicima o kućama ili stanovima koji se prodaju u blizini.

Baza podataka portala Crozilla.com

Svi koji su u potrazi za idealnom nekretninom trebali bi dobro „pretresti“ specijalizirane portale za nekretnine kao što je Crozilla.com. Na njemu ima nekoliko desetaka tisuća oglašenih nekretnina, najviše stanova koji su i najtraženiji, a sve se rubrike mogu dodatno filtrirati po točno zadanim kriterijima. Osim toga, na portalu Crozilla.com možete pronaći i informacije o cijenama nekretnina u određenom području.

  • Informacije o cijenama nekretnina: Specijalizirani portal za nekretnine Crozilla.com svojim korisnicima omogućuje da jednostavno dođu do oglašavanih cijena u određenim mjestima.
  • „Crozilla.stats“ omogućuje detaljan uvid u statistike nekretnina u određenom mjestu – korisnici mogu vidjeti cijene, površinu, broj soba te mnoge druge informacije o trenutno oglašenim nekretninama.

Na Crozilla.news pronađite mnoge informacije o tržištu nekretnina: usporedbe cijena kuća, stanova, zemljišta, poslovnih prostora u pojedinim gradovima kao i mnoge druge informacije sa tržišta nekretnina. Pretražujući navedene statistike cijena potencijalni kupci, ali i prodavatelji lako mogu dobiti uvid u kretanje cijena nekretnina u određenom mjestu ili gradu.

Podaci u korisničkom računu MojZilla: Registrirani korisnici portala Crozilla.com imaju pristup brojnim alatima, ali i informacijama o tržištu nekretnina. Korisnici se mogu pretplatiti na newsletter kako bi svaki mjesec putem maila bili obavješteni o novostima s portala Crozilla.com ili sa tržišta nekretnina. Registrirani korisnici također mogu, pri pregledavanju baze oglasa, spremiti favorite u podsjetnik te ih naknadno opet detaljnije pregledati. U navedenom korisničkom sučelju nalaze se i korisni savjeti za predaju oglasa koji mogu pomoći prodavateljima da uspješnije oglase svoje nekretnine. Korisnicima je dostupna i usluga „MojAgent“ –osobna tražilica koja pretražuje bazu nekretnina na Crozilla.com prema kriterijima koje zadaje sam korisnik, nakon čega mu sustav sve takve oglase dostavlja putem maila.

Putem prethodno navedenih aplikacija, alata i usluga portal Crozilla.com omogućuje svojim korisnicima da brže i jednostavnije pronađu nekretninu koja odgovara upravo njihovim kriterijima, dok prodavateljima pomaže da bolje i kvalitetnije prezentiraju svoju nekretninu kako bi ju vidjelo što više potencijalnih kupaca.

Gledanje nekretnine uživo

Nekretnine, stanovi i kuće za prodaju ili najam

Nakon što potencijalni kupci pronađu nekretninu koju bi željeli kupiti ili unajmiti, na red dolazi detaljnije upoznavanje s istom. Dio informacija kupac saznaje iz samog oglasa, drugi dio e-mailom ili telefonskim kontaktom s vlasnikom ili agentom za nekretnine, a ostalo može saznati obilaskom i gledanjem nekretnine uživo.

Jedan od ključnih koraka kod kupnje nekretnine je provjeravanje kako ona uživo izgleda. Kada je o najmu riječ, veća je mogućnost da će nekretnina biti iznajmljena „naslijepo“, dok će kod kupnje kupac nekretninu obići i pogledati barem jednom.

Pri razgledavanju nekretnine koja se kupuje ili unajmljuje valja obratiti pozornost na brojne sitnice, ali i na krupne stvari koje je vrlo bitno uočiti prije donošenja konačne odluke o kupnji.

Obilazak nekretnine, kuće, stana

Crozilla.com preporučuje potencijalnim kupcima da, ako su u mogućnosti, u razgledavanje nekretnine ne idu vikendom, posebno ne nedjeljom. Naime, u te dane, kada većina stanovnika ne radi, promet je u većini mjesta dosta rijedak, stoga je i buka manja no obično, pa bi potencijalni kupci, razgledavajući nekretninu nedjeljom mogli steći dojam da je kvart mirniji, te da je buka manja no što zapravo je. Ukoliko kupac primijeti kvarove ili nedostatke, valja odmah reagirati kako bi vlasnici nekretnine otklonili oštećenje ili spustili cijenu. Dobro je već u samom početku razjasniti sve nejasnoće te vlasniku nekretnine ili agentu koji ju prodaje postaviti što više pitanja kako bi se stvorila jasnija slika o nekretnini.

Crozilla Vam donosi neka od pitanja koja je dobro upitati kod obilaska nekretnine: Što je sve uključeno u cijenu: kuhinja, namještaj, garaža, parking..? Kakva je infrastruktura? Da li je nekretnina i kada posljednji put renovirana? Posjeduje li vlasnik svu potrebnu dokumentaciju? Ukoliko je riječ o najmu kuće ili stana bitno je pitati da li se u nekretnini nalaze potrebni kućanski aparati poput, primjerice, perilice rublja? Kakvo je stanje s parkingom na tom području? Možda prethodni stanari mogu dati dobre savjete. Postoje li trenutno nedostaci ili kvarovi koje trenutni vlasnici planiraju ili ne planiraju popraviti? Koliko u prosjeku iznose mjesečne režije? Da li je javni prijevoz u blizini? Postoji li u blizini trgovina, trgovački centar, škola, igralište ili liječnik?

Kako fotografijama privući kupce nekretnina?