crozilla - nekretnine
HR  |  DE  |  EN
Brzo pretraživanjePratite Crozillu na:
Facebook
Twitter
RSS kanal
Jednostavni božićni ukrasi
Postoje božićni ukrasi koje vrlo jednostavno možete izraditi sami. U skladu s recesijom, ove godine nemojte kupovati božićni nakit nego dom ukrasite svim  rekvizitima koje imate od prošlih godina. Izradite vjenčiće, ukrase, kutije za poklone, čestitke... Izrada božićnih ukrasa ove godine je Vaš zadatak, stoga ga se primite na vrijeme, jer Božić već lagano kuca na vrata.
Izradite li ukrase sami, pokušajte izračunati koliko novca ste pritom uštedjeli, a za tu svotu sebi poklonite prekrasan dar o kojem već dugo maštate.rsz_ss_101286739.jpg
Postoje kuglice koje svaki Božić ostanu netaknute na dnu kutije jer se možda bojom ili stilom jednostavno ne uklapaju na vaš bor. Ove godine zaposlite i njih: skupite sav višak kuglica i stavite ih u prozirne vaze ili čaše za vino, martini ili šampanjac.  Čaše možete postaviti na stalak za torte, a na kraju oko njih razbacajte kuglice ili raznobojne perlice. Za kraj dodajte još nekoliko svijeća i ukras je gotov.  Ovu dekoraciju "poslužite" na stolu ili nekom drugom dovoljno vidljivom mjestu.
 
 
 


rsz_12ss_bhg157808.jpg

Imate stari vjenčić za vrata? Nema veze! Sa starog vjeničića za vrata skinite prošlogodišnje ukrase te ostavite samo zeleni kolut. Na njega dodajte velike mašne ili kao na slici  umjetne cvjetove Božićne zvijezde. Želite li još bogatiji vjenčić, tada na njega dodajte sve ukrase koje želite. Ovaj savjet može se primijeniti i za adventske vjenčiće za stol. No bilo bi poželjno da kod adventskih vjenaca stavite još i  sviježe svijeće.rsz_13ss_100224644.jpg
Zidove ukrasite decentnim porukama. Imate li nekoliko identičnih okvira, u njih stavite različite poruke  isprintane na običnom papiru. Grupirajte ih zajedno i objesite na zid. Na svaki okvir stavite  mašnicu kako bi se jasno dalo do znanja da su blagdani oko nas. Ova dekoracija izgledati će još bolje ukoliko uokvirite umjetnička djela koja su načinili vaši najmlađi. Naravno, poželjno je da su crteži blagdanske tematike.


rsz_4ss_100225739.jpg
Stvarajte umjetnička djela! Uzmite  slikarska platna malih dimenzija, pofarbajte ih crvenom bojom, a kada se osuše  na njih privežite ukrasnu blagdansku vrpcu. Ovom dekoracijom cijeloj prostoriji dati ćete  poseban  blagdanski ugođaj.


rsz_5ss_bhg145325.jpg

Čarapice su OUT, a novo blagdansko modno pravilo su rukavice! Imate li koje rukavice viška, upotrijebite ih za dekoraciju doma. U njih stavite grančice bora i sve začinite drvenim ukrasima za bor. Na kraju rukavice povežite dugačkom ukrasnom vrpcom i sve skupa objesite na vrata.rsz_7ss_101168340.jpg
Od ostataka lanjskog ukrasnog papira napravite zabavnu šumu. Presavinite i zarolajte papir tako da izgleda poput božićnog  drvca. Životinje u šumi dobite ćete tako da ćete na zid iza papirnatih  borova staviti tanjure (kartonske ili staklene) sa životinjskim motivima. Ukoliko nemate takvih tanjura, poslužite se decoupage tehnikom kojom ćete motive sa salveta vrlo jednostavno prenijeti na sve kućanske predmete.

 
 
Ivana Beljan

automotozilla.com
marketing